Címoldal

Holttestet találtak egy leégett szegedi épületben a tűzoltók

Holttestet találtak egy leégett szegedi épületben a tűzoltók vasárnap reggel - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Futótűz: tűzoltók versenyeztek a Dóm téren

Futótűz: tűzoltók versenyeztek a Dóm téren

szeged tv tartalom Sportos tűzoltókkal találkozhattak ma a Dóm téren és a környékén sétálók. Innen indult a Futótűz elnevezésű verseny, amelyen a katasztrófavédelmi szakemberek teljes felszerelésben teljesítették a kitűzött távot. A tűzoltók járművei gyerekek közönség körében voltak népszerűek. (videóval)

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a DÉLÉP telepen

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a DÉLÉP telepen

Harminc tűzoltó dolgozik a Szegeden, a DÉLÉP ipari parkban egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap délután keletkezett tűz oltása - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn reggel az MTI-t.

Tűzoltók járták be a városháza minden zugát

Úgynevezett helyismereti foglalkozást tartottak ma délelőtt a tűzoltók a szegedi városházán. Négy tűzoltókocsi várakozott órákon át az épület előtt, miközben a tűzoltók bejárták a benti folyosókat és irodákat.

Kiégett egy lakás a Gyík utcában

Kiégett egy lakás a Gyík utcában

szeged tv tartalom Egy ötödik emeleti lakás gyulladt ki vasárnap este Szegeden. A lángok a Gyík utcai lakás konyhájában csaptak fel, majd az előszoba egy részére is átterjedtek. Szerencsére azonban más már nem kapott lángra. (videóval)

Jégről mentést gyakorolták a tűzoltók

Jégről mentést gyakorolták a tűzoltók

szeged tv tartalom Kihasználták a téli időjárási körülményeket a szegedi tűzoltók és a vízimentő szakszolgálat emberei, hogy közösen gyakorolják a jégről mentést. Szerencsére az elmúlt években ritkán fordult elő, hogy valaki alatt beszakadt a jég, de ha megtörténik a baj, speciális technikákat kell alkalmazni. (videóval)

Szegedre is lecsapott a vihar vasárnap este

Szegedre is lecsapott a vihar vasárnap este

Csongrád megyébe vasárnap este nyolc órakor érkezett meg a vihar, a katasztrófavédelem ekkor már megerősített szolgálattal fogadta a lakosok hívásait. A vihar több helyen okozott kárt, a tűzoltók még hétfőn is azok elhárításán dolgoztak.

Megsérült egy gázvezeték a Derkovits fasoron

Kerti munkák végzése közben vágtak át egy gázvezetéket Szegeden, a Derkovits fasorban kedd délután.

Pucéran szorult kéménybe egy nőt

Azt gondolta, pucérra vetkőzve könnyebben le tud csúszni a kéményen keresztül és bejuthat a válófélben lévő férjéhez, de félúton beszorult a nő, így végül a tűzoltókat kellett hívni.

Konyhai mérleg ejtette csapdába az ujját

Első hallásra igen viccesnek tűnhet, ami egy brit férfival történt, ám a tűzoltók elmondtása szerint akár az ujja is rámehetett volna, ha nem sikerül szakszerű módon kiszabadítani a konyhai mérlegből.

Korábbi híreink

Több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat

Több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat

Csütörtök és péntek reggel között több mint negyvenszer riasztották a tűzoltóság munkatársait Csongrád megyében a vihar okozta károk miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Tűzvédelmi utasítás sajtos pirítóshoz - hogyan NE?

A sajtos pirítós helyes elkészítési módjának közzétételére kényszerült a londoni tűzoltóság, miután egy igencsak egyedi megoldás miatt kellett háztűznézőbe menniük. Vannak még meglepetések.

Büntetőeljárás a lakástűz miatt

Szerdán 13 óra 15 perckor érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy tűz ütött ki Szegeden a Retek utca egyik tízemeletes társasházában. A lángokat a tűzoltók megfékezték.

Nem unatkoztak a hétvégén a szegedi tűzoltók

Az elmúlt hétvége több tűzoltási feladatot is hozott a tűzoltóknak. Van ahol tuja éget, máshol egy melléképület, illetve hulladék kapott lángra. A lánglovagok mindenütt sikerrel avatkoztak be.

Kigyulladt egy garázs Szegeden

A Szegeden a Széksósi úton kapott lángra egy garázs. A tűzoltóknak hamar sikerült eloltaniuk a lángoló épületet.

Tűz ütött ki egy társasház alagsorában

Egy szegedi társasházhoz riasztották a tűzoltókat, akik szerencsésen megfékezték a bajt. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt a busz, az utasok is oltották

Szerdán délután kigyulladt az egyik Szeged-Hódmezővásárhely járat. Az autóbusz hátuljából sűrű füst gomolygott. A tüzet a busz sofőrjének sikerült a tartozék poroltóval elfojtania, de oltásában az utasok is segítettek.

Kigyulladt az ebéd egy újszegedi lakásban

A Baross és a Kertész utcában is volt dolguk tegnap a szegedi tűzoltóknak. Az egyik helyen a tűzhelyen felejtett étel, a másikon pedig egy faház gyulladt ki.

Gabonatároló gyulladt ki Újszegeden

Kigyulladt egy gabonatároló Újszegeden, az Akácfa utcában hétfőn délelőtt. A tűzoltók három kocsival kezdték meg az oltást, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Szemetes konténer égett a Sárgán

Egy kigyulladt szemetes konténerhez riasztották vasárnap a szegedi tűzoltókat. A tűz épületekre nem tejedt át, személyi sérülés nem történt.

Archívum