Címoldal

Csökken az IQ-nk a technológia miatt

Egyre jobban csökken a fejlett európai országokban élők intelligenciaszintje egy elsősorban Skandináviát és az Egyesült Királyságot vizsgáló új kutatás szerint – írja az Index.

Bepillantás a jövőbe Szegeden

Robotok, mesterséges intelligencia, virtuális valóság. Mindez egy helyen volt látható a jövő technológiáját bemutató Szeged Business és IT kiállításon.

A jövő technológiája egy napra Szegedre költözik

A jövő technológiája egy napra Szegedre költözik

Egy napra a jövő technológiáinak kelet-európai fővárosa lesz Szeged. Holnap, szerdán a leginnovatívabb megoldásaikat mutatják be az információtechnológiai, az IT világcégek az Ady téri TIK-ben a SzeBIT-en.

A Monguz kapta idén az Alma Mater díjat

A Monguz kapta idén az Alma Mater díjat

Tizenkettedik alkalommal adták át a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater presztízsdíját. Az elismerést idén a Monguz Információtechnológiai Kft. vehette át.

Rugalmas jogrendszer kell a gazdasági fejlődéshezFotógalériával

Rugalmas jogrendszer kell a gazdasági fejlődéshez

A gyorsan változó körülmények, az innováció egyre rugalmasabb jogi környezetet igényel, nehogy a merev jogrendszer szétfeszítse a technológiai környezetet – hangozott el azon a konferencián, amelyet az ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont és az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézete rendezett Szegeden.

Új egyesület segíti az agráriumot

Új egyesület alakult Szegeden. Az Innovatív Mezőgazdasági Biotechnológiáért Egyesület célja, hogy még hatékonyabban segítse a biotechnológia sikeres szerepvállalását a magyar agrárium és élelmiszeripar innovatív lehetőségeinek kihasználásában.

A nanotechnológiai kutatásokról tanácskoztak

A nanotechnológiai kutatásokról tanácskoztak

Több mint 30 ország csaknem 130 kutatója részvételével tartják meg a hatodik, a nanotechnológiáról szóló SIWAN (Szeged International Workshop on Advances in Nanoscience) konferenciát Szegeden.

Nanotechnológiával a kórokozók ellen

Nanotechnológiával a kórokozók ellen

Nanoezüstöt tartalmazó oldattal vonják be a szegedi villamosok és trolik belsejét, hogy meggátolják a vírusok és baktériumok terjedését - jelentette be közös programját a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) csütörtökön a dél-alföldi városban.

Egészségipari innovációs klaszter szegediekkel

Egészségipari innovációs klaszter szegediekkel

Az egészségipar területén tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások fejlődését segítő innovációs klaszter jött létre a Magyar Biotechnológiai Szövetség közreműködésével – közölte Hajdú Szabolcs, a szervezet pénzügyi munkacsoportjának vezetője Szegeden.

Sterilizálás vegyszer nélkül - szegedi találmány

Sterilizálás vegyszer nélkül - szegedi találmány

Hatékony, vegyszermentes, nanotechnológiai eljáráson alapuló sterilizálási eljárást fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem, a Nanocolltech Kft. és a GE Hungary Kft. kutatói. Az új technológia a vírusokat és a baktériumokat a levegőből, valamint a padlóról egyszerre távolítja el.