Címoldal

Uniós program népszerűsíti a továbbtanulást

Uniós program népszerűsíti a továbbtanulást

Az egyetemi továbbtanulást, ezen belül természettudományos, mérnöki és informatikai képzéseket népszerűsítő négyéves programot indított európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem.

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

szeged tv tartalom Újranyitnák az egyetemek és főiskolák kapuit, hogy bárki diplomát szerezhessen – legalábbis ezt hirdeti az Együtt. Ha kormányra kerülnek, négy pontban reformálnák meg a felsőoktatást. (videóval)

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?

Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak. - írja a hvg

Hamarosan dönteni kell a továbbtanulásról

Hamarosan dönteni kell a továbbtanulásról

szeged tv tartalom A szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. A tavalyi évhez képest idén több változás is történt az eljárás menetében. Ingyenesen például már nemcsak egy, hanem három helyet is meg lehet jelölni.

A BTK kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők

 A BTK kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők

szeged tv tartalom Aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészettudományi karára készül felvételizni, 15 alap és 45 mesterképzés közül választhat. A továbbtanulni szándékozóknak két hetük maradt arra, hogy eldöntsék, hova is adják be jelentkezésüket. A hétvégén nyílt napra hívta az érdeklődőket a kar, hogy megkönnyítse a választást.

Nyílt napokkal segíti a felvételizőket az SZTE

Nyílt napokkal segíti a felvételizőket az SZTE

A felvételi időszakot megelőzően az idén újra megrendezi a Szegedi Tudományegyetem a középiskolásoknak, szülőknek, pedagógusoknak szóló tájékoztató programjait. Az SZTE február 7-én tart nyílt napot, a felvételizőket pedig folyamatosan tájékoztatja a tennivalókról.

Átlagember gyereke egyetemről ne is álmodjon

Jöhetnek az elitegyetemek, amelyekbe az átlagemberek gyermekének nem sok esélye lesz bekerülni. A kormány ugyanis mindenféle egyeztetést kikerülve, rendeletben rögzítette, hogy 2020-tól minden felvételiző számára kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga.