Címoldal

Idén is születtek krokodil fiókák a Vadasparkban

Idén is születtek krokodil fiókák a Vadasparkban

Bobó és Barbi, a Vadaspark tompaorrú krokodil párja immár évek óta gondoskodik az faj európai törzskönyvi programjának utánpótlásáról. Tavaly három kis krokodil született, idén pedig újabb három látta meg a napvilágot.

Torlódásra kell számítani a határátkelőkön

Torlódásra kell számítani a határátkelőkön

A húsvéti ünnepek alatt jelentős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a magyar-szerb és a magyar-román határon az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

Szüleik nevelik a három kis páncélost

Szüleik nevelik a három kis páncélost

Az elmúlt években az európai törzskönyvi program keretében, a Szegedi Vadasparkban tartott tompaorrú krokodilok szaporodása sikeres volt, és fiókák kikelésének örülhettek a szakemberek két évben is.

Valamennyi sáv nyitva van Röszkén és Tompán

Valamennyi sáv nyitva van Röszkén és Tompán

Röszkén és Tompán is 9-9 sávon léptetik ki a forgalmat a rendőrök. Habár az átkelők teljes kapacitáson működnek, jelentős sor torlódott fel a határátkelőhelyek előtt. A rendőrök és a Magyar Vöröskereszt önkéntesei folyamatosan vizet osztanak a várakozóknak Röszkénél.

Tompa felé terelik a forgalmat Röszkénél

A Röszke Autópálya-határátkelőhely előtt feltorlódott kilépő kocsisor miatt Tompa irányába terelik a forgalmat a rendőrök.

Ivóvízhálózat ellenőrzés Szeged több pontján

Ivóvízhálózat ellenőrzés Szeged több pontján

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat ellenőrzési munkákat végez 2013. szeptember 16. és szeptember 20. között este 10 órától reggel 6 óráig Gyálarét, Kiskundorozsma, Újszeged és Tompasziget területén. Az ellenőrzési munkálatok időtartama alatt (22.00 és 6.00 óra között) átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni.

Tompaorrú krokodilok keltek ki a VadasparkbanFotógalériával

Tompaorrú krokodilok keltek ki a Vadasparkban

A Vadaspark idei évének egyik legnagyobb szakmai sikerét 9 tompaorrú krokodil világra jötte jelenti. Egy ritka és veszélyeztetett hüllőről van szó, amelynek szaporítása fontos célja az állatkertek európai közösségének. A siker értékét mutatja, hogy az állatkertek nemzetközi adatbázisának adatai szerint az elmúlt egy évben csak Szegeden sikerült szaporítani a fajt a világon.