Címoldal

Állásbörzére várják a hallgatókat a TIK-ben

Állásbörzére várják a hallgatókat a TIK-ben

Több mint hatvan kiállító, helyi és regionális cégek, multinacionális vállalatok, munkaerő-közvetítők, tanácsadók és civil szervezetek mutatkoznak be az egyetem szerdai állásbörzéjén.

Dulic Sonja fotói a Tik Caféban

„A felszín alatt” címmel nyílik kiállítás Dulic Sonja, az SZTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika egyetemi tanársegédjének fotóiból kiállítás ma, hétfőn délután 5 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kávézójában, a TIK Caféban.

Indul a szabadegyetem: irodalom és orvostudomány

Indul a szabadegyetem: irodalom és orvostudomány

Szerdától folytatódnak a Szabadegyetem – Szeged előadásai. A 19. szemeszterben többek között bemutatkoznak az Új Nemzeti Kiválóság Program posztdoktor ösztöndíjasai és beavató előadásokat tarnak tudós nők.

Egyetemi nyílt nap: iránytű a továbbtanuláshoz

Egyetemi nyílt nap: iránytű a továbbtanuláshoz

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem december 1-jén, csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt, az egyetem karait bemutató előadások és könyvosztás várja.

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

Hazánkban sokan küzdenek a cukorbetegséggel

szeged tv tartalom Magyarországon több, mint hétszázezer ember él felismert cukorbetegséggel, és még félmillióra teszik azok számát, akik cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A megelőzés fontosságára a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete hívta fel a figyelmet a Diabétesz napon a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. (videóval)

Füstmentes napot szerveztek a TIK-ben

Füstmentes napot szerveztek a TIK-ben

szeged tv tartalom A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával közösen szervezte meg a TIK-ben a Füstmentes Napot, hogy így lépjenek fel a dohányzás ellen. Ugyanitt tartották az Egészséges Szegedért Program bemutatkozó rendezvényét is. (videóval)

Képeken idézik fel a hidegháborút a TIK-ben

szeged tv tartalom A hidegháború – Egy megosztott világ rövid története címmel nyílt kiállítás a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában. Az anyag közel 300 fotó és dokumentum segítségével 100 tablón idézi meg az 1945 és 1991 közötti időszakot.

Meghosszabbították a TIK nyitva tartását

Meghosszabbították a TIK nyitva tartását

szeged tv tartalom A Tanulmányi és Információs Központban este tízig lehetnek bent a diákok. A felsőoktatásban is egyre több és jobb szolgáltatást kell nyújtani, ha a külföldi egyetemekkel akarnak versenyezni a hazaiak. (videóval)

Szennyvízből nyert energia fűti majd a TIK-et

Szennyvízből nyert energia fűti majd a TIK-et

Tovább „zöldül” a szegedi egyetem: a geotermikus energia felhasználását követően egy pályázat segítségével most szennyvízből nyernek hőenergiát, hamarosan ezzel fűtik vagy hűtik majd a TIK-et.

Tízéves fennállását ünnepli a TIK

Tízéves fennállását ünnepli a TIK

Tíz évvel ezelőtt, 2004. december 9-én nyitotta meg kapuit a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja. A jubileumi 10. születésnap alkalmából december 9-én éjfélig tartó programokkal és nyereményjátékkal kedveskedik látogatóinak az információs központ igazgatósága.

Korábbi híreink

Café-könyvtár nyílt a TIK-ben

„Kávézz, lapozgass, olvass!” – ezzel a szlogennel nyílt meg a Café-könyvtár a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kávézójában.

Tárlattal emlékeznek a nagy világégésre

Az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik november 25-én, kedden délután fél 5-kor az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának aulájában.

Őszi állásbörze segíti a munkakereső diákokat

Őszi állásbörze segíti a munkakereső diákokat

Október 1-jén, szerdán ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma Szegeden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Idén, tizedik alkalommal számos újdonsággal érkezik az őszi állásvásár. Többek között virtuális börze indul és megrendezik a Mesterképzések Nyílt Napját.

Információs héten segíti az egyetem a gólyákat

Információs héten segíti az egyetem a gólyákat

A Szegedi Tudományegyetem augusztus 25-27. között első alkalommal szervez beiratkozási hetet a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A programsorozat keretében az első éveseknek iránytűt jelentő előadások mellett bemutatkoznak az egyetem szolgáltató egységei is.

Okostelefonra készül az Albert Camus kiállítás

Okostelefonra készül az Albert Camus kiállítás

A József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában nyílik szerdán az a különleges kiállítás, amely Albert Camus életét és munkásságát mutatja be. A tárlat érdekessége, hogy az ismeretanyagot QR kódok mögé helyezik el, amelyeket okostelefonnal, vagy tablet útján lehet majd olvashatóvá tenni.

Utazási börzének ad otthont a TIK

Utazási börzének ad otthont a TIK

Kétnapos Utazási börzének ad otthont szombaton és vasárnap a József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulája. A Majoros International Kft. immár hetedik alkalommal rendezi meg a Dél-Alföld legnagyobb utazás és szabadidő szakkiállítását, amelyre több mint 60 kiállító, köztük számos szegedi utazási iroda hozza el turisztikai kínálatát.

Állásvásáron „izzítják” az egyetemistákat

Állásvásáron „izzítják” az egyetemistákat

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi állásbörzéjét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban március 13-án. Előtte hétfőn és kedden munkaerő-piaci tájékozódást segítő rendezvénnyel, az állásbörzére felkészítő napokkal várják a hallgatókat.

Toborzó pontot nyitott a honvédség a TIK-ben

Toborzó pontot nyitott a honvédség a TIK-ben

Toborzó pont nyílt a Szegedi tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Az SZTE és a Magyar Honvédség tavaly december elején kötött megállapodást egymással, hogy számos ponton működik majd együtt a honvédelmi szolgálat népszerűsítése érdekében az intézmény és a katonaság.

A világ legkülönlegesebb könyvtárai között a TIK

A világ legkülönlegesebb könyvtárai között a TIK

A világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org a József Attila Tanulmányi és Információs Központot, illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat. A felsorolásban olyan neves bibliotékák is szerepelnek, mint az Oxford, a Cambridge, a Columbia, a Princeton, a Heidelberg vagy a Yale egyetem könyvtára.

Felmérés: idén is jelesre vizsgázott a TIK

Felmérés: idén is jelesre vizsgázott a TIK

Idén is jelesre vizsgázott a hallgatók és az oktatók előtt a József Attila Tanulmányi és Információs Központ. Az online felmérésben összesen 1200 magyar és külföldi diákot, valamint tanárt kérdeztek meg. A válaszadók szerint példás az épület tisztasága, ugyanakkor sokan szeretnének változtatni a nyitva tartáson.