Címoldal

Befejezték a Tiszatáj digitalizálását

Az idén 70 éves folyóirat számairól a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvárában készült digitális másolat. A szerkesztők azt mondják, ez nagyon megkönnyíti az olvashatóságot és a kutathatóságot. És jó orvosság a hamis legendák ellen is.

Elindult a Tiszatáj online archívuma

Elindult a Tiszatáj online archívuma

Már több mint 11 ezer feldolgozott cikk érhető el a szegedi és a teljes magyar szellemi élet egyik fontos, idén hetvenéves folyóirata, a Tiszatáj online archívumában, melyet a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának munkatársai hoztak létre.

Csütörtökön mutatják be a Tiszatáj májusi számát

Csütörtökön mutatják be a Tiszatáj májusi számát

Vladimir Nabokovról, irodalomról, sakkról, lepkékről, Lolitákról Turi Márton szerkesztővel, Szőke Katalin irodalomtörténésszel és Ilosvay György biológussal Mikola Gyöngyi irodalmár beszélget.

Idén Kiss Anna kapta a Tiszatáj-díjat

Idén Kiss Anna kapta a Tiszatáj-díjat

A Tiszatáj folyóirat szerkesztősége és vele egyetértésben a lap fenntartásáért felelős kuratórium a Tiszatáj-díjat 2015-ben Kiss Anna költőnek adományozta. A szerkesztőség 1992 óta, néhány alkalmat kihagyva, évente választ díjazottat a folyóirathoz kapcsolódó szerzők köréből.

Beszélgetések Konrád Györggyel

Beszélgetések Konrád Györggyel

Rácz Lajos, az SZTE JGYPK egyetemi tanára 2007 óta készít interjúkat Konrád Györggyel meglehetős rendszertelenséggel, ezek a beszélgetések tekinthetők életútinterjúknak, amelyeknek rendezőelve véletlenszerűen hol kronologikus, hol pedig tematikus.

Tandori Dezső lesz a Tiszatáj Szalon vendége

A Tiszatáj Szalon újabb fejezetére várják a közönséget március 5-én, csütörtökön délután 5 órától a Reök-palotába.

Konrád György lesz a Tiszatáj Szalon vendége

A Kossuth-díjas író, Konrád György lesz a Reök-palota vendége november 5-én, szerda este 6 órakor.

Bezárt a Táblaképfestészeti Biennálé

Bezárt a Táblaképfestészeti Biennálé

Vasárnap este bezár a szegedi fesztiválnyár legrangosabb képzőművészeti tárlata, a XV. Táblaképfestészeti Biennálé, amelyen az idén 85 kortárs alkotó közel száz művel mutatkozott be. A tárlattal egyidőben az irodalmipályázat.hu, a REÖK, a Tiszatáj és a tiszatájonline.hu közös Versképek című pályázata is a végéhez ért, átadták a díjakat.

Művészetek Találkozása – festménynovella pályázat

Művészetek Találkozása – festménynovella pályázat

Hat sikeresen lezárt pályázat után az irodalmipályázat.hu a Tiszatáj irodalmi folyóirattal és a szegedi REÖK-kel karöltve egy újszerű kezdeményezéssel jelentkezett április végén. A legújabb pályázat egyfajta kulturális kuriózumként a festészetet és az irodalmat hivatott összekapcsolni.

Beszélgetés Pilinszky Jánosról a Grand Caféban

Decemberben jelent meg a Tiszatáj Pilinszky Jánosra emlékező száma. A kötet szerzői Hankovszky Tamás irodalomtörténész és Takács Zsuzsa költő leszek a vedégek a Grand Caféban február 28-án este 7 órakor, ahol a Tiszatáj kötet apropóján beszélgetnek a költőről. A beszélgetést Urbanik Tímea vezeti.