Címoldal

Nincs elég tűzifa, ami van, az meg drága

Nincs elég tűzifa, ami van, az meg drága

szeged tv tartalom Csongrád megyében, ugyanúgy mint az ország egészében hiány van tűzifából. Itt még nagyobb a probléma, mert ez az ország egyik legkevésbé erdősült vidéke. A problémát érdekes módon az okozza, hogy a törvényi változások következtében fehéredett a piac és Romániában is szigorodtak a törvények. (videóval)

Orbán rezsiharca a fára nem vonatkozik - Az ára az egekbe szökhet

Orbán Viktor rezsiharca a második legelterjedtebb fűtőanyagra, a tűzifára nem terjed ki. Az ár így már az egekbe tör. - írja a nepszava.hu

400 család kap tűzifát az önkormányzattólFotógalériával

400 család kap tűzifát az önkormányzattól

A szegedi önkormányzat már négy év óta segíti a rászorulókat télen tűzifával. Az erre fordíthat keret évről évre emelkedik, idén már 17,2 millió forint állt rendelkezésre erre a célra. A fára pályázni kell, a nyerteseknek most kezdték el kiszállítani a tüzelőt.

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Számos jogsértést tárt fel az utóbbi időben az interneten tűzifát hirdetők körében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), ezért a hivatal arra inti a vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, ha az interneten rendelnek tűzifát - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Újra kérhetik az ingyen tűzifát

Újra kérhetik az ingyen tűzifát

szeged tv tartalom Első körben kevesebb rászorult kapta meg a jogosultságot, mint amennyi tüzelőanyag rendelkezésre áll. Idén 400 háztartásnak nyújt segítséget az önkormányzat, de a jelentkezőkből csak 350 családot találtak, akik valóban megfelelnek a feltételeknek. A második kiírásra augusztus 25-ig lehet jelentkezni. (videóval)

Még két hétig lehet igényelni szociális tűzifát

Még két hétig lehet igényelni szociális tűzifát

szeged tv tartalom Az idén összesen 400 szegedi háztartás kaphat tűzifa támogatást az önkormányzattól. A pályázatot június 30-ig adhatják be a szociálisan rászorulók, a nyertesek pedig még szeptemberben megkapják az egy erdei köbméter tüzelőanyagot.

Négyszáz szegedi család kaphat az idén tűzifát

Négyszáz szegedi család kaphat az idén tűzifát

A tavalyi 350 háztartás helyett az idén ötvennel több, összesen 400 család kaphat majd ingyenesen egy erdei köbméter tűzifát az önkormányzattól a fűtési szezon kezdetén. Hamarosan kiírják, a pályázatot a szociálisan hátrányos helyzetben lévők számára.

Több pénz jut szociális tűzifára Szegeden

Több pénz jut szociális tűzifára Szegeden

szeged tv tartalom Az önkormányzat saját erőből kénytelen megoldani a szociális tűzifa biztosítását, mivel nem volt lehetőségük pályázni az állami támogatásra. (videóval)

Egyre nehezebb tüzifát vásárolni

Egyre nehezebb tüzifát vásárolni

szeged tv tartalom Szegeden és környékén is akadozik a tűzifa ellátás, de hiány egyelőre nincs. Az elhúzódó nagy hidegre sokan nem számítottak, így kevesebb fát rendeltek, mint amennyire szükségük lenne. A fatelepeken megnőtt az igény a tüzelőre, beszerezni azonban egyre nehezebb. (videóval)

Ebben a rezsiharcban elbukott a kisember

Az elmúlt évek leghidegebb hétvégéje volt Nógrád megye északi részén. A szombat -24 fokkal indult Salgótarján közelében, Hetesen és Karancslapujtőn. A pár nap kemény fagy azonban csak kis kellemetlenség ahhoz képest, amit egy átlagos fűtési szezon is jelenthet ott, ahol a háztartások többsége tűzifával fűt. Ezen a területen ugyanis brutális rezsiharc folyik, amelyet a szolgáltatók, azaz a fakitermelők nyernek. - írja az Index

Korábbi híreink

Most tűzifával verik át az embereket

Most tűzifával verik át az embereket

szeged tv tartalomSzórólapokon, hirdetési oldalakon is találkozhatunk olyan reklámokkal, amelyben vállalkozók olcsó tűzifát hirdetnek, sokszor ingyenes házhozszállítással. A vonzó ajánlatról azonban néha kiderül, hogy nem tisztességes. Vagy a tüzelő mennyisége kevesebb, vagy a származása kétséges. (videóval)

Tűzifával is segíti a rászorulókat a város

Tűzifával is segíti a rászorulókat a város

Az idén már harmadik alkalommal oszt a rászorulóknak ingyenes tűzifát a város. Míg tavaly 9 és fél milliót, az idén már 13 millió forintot költ az önkormányzat 350 család téli tüzelőjére. Az igény ugyanis egyre nagyobb.

350 család kap tűzifát az önkormányzattól

350 család kap tűzifát az önkormányzattól

Harmadik éve lehet pályázni az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájánál tűzifa támogatásra. A keret egyre nő, ám a pályázók is egyre többen lesznek, így a jelentkezők egy részét el kellett utasítani.

Nyugdíjas szervezetek programjait segíti a város

Nyugdíjas szervezetek programjait segíti a város

Közel 40 nyugdíjas szervezet pályázott sikerrel az önkormányzat idősügyi keretére, amelyből az idén már másodszor kaphatnak támogatást a szépkorúakat tömörítő egyesületek. Az ötmilliós keret felosztásáról is döntött szerdai ülésén a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság.

Ismét lehet pályázni a tűzifaosztásra

Ismét lehet pályázni a tűzifaosztásra

A tavalyi pályázat sikere láttán növelte a tűzifa támogatásra szánt összeget az önkormányzat. A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésén elfogadta azt az előterjesztést, mely szerint az idén 13 millió forintot fordítanak erre a célra.

Akkor lesz olcsóbb a fa, ha csökken az ÁFA

Akkor lesz olcsóbb a fa, ha csökken az ÁFA

szeged tv tartalomAkkor lesz olcsóbb a fa, ha csökken az ÁFA – ezt mondták a megkérdezett szakemberek. Mivel a beszerzési ár évek óta stabil, nincs lehetőség árcsökkentésre. Aki a termelőtől közvetlenül vesz fát, tud spórolni. De akkor őt terheli a szállítás és a felfűrészelés költsége. (videóval)

Elkezdődött az ingyenes tűzifa kiszállítása

Elkezdődött az ingyenes tűzifa kiszállítása

Az önkormányzat idén 9,5 millió forintot fordított tűzifa vásárlására, amelyet a legrászorultabbak között osztanak ki. Közel 450-en pályáztak, közülük 300 kapnak fát, a tüzelő kiszállítása ezen a héten kezdődött meg.

300 család kap ingyen tűzifát az önkormányzattól

300 család kap ingyen tűzifát az önkormányzattól

437 pályázat érkezett az önkormányzat által ingyenes tűzifa igénylésére kiírt pályázatra. A döntés hétfőn született meg arról, kik részesülhetnek ebben a támogatásban.

Tűzifaosztással és ajándékkal segít a város

Tűzifaosztással és ajándékkal segít a város

Tűzifával és karácsonyi ajándékcsomaggal lepi meg a város a legrászorultabbakat. Mindkét akció már hagyomány Szegeden – az elosztás és lebonyolítás módjáról szerdán döntött a szociális bizottság.

Szociális támogatások: bővülő lehetőségek

Szociális támogatások: bővülő lehetőségek

Változik az igényelhető támogatások rendszere – pozitív irányba. De döntött a kiosztható tűzifáról és a karácsonyi csomagokról is Szeged közgyűlése.

Archívum