Címoldal

Sulimoped tanévnyitó Szegeden

Csongrád megyében harminc diák kezdte meg térítésmentesen a "SuliMoped" programot.

Egy életen át tartó tanulás

szeged tv tartalom A Harmadik Korosztály Egyetemén, azaz az Idősek Akadémiáján is megkezdődött a tanév. A Senior Center 7 éve tart kulturális-tudományos előadásokat. A több mint fél éven át tartó programsorozaton olyan témákat járnak körbe, amelyekkel felvilágosítják, értéket adnak át az idősebb korosztálynak.

Ingyen tanulhat nyelvet, de csak pár napja van jelentkezni

Ugyan nem nagyon reklámozzák, de idén is lehet ingyen nyelvet tanulni a szakképzési centrumokban. A képzésekre augusztus 31-ig, azaz még csütörtökig lehet jelentkezni. - írja az Index

Uniós program népszerűsíti a továbbtanulást

Uniós program népszerűsíti a továbbtanulást

Az egyetemi továbbtanulást, ezen belül természettudományos, mérnöki és informatikai képzéseket népszerűsítő négyéves programot indított európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem.

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

Együtt: Nyitottá kell tenni a felsőoktatást

szeged tv tartalom Újranyitnák az egyetemek és főiskolák kapuit, hogy bárki diplomát szerezhessen – legalábbis ezt hirdeti az Együtt. Ha kormányra kerülnek, négy pontban reformálnák meg a felsőoktatást. (videóval)

Tódulnak a magyar diákok külföldre, és kérdés, vissza lehet-e csábítani őket

Már tízezer magyar diák tanul külföldön, a számuk pedig egyre csak nő. A külföldi továbbtanulást az anyagi okok mellett a nyitott gondolkodásmód és a megszerezhető kapcsolati tőke motiválja. - írja a hvg

Zsonglőr kurzussal is segítik a hallgatókat

Zsonglőr kurzussal is segítik a hallgatókat

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ három új kurzussal segíti a tanulási nehézséggel küzdő egyetemistákat. Az ingyenes képzések fejlesztik a hallgatók logikai, gondolkodási és motorikus képességeit, reflexiós és önreflexiós készségüket, növelik a tanulási hatékonyságot és az önbizalmat.

Könnyebb lesz a forgalmi vizsga januártól

Könnyebb lesz a forgalmi vizsga januártól

szeged tv tartalom Az eddigi négy helyett csak két rutinfeladatot kell végrehajtani a vizsgázóknak. Az oktatók üdvözlik a változtatást, azt remélik, így többen tesznek majd sikeres vizsgát autóvezetésből. Ráadásul több idő jut a tényleges vezetői tudás tesztelésére.

Külföldiek tanítanak angolt Szegeden

Külföldiek tanítanak angolt Szegeden

szeged tv tartalom Külföldi önkéntesek, köztük angol, görög és török fiatalok érkeztek Szegedre, egy hónapon át lesznek Magyarországon. A következő két hétben a Talentum Alapítvány angol táborában segítenek: angolul beszélgetnek a magyar gyerekekkel, hogy minél hitelesebb helyzetekben társalogjanak és ezáltal fejlesszék a nyelvtudásukat. (videóval)

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?

Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak. - írja a hvg

Korábbi híreink

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Hittudományi diplomát is szerezhetnek az elítéltek

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Fegyház és Börtön a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolával, hogy megkönnyítse az elítéltek társadalmi beilleszkedését a szabadulást követően.

Hamarosan dönteni kell a továbbtanulásról

Hamarosan dönteni kell a továbbtanulásról

szeged tv tartalomA szeptemberben induló egyetemi és főiskolai képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. A tavalyi évhez képest idén több változás is történt az eljárás menetében. Ingyenesen például már nemcsak egy, hanem három helyet is meg lehet jelölni.

A BTK kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők

 A BTK kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők

szeged tv tartalomAki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészettudományi karára készül felvételizni, 15 alap és 45 mesterképzés közül választhat. A továbbtanulni szándékozóknak két hetük maradt arra, hogy eldöntsék, hova is adják be jelentkezésüket. A hétvégén nyílt napra hívta az érdeklődőket a kar, hogy megkönnyítse a választást.

Az igazi időskori nyomor majd csak ezután jön

Ugye néha önbe is belenyilall a félelem, hogy nyugdíjasként talán lecsúszik, és magányos, beteges nyomorba süllyed? Vagy azt hiszi, hogy megússza? Valóban jóval rosszabbul él majd 20-30 év múlva egy nyugdíjas, mint a mostaniak, ezért tegyen félre valamennyit. - írja a hvg

Kinai nyelvű oktatásra közel 750 milliót költ a kormány

A magyar-kínai kapcsolatok erősítése jegyében támogatja a kormány a kínai nyelvű alap- és középfokú oktatást. - írja a hvg

Szegeden is oktatják majd a jelnyelvet

A jelnyelvet is megtanulhatják az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ dolgozói. Az ötven órás alapfokú képzés többek között Szegeden indul az első félévben.

Nyílt napokkal segíti a felvételizőket az SZTE

Nyílt napokkal segíti a felvételizőket az SZTE

A felvételi időszakot megelőzően az idén újra megrendezi a Szegedi Tudományegyetem a középiskolásoknak, szülőknek, pedagógusoknak szóló tájékoztató programjait. Az SZTE február 7-én tart nyílt napot, a felvételizőket pedig folyamatosan tájékoztatja a tennivalókról.

Drága iskolából indulhat Orbán Ráhel karrierje

Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait.

A Jóbarátok sztárja kutatóként dolgozott

Sokan azt hiszik, hogy a hollywoodi sztárok amolyan üresfejű szépségek vagy izompacsirták. Pedig többen közülük komoly egyetemeken szereztek diplomát - nem színjátszásból.

Átlagember gyereke egyetemről ne is álmodjon

Jöhetnek az elitegyetemek, amelyekbe az átlagemberek gyermekének nem sok esélye lesz bekerülni. A kormány ugyanis mindenféle egyeztetést kikerülve, rendeletben rögzítette, hogy 2020-tól minden felvételiző számára kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga.

Archívum