Címoldal

Testvérvárosi támogatás a koraszülött mentőknek

Testvérvárosi támogatás a koraszülött mentőknek

szeged tv tartalom Ezer eurót adományozott Szeged testvérvárosa, Darmstadt a koraszülött menőknek. Pintér Sándor, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: minden segítségnek örülnek, ugyanis adományok nélkül a szervezet működésképtelen lenne. (videóval)

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamosFotógalériával

Mától Cambridge nevét viseli az egyik villamos

Évek óta hagyomány, hogy Szeged testvérvárosairól elneveznek egy-egy villamost. Így fut már a városban Turku, Rahó, Darmstadt, Nizza valamint Kotor nevét viselő jármű. Idén 30 éves a Szeged-Cambridge kapcsolata, ebből az alkalomból az angliai város neve is felkerült egy villamosra.

Testvérvárosok: Weinan, Szeged két jó barátFotógalériával

Testvérvárosok: Weinan, Szeged két jó barát

1999 óta testvérvárosa Szegednek a Sárga folyó partján fekvő Weinan, amelynek alpolgármestere népes delegáció élén hétfőn Szegedre látogatott. A kínai fél számos konkrét javaslattal érkezett a városházára.

„És szeretném megköszönni Bálint Erzsébetnek”Fotógalériával

„És szeretném megköszönni Bálint Erzsébetnek”

Huszonöt éve írták alá a testvérvárosi kapcsolatot Szeged és Toledo között. Kiállításokkal, gálaműsorral emlékeztek – mindenkit meghívva az eseményre.

Itt volt, de egy kicsit otthon is maradt

Itt volt, de egy kicsit otthon is maradt

Szeged város napján Darmstadt egyik küldötte volt. Marcus Drenger élvezte a forgatagot, a programokat, de közben a Merck-Stadionba vágyott.