Címoldal

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő. Az új előírások szerint 2018 elejétől taxiszolgáltatás csak két oldalon két-két ajtós, légkondicionált gépkocsival nyújtható.

Taxival szállítanák a kis betegeket

Taxival szállítanák a kis betegeket

szeged tv tartalom A Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítványt Tíz napja jegyezték be, és máris komoly tervei vannak a kuratóriumnak. Berinszki Zoltán alapító szerint olyan kezdeményezés az övék, amely segít a kis betegeknek, a szüleiknek, a kórházi dolgozóknak, és még betegszállító cégeknek is. (videóval)

Egymilliárdos taxiszámla a közmédiánál

Sok pénzt költött taxizásra a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), mindezt szerződéshosszabbításokkal, közbeszerzés nélkül. - írj a Napi.hu

Szegedi taxis céggel „házasodott” a Főtaxi

Szegedi taxis céggel „házasodott” a Főtaxi

A Főtaxi együttműködési megállapodást kötött a szegedi Rádió Taxi Hárommal, így a szegedi cég a Főtaxi franchise partnere lett. A szegedi cég a Főtaxi rendszerét és mobilapplikációját használja, illetve a két társaság elfogadja egymás hűségkártyáit is.

Online kasszák: Varga bejelentésre készül kedden

A nemzetgazdasági miniszter kedden egy autós szervizben tart sajtótájékoztatót az online pénztárgépek kiterjesztéséről. A Portfolio.hu szerint a helyszínválasztás nem véletlen, biztosra vehető ugyanis, hogy egyebek mellett az autószervizekben is bevezetik idén az online kasszákat. - írja a hvg

Taxis rabolt ki három migránst Nagyfa közelében

A megalapozott gyanú szerint egy taxisofőr rabolt ki három migránst Nagyfa közelében, a férfit elfogták és őrizetbe vették - tájékoztatta a Csongrád Megyei Renfőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Taxisok tanácskoztak Szegeden

Taxisok tanácskoztak Szegeden

szeged tv tartalom Folyamatosan korrigálni kell a személyszállítás szabályozását vélik a taxisok. A piacon megjelenő versenytársak nem diszpécserközponton keresztül szervezik a fuvarokat, így költségeik is alacsonyabbak, ami persze az olcsóbb tarifában is megjelenik. Ezzel több kötelezettség alól is kivonják magukat.

Nem merült feledésbe a gyilkosság

Európai elfogatóparancs alapján Németországban elfogtak egy 39 éves balatonmáriafürdői férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint 1998 szeptemberében megölt egy taxisofőrt Domaszéken - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Visszaadta a hátsó ülésen talált milliókat a taxis

Tízezer fontot, azaz több mint négymillió forintot felejtett egy brit férfi a taxiban, amelynek a sofőrje becsületesen visszaadta a pénzzel teli táskát tulajdonosának.

Bárkiből lehet embercsempész

Sokkal könnyebb gyanúba keveredni, mint azt gondolnánk, és aztán nem egyszerű kimászni belőle.

Korábbi híreink

Online kassza jön a fodrászoknál, a taxisoknál, kozmetikusoknál

Eldőlt: a taxisoknak, a fodrászoknak és kozmetikusoknak is kötelező lesz az online kassza, a kérdés csak az, hogy mikortól. Ötvenezer pénztárgépre lehet szükség a szolgáltató szektorban, miután megjelenik az a rendelet, ami a kereskedők után újabb szakmákat vonna be az online kasszák rendszerébe – tudtuk meg Novák Zoltántól, a piacvezető Micra-Metripond Kft. ügyvezetőjétől.

Évente 200 ezer mobilt felejtenek a taxikban

A londoni taxikban elhagyott mintegy 190 ezer telefon nagyjából felét semmilyen biztonsági kód sem védi, vagyis a tulajdonosok magánjellegű adataihoz szabadon hozzáférhetnek a megtalálók.

Kasszacserére felkészül: fodrász, orvos, taxis

Már vizsgálja a kormány az online pénztárgépek kötelezővé tételét a szolgáltatók között is, így várhatóan a fodrászok, orvosok, majd a taxisok is mélyen a zsebükbe kell nyúljanak.

Késsel fenyegetve rabolt el egy taxit

Késsel fenyegetve rabolt el egy taxit

Egy férfi késsel fenyegette meg a szegedi taxist és rabolta el autóját. A hódmezővásárhelyi rendőrök 15 percen belül elfogták a menekülő támadót.

Még egy taxist is elsodort a baleset után

A sofőr először balesetet okozott a körforgalomban, utána elhajtott és még az őt megállítani akaró sofőrt is elütötte. A rendőrség keresi a cserbenhagyót.

Negyedmillió eurót talált egy taxis - visszaadta

Ritka becsületes taxisba botlott egy idős német pár Würzburgban. Negyedmillió eurót hagytak az autójában, de a sofőr elvitte nekik a pénzt.

Mario Balotelli: 563 ezres taxizás

Azt eddig is tudtuk, hogy Mario Balotelli (22) semmire nem sajnálja a pénzt, de legújabb történetével bebizonyította, tőle bármi kitelik.

Szigorúan ellenőrzött taxisok

Szigorúan ellenőrzött taxisok

Jó állapotban vannak a szegedi taxik, a személyfuvarozók döntő többsége szabályosan működteti vállalkozását – derült ki azon az ellenőrzéssorozaton, amelyet a napokban kezdett meg a kormányhivatal három hatósága a Tisza-parti városban és Csongrád megyében.