Címoldal

Éjfélig kérhető a bevallási tervezet postázása

Éjfélig kérhető a bevallási tervezet postázása

Ma éjfélig kérhetik az adózók a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, hogy postán juttassa el hozzájuk a személyi jövedelemadóról szóló adóbevallási tervezetet.

Eltűnhet az automaták fele, ha tovább keménykedik a kormány

A jelenlegi mintegy 30 ezer ital- és ételautomata fele is eltűnhet akkor, ha a kormány által szorgalmazott törvényjavaslat a gyakorlatban is megvalósul - mondták a Portfolio-nak piaci szereplők. Az üzemeltetők szerint a tárgyalásokon szorgalmazott költségek számukra vállalhatatlanok. - írja a portfolio.hu

Több száz gimnáziumban szűnhet meg a földrajz

Szűk látókörű szakbarbárokká nevelik a jövő nemzedékét, ha megfosztják őket az általános műveltséghez tartozó alapvető földrajzi ismeretektől. Lesújtó képet festett a kormány által kitalált különös képződményekről, a szakgimnáziumokról Szilassi Péter, az SZTE docense, a Magyar Földrajzi Társaság választmányi tagja. - írja a nol.hu

13 évesen dőlhet el, pék vagy orvos lesz a gyerekből

Hetedik-nyolcadik osztályos korban, azaz 13-14 évesen kitöltött tudásfelmérési teszt bevezetésével készül a kormány csökkenteni a hazai gimnáziumokban tanulók számát, s átterelni őket a szakképzés felé.

Tovább növelheti Lázár hatalmát a parlament

Hétfőn és pénteken folytatja rendkívüli nyári ülésezését a parlament, a képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kabinet bankszanálásról és kormányzati szerkezetátalakításáról szóló javaslatait, de módosíthatják a földtörvényt és az elektronikus sportfogadás szabályait is.

Jön a kötelező erkölcstan a kollégiumokban is

Nemcsak az iskolákban lesz kötelező szeptembertől az erkölcstan és a családi életre nevelés, hanem a kollégiumokban is - egy minisztériumi tervezet új tantárgyakkal egészítené ki a kollégiumi tantervet.