Címoldal

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teretFotógalériával

Szeged szobrászai bevették a Dugonics teret

Szegedi szobrászok alkotásainak szabadtéri kiállításával folytatódik a SzegedArt idei rendezvénysorozata. A pénteken délután megnyílt tárlat immár az ötödik a sorban az idei nyári fesztiválon.

Emléktáblával tisztelegtek a művészházaspár előttFotógalériával

Emléktáblával tisztelegtek a művészházaspár előtt

A Sóhordó utca 10. szám alatt avatták fel kedden délután azt emléktáblát, melyet Kováts Margit hálának 20. évfordulóján, lánya, Szűcs Édua kezdeményezésére helyeztek el az épület falán.

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Idén nyáron ismét utcára vonulnak a múzsák

Az idén nyáron már második alkalommal vonulnak a művészetek az utcára Szegeden. Szabadtéri kiállításokkal és koncertekkel viszi közelebb a kultúrát a helybeliekhez és a városba látogatókhoz a szombaton kezdődő SzegedArt fesztivál.

Tandi Lajost köszöntötték a Somogyi könyvtárban

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Tandi Lajos, újságíró. A kerek évforduló alkalmából egy könyvbemutatóval egybekötött ünnepséggel köszöntötték a Szeged folyóirat alapító-főszerkesztőjét a Somogyi könyvtárban.

Hetven év, hetven könyv, hetven írás – Tandi Lajos estje a Somogyiban

Tandi Lajos újságíró, szerkesztő 70. születésnapja alkalmából könyvbemutatóval egybekötött ünnepséget rendez a Somogyi-könyvtárban a Dugonics Társaság, valamint a Szeged folyóirat szerkesztősége.

Bemutatták a Szeged Antológia legújabb kötetét

A városban élő, illetve a Szegedhez kötődő alkotók munkáit már 19 éve gyűjtik össze ilyen kiadványba. Tandi Lajos szerkesztő elmondta: Szegedhez kötődő 50 író, költő, és más alkotó művei olvashatók a kötetben, amely az elmúlt év szellemi terméséből ad széles körű ízelítőt.

Bemutatták a Szeged Antológia legújabb kötetét

Bemutatták a Szeged Antológia legújabb kötetét

szeged tv tartalom A városban élő, illetve a Szegedhez kötődő alkotók munkáit már 18 éve gyűjtik össze ilyen kiadványba. A kötetet csütörtökön mutatták be a Városházán. A könyvet Sonkodi Rita képeivel illusztrálták. (videóval)