Címoldal

Óvják és védik az iskolásokat

Óvják és védik az iskolásokat

Megkezdődött az új tanév, melyben a rendőrök, valamint a polgárőrség - ahogy ezt már eddig is megszokhattuk - közösen lép fel a kicsik biztonsága érdekében. Az eddigi prevenciós elemek több új elemmel bővültek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják óvni az iskolásokat.

A nyári vakációt tervezik a Béke utcai iskolában

A nyári vakációt tervezik a Béke utcai iskolában

szeged tv tartalom Elkezdődött a két és fél hónapon át tartó vakáció. A Béke Utcai Általános Iskola diákjai már a nyári terveiket osztották meg egymással. (videóval)

A legjobb fiatal szakembereket keresik

A legjobb fiatal szakembereket keresik

Több mint 300 tanuló kezdte meg szereplését az Országos Szakmai tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőiben Szegeden. Az első napon asztalos, kárpitos, faipari technikus, mechatronikai technikus és automatikai technikus szakképzésekben adtak számot elméleti tudásukból.

Nincs nulladik óra? Van helyette nyolcadik!

Megszondáztattuk olvasóinkat arról, hogy mit szólnak a 9 órás iskolakezdés ötletéhez, és arról is, hogy iskolájukban hány nulladik órát préseltek be a heti órarendbe. Lehangoló, cseppet sem gyerekbarát közoktatás rajzolódott ki, amelyben csak akkor nem várják el a hajnali kelést a diákoktól, ha cserébe hét-nyolc órával kínálják meg őket. - írja a hvg

Nyáron több ezer diák keres munkát Szegeden is

Nyáron több ezer diák keres munkát Szegeden is

szeged tv tartalom Szegeden is több ezer diák keres munkalehetőséget a nyárra. Van aki pénzt, van aki tapasztalatot gyűjtene. Az iskolaszövetkezetek szervezett módon tudnak közvetíteni a fiatalok és a munkáltató cégek között és kiemelt fordítanak arra, hogy mind a foglalkoztatás, mind a bérezés jogszerűen történjen. (videóval)

Az iskola környékén szedtek szemetet a diákok

Az iskola környékén szedtek szemetet a diákok

szeged tv tartalom Az iskolájuk körül szedték össze a szemetet önkéntes munkában a Tesz-Vesz Tavasz elnevezésű programban az egyik szegedi középiskola diákjai. Cigarettacsikkből nagyon sok volt, a munkához pedig többen is kellettek volna. (videóval)

Szegeden is sokan voltak, akik nem mentek suliba

Szegeden is sokan voltak, akik nem mentek suliba

szeged tv tartalom „Nem leszek suliban”. Ez volt a jelmondata annak az akciónak, amelynek részt vevői úgy támogatják a közoktatás átalakításáért küzdő tanárok követeléseit, hogy ma nem engedték a gyerekeiket iskolába. Országszerte sokan éltek a fordított sztrájk lehetőségével. (videóval)

Elindult a felvételi szezon a középiskolákban

Elindult a felvételi szezon a középiskolákban

szeged tv tartalom A január végi, központi írásbeli után ma megkezdődtek a középiskolai szóbeli felvételik. Három napig Szegeden a Radnótiban húzhatnak tételt a kisdiákok. Az azonban, hogy kit hova vesznek fel, majd csak április közepén derül ki. (videóval)

A KLIK tartozása miatt éhen maradnak gyerekek

Az MSZP azt követeli, hogy a kormány nevezze meg és menessze azokat, akik felelősek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) botrányaiért. - írja a stop.hu

A gyerekeknek nagyon nem tetszik az új rendszer

Tanulságos olvasmány végigbogarászni a diákparlamentek üléseinek jegyzőkönyveit. Az ilyen parlamentekkor minden általános- és középiskolából megyénként összehívják a diákok választott képviselőit, és a problémáikat meghallgatja a KLIK és az EMMI kirendelt illetékese – írja a 444.hu

Korábbi híreink

Országos versenyt nyertek a szegedi rendőrtanulók

A Rendészeti Szervek Kiképző Központjában rendezték meg március 8-án a rendőr tanulók országos tanulmányi csapatverseny döntőjét, melyet a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola nyert meg.

Oktatás: felmérés bizonyítja, rossz az irány

A politikusok értékelése eltér, a szakmabelieké viszont egyértelmű: a 15 éves diákok alapkészségeit vizsgáló 2012-es PISA-felmérés héten nyilvánosságra hozott eredményei jelentős részben a magyar közoktatási rendszer kártékony változtatásainak következményei. A köznevelési államtitkár három évvel ezelőtt még a tanárokat dicsérte a javulást mutató 2009-es eredményekért, a romlásért viszont már a szocialista-szabaddemokrata kormányokat vádolja.

Sok bizonytalansággal indul az idei tanév

Sok bizonytalansággal indul az idei tanév

Hétfőn reggel országszerte több mint 1 millió 364 ezer diáknak kezdődött meg az új tanév. Szegeden az idén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 34 általános iskolájában 1600 elsős kisdiák ült először az iskolapadba. Évtizedek óta nem kezdődött ilyen bizonytalanul tanév: a változásoknak se szeri, se száma.

Rácsodálkoznak a szeptemberi változásokra a szülők

Sok változással szembesülnek szeptembertől a szülők, például azzal, hogy a gyereknek egész nap az iskolában kell lennie - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné beszélt arról is, hogy miután szeptembertől csak részleges béremelést kapnak, azt szeretnék, hogy egy ideig még fizessék ki a túlórát is.

Átadták a Pro Bono Publico díjakat

Átadták a  Pro Bono Publico díjakat

Ujhelyi István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke 2002-ben alapított a Pro Bono Publico díjat, amelyet azok a diákok kaphatnak meg, akik a jó tanulás mellett kiemelkedő közösségi munkát is végeztek iskolájukban. Idén 11 tanuló részesült az elismerésben. A díjazottak személyéről - a hagyományoknak megfelelően - az egyes tanintézmények tantestületei döntöttek.