Címoldal

Felszerelést kaptak az önkéntes tűzoltók

Felszerelést kaptak az önkéntes tűzoltók

szeged tv tartalom Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán több mint 10 millió forint értékű felszerelést nyertek a Csongrád megyei tűzoltó-egyesületek. Az ünnepélyes átadáson 19 szervezet megyei képviselői vehették át az adományt. (videóval)

A tűzoltók szakszervezete azt mondja, inkább ne a 112-t hívják

Pénteken írtuk meg, hogy az MTI arról számolt be első körben, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz az október 22-én Szolnokon, a Liget úton történt halálos lakástűz ügyében. - írja az Index

Amikor a tűzoltók mondják, hogy nagy a baj

A hivatás ma már egyáltalán nem vonzó, nincs jelentkező, aki pedig mégis belevág, hamar lelép, mert szinte mindenhol jobban kereshet. Az állomány átlagéletkora lassan a 40 évet súrolja. Míg régen várólistáról lehetett csak bejutni, újabban már hirdetésben kell toborozni. A Katasztrófavédelem a hivatalos adatokra hivatkozva azt mondja, egyáltalán nincs szó ilyesmiről. - írja az Index

Csak életet akarnak menteni, mégis szénné szívatja őket a rendszer

Akkor még semmi rosszra nem gondoltak az egyik vidéki tűzoltólaktanya dolgozói, amikor felsőbb szinteken egyszerűen elkérték a légkondicionálóra félretett 15 millió forintjukat, mondván, majd ők intézik a dolgokat. Aztán meglepődve látták, hogy a berendezés nagyon nem akar érkezni, de a katasztrófavédelem megyei igazgatósága közben vett magának két kisbuszt. - írja az Index

Lépcsőfutó verseny a Dóm téren

szeged tv tartalom A tavalyi nagy erőpróba után szombaton is teljes felszerelésben futottak a belvárosban a tűzoltók. A már lépcsőfutással is megnehezített verseny mellett bemutatókkal és tűzoltóautó-történeti kiállítással is készültek a szervezők. A verseny már nemzetközivé alakult. (videóval)

Holttestet találtak egy leégett szegedi épületben a tűzoltók

Holttestet találtak egy leégett szegedi épületben a tűzoltók vasárnap reggel - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Futótűz: tűzoltók versenyeztek a Dóm téren

Futótűz: tűzoltók versenyeztek a Dóm téren

szeged tv tartalom Sportos tűzoltókkal találkozhattak ma a Dóm téren és a környékén sétálók. Innen indult a Futótűz elnevezésű verseny, amelyen a katasztrófavédelmi szakemberek teljes felszerelésben teljesítették a kitűzött távot. A tűzoltók járművei gyerekek közönség körében voltak népszerűek. (videóval)

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a DÉLÉP telepen

Még mindig dolgoznak a tűzoltók a DÉLÉP telepen

Harminc tűzoltó dolgozik a Szegeden, a DÉLÉP ipari parkban egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén vasárnap délután keletkezett tűz oltása - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn reggel az MTI-t.

Tűzoltók járták be a városháza minden zugát

Úgynevezett helyismereti foglalkozást tartottak ma délelőtt a tűzoltók a szegedi városházán. Négy tűzoltókocsi várakozott órákon át az épület előtt, miközben a tűzoltók bejárták a benti folyosókat és irodákat.

Kiégett egy lakás a Gyík utcában

Kiégett egy lakás a Gyík utcában

szeged tv tartalom Egy ötödik emeleti lakás gyulladt ki vasárnap este Szegeden. A lángok a Gyík utcai lakás konyhájában csaptak fel, majd az előszoba egy részére is átterjedtek. Szerencsére azonban más már nem kapott lángra. (videóval)

Korábbi híreink

Jégről mentést gyakorolták a tűzoltók

Jégről mentést gyakorolták a tűzoltók

szeged tv tartalomKihasználták a téli időjárási körülményeket a szegedi tűzoltók és a vízimentő szakszolgálat emberei, hogy közösen gyakorolják a jégről mentést. Szerencsére az elmúlt években ritkán fordult elő, hogy valaki alatt beszakadt a jég, de ha megtörténik a baj, speciális technikákat kell alkalmazni. (videóval)

Szegedre is lecsapott a vihar vasárnap este

Szegedre is lecsapott a vihar vasárnap este

Csongrád megyébe vasárnap este nyolc órakor érkezett meg a vihar, a katasztrófavédelem ekkor már megerősített szolgálattal fogadta a lakosok hívásait. A vihar több helyen okozott kárt, a tűzoltók még hétfőn is azok elhárításán dolgoztak.

Megsérült egy gázvezeték a Derkovits fasoron

Kerti munkák végzése közben vágtak át egy gázvezetéket Szegeden, a Derkovits fasorban kedd délután.

Pucéran szorult kéménybe egy nőt

Azt gondolta, pucérra vetkőzve könnyebben le tud csúszni a kéményen keresztül és bejuthat a válófélben lévő férjéhez, de félúton beszorult a nő, így végül a tűzoltókat kellett hívni.

Konyhai mérleg ejtette csapdába az ujját

Első hallásra igen viccesnek tűnhet, ami egy brit férfival történt, ám a tűzoltók elmondtása szerint akár az ujja is rámehetett volna, ha nem sikerül szakszerű módon kiszabadítani a konyhai mérlegből.

Több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat

Több mint negyvenszer riasztották a tűzoltókat

Csütörtök és péntek reggel között több mint negyvenszer riasztották a tűzoltóság munkatársait Csongrád megyében a vihar okozta károk miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Tűzvédelmi utasítás sajtos pirítóshoz - hogyan NE?

A sajtos pirítós helyes elkészítési módjának közzétételére kényszerült a londoni tűzoltóság, miután egy igencsak egyedi megoldás miatt kellett háztűznézőbe menniük. Vannak még meglepetések.

Büntetőeljárás a lakástűz miatt

Szerdán 13 óra 15 perckor érkezett bejelentés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy tűz ütött ki Szegeden a Retek utca egyik tízemeletes társasházában. A lángokat a tűzoltók megfékezték.

Nem unatkoztak a hétvégén a szegedi tűzoltók

Az elmúlt hétvége több tűzoltási feladatot is hozott a tűzoltóknak. Van ahol tuja éget, máshol egy melléképület, illetve hulladék kapott lángra. A lánglovagok mindenütt sikerrel avatkoztak be.

Kigyulladt egy garázs Szegeden

A Szegeden a Széksósi úton kapott lángra egy garázs. A tűzoltóknak hamar sikerült eloltaniuk a lángoló épületet.

Archívum

Máglyaként ég egy barakk épület a Máglya soron