Címoldal

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Lehetetlent kérnek az állatvédők: ne petárdázzunk!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök hang- és fényhatásai miatt a házi kedvencek akár sokkot is kaphatnak.

Előreláthatóan lesz tűzijáték este 9 órakor

Előreláthatóan lesz tűzijáték este 9 órakor

A meteorológiai előrejelzések alapján a tervezett tűzijáték idején, este 9 órakor csapadékra nem kell számítani és szél sem zavarja meg a látványosságot, így előreláthatóan lesz tűzijáték Szegeden.

Augusztus 20.. Szegedre is jön plusz vonat a tűzijáték után

Plusz vonatokat is forgalomba állít a MÁV az augusztus 20-i tűzijáték után, többek között Szegedre is jönéjjel vonat. Az utasforgalmi igényekhez igazodva pedig az InterCity vonatokat több kocsival közlekedteti – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kutya és a tűzijáték nem jó barát

A kutya és a tűzijáték nem jó barát

Az augusztus 20-i tűzijáték szép látvány az emberek számra, de az állatoknak, a kutyáknak, macskáknak riasztó lehet. Nagyon sokszor előfordul, hogy házi kedvenceink ilyenkor megijednek és elszöknek otthonról.

Izgalmas programok, maratoni tűzijátékFotógalériával

Izgalmas programok, maratoni tűzijáték

Az idén is sokszínű programokkal várják az érdeklődőket augusztus 20-án Szegeden. Lesz kézműves sörök fesztiválja, fúvószenekarok fesztiválja és természetesen tűzijáték is.

A Roy és Ádám trió búcsúztatja az óévet

A Roy és Ádám trió búcsúztatja az óévet

A Széchenyi téren felállított nagyszínpad lesz idén is a központi helyszíne a városi óévbúcsúztató programoknak december 31-én. A karácsonyi ajándékokat árusító faházak helyét pedig szilveszteri kellékeket kínáló sátrak foglalják el Szeged belvárosában.

A szilveszter veszélyei: a tűzijátékok

A szilveszter veszélyei: a tűzijátékok

Bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire szilveszter előtt a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentőszolgálat képviselői kedden, Budapesten.

Előzzük meg a kutyapánikot a tűzijáték idején

Előzzük meg a kutyapánikot a tűzijáték idején

Az ünnepi tűzijáték a házikedvencek rémálma is lehet. Az állatok a durranásokat sokkal erősebben hallják, mint az emberek, ezért az számukra szinte elviselhetetlen. Az állatvédők szerint mindenképpen zárt helyen kell tartani ilyenkor a háziállatokat.

Tűzijátékkal írják ki Szeged nevét augusztus 20-án

Tűzijátékkal írják ki Szeged nevét augusztus 20-án

Számos program várja a szegedieket és a városba látogat turistákat az ünnepi hétvégén. Fellépnek fúvószenekarok, akikkel Szeged frekventált helyén lehet majd találkozni. A sörök szerelmeseit 4 napos Sörünnep várja, az elmaradhatatlan tűzijátékot pedig egy fantasztikus új elem színesíti, Szeged nevét írják majd ki tűzijáték bombákból.

Hétfőtől lehet legálisan tűzijátékokat vásárolni

Hétfőtől lehet legálisan tűzijátékokat vásárolni

szeged tv tartalom Mától lehet az úgynevezett 3-as kategóriájú pirotechnikai eszközöket vásárolni 18 éven felülieknek. Sokan már a nyitáskor megvették a tűzijátékot, a kiskorúak szülővel, nagyszülővel érkeztek. A korábbi évek balesetei miatt szigorodott a tűzijátékok árusításának és felhasználásának szabályozása. (videóval)

Korábbi híreink

Születésnapi tűzijáték a Dóm téren

Születésnapi tűzijáték a Dóm téren

A Szeged Napja Ünnepségsorozat részeként Rúzsa Magdi koncertje után lőtték föl a rakétákat.

Szilveszteri tűzijáték - csak óvatosan!

A tűzijátékok szabálytalan használata miatt a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit minden évben csak szilveszter éjjelén mintegy ötven esetben riasztják. Legyünk tehát óvatosak – intenek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakértői.

A Zanzibárral búcsúszik az óév a Széchenyi téren

A Zanzibárral búcsúszik az óév a Széchenyi téren

A Széchenyi téri szalmalabirintus helyén felállított nagyszínpad lesz idén a központi helyszíne a városi óévbúcsúztató programoknak december 31-én. A karácsonyi ajándékokat árusító faházak helyét pedig szilveszteri kellékeket kínáló sátrak foglalják el Szeged belvárosában.

Sikeres volt a petárdakommandó

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31-én déltől január 1-én délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott. Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban harmincnál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán, vagy elveszett állataikat kereső gazdiktól.

Szegeden is elmaradt a tűzijáték

A viharos szél miatt Szegeden is elmarad a tűzijáték. Az információt rendőrök közölték a rakparton, illetve a hidakon összegyűlt tömeggel. Információink szerint szombat este pótolják majd a tűzijátékot.

Vigyázzunk a kutyákra a tűzijátékok idején

Vigyázzunk a kutyákra a tűzijátékok idején

Az Orpheus Állatvédő Egyesület javaslata az, hogy az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd háziállatunk számára a tűzijáték pánikot okoz.

Megyénkben is okozott sérülést a tűzijáték

Megyénkben is okozott sérülést a tűzijáték

Az Országos Mentőszolgálat dolgozói idén is végigküzdötték a szilveszter éjszakát. Országszerte 2800, ebből a fővárosban 641 riasztást kaptak – közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője kedden. A tűzijáték Csongrád megyében is okozott sérülést.

Futással és utcabállal zárul az óév

Futással és utcabállal zárul az óév

Az idén is együtt búcsúztathatják az óévet és köszönthetik az újat a szegediek a Széchenyi téren. Tűzijátékkal, koncertekkel és utcabállal várják a bulizni vágyókat a közös újévköszöntő programok szervezői este 9 órától másnap hajnalig a város legnagyobb terén.

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Vigyázzunk kedvenceinkre szilveszter napján

Az óévbúcsúztatókor használt legális petárdák durrogtatásából képződő fény és hanghatásoktól házi kedvenceink annyira megijedhetnek, hogy elmenekülnek, és akár soha többé nem kerülnek elő. Egy ijedt kutya vagy macska a sokkhatás közepette kialakuló félelmében akár marhat vagy haraphat. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy nagyobb baj legyen.

Mit kell tudni a tűzijátékok használatáról

Szilveszterhez közeledve érdemes áttekinteni, az ebben az időszakban engedélyezett tűzijátékok használatával kapcsolatos szabályokat a balesetmentes, jogszabályoknak megfelelő használatuk miatt. Az új pirotechnikai jogszabály - 173/2011. (VIII. 24.) - 2011. szeptember 01. napján lépett hatályba.

Archívum