Címoldal

Újabb központosítás jöhet jövőre

Az állami busztársaságokba és a MÁV-ba olvadnának be a ma még önkormányzati kézben lévő közlekedési társaságok, bár a tervet a fejlesztési tárca tagadja. - írja a nepszava.hu

Figyelem! Fél öttől csak a K járatok közlekednek!

Figyelem! Fél öttől csak a K járatok közlekednek!

Megáll szenteste a „hagyományos” közösségi közlekedés, de a belváros mindenhonnan elérhető lesz. És csak egy jegyet kell váltani hozzá.

Kevesebb támogatást kap Szeged közlekedése

Kevesebb támogatást kap Szeged közlekedése

szeged tv tartalom Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnap közölte, hogy összesen 2 milliárd forinttal támogatja országszerte a települések közösségi közlekedését. Szegedre több, mint 300 millió forint érkezik, az összeget a Szegedi Közlekedési Kft. és a Dakk Zrt. kapja meg. Az állami hozzájárulás mértéke folyamatosan csökken, ami évről évre nagyobb terhet ró az önkormányzatokra. (videóval)

Egyforma elbírálás alá essenek az önkormányzatok

Egyforma elbírálás alá essenek az önkormányzatok

A közösségi közlekedés támogatásáról kérdezte a kormányt Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő szerdán a parlamentben. A politikus szerint az állami támogatás az elmúlt években drasztikusan csökkent, amely nehéz helyzetbe hozta a tulajdonos önkormányzatokat.

Újabb kedvezmények a tömegközlekedésben

Újabb kedvezmények a tömegközlekedésben

szeged tv tartalom Bizonyos városi rendezvények idején este 6 óra után egy jeggyel lehet utazni a város járatain. A parkolási rendszer is hamarosan változik. (videóval)

Már kapható az új szegedi menetrend

Már kapható az új szegedi menetrend

szeged tv tartalom Füzet formában is megjelent a szegedi közösségi közlekedés menetrendje. A kiadvány a forgalmasabb helyeken lévő jegy-, és bérletpénztárakban érhető el. Az internetes oldalakon, ezután is megnézhetjük a járatok indulását és a hálózat térképét. (videóval)

Egyre többen választják a tömegközlekedést

Egyre többen választják a tömegközlekedést

szeged tv tartalom Továbbra is ingyenesen lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön Szegeden. A szmogriadó miatti intézkedés hatásait a Szegedi Közlekedési Társaságnál is érzik, a villamosokon és a trolikon is több az utas. A városban közlekedő autók száma kis mértékben csökkent, lassabban telnek meg a belvárosi parkolók. (videóval)

Szmogriadó: ingyenes a városi tömegközlekedés!

Szmogriadó: ingyenes a városi tömegközlekedés!

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el ma Botka László polgármester, eddig erre még nem volt példa Szegeden. Most azért kellett elrendelni, mert szombat óta veszélyes a város levegője. Átmenetileg nem közlekedhetnek a kétütemű járművek és az 5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek. A szegediek viszont ingyen utazhatnak a tömegközlekedési járműveken.

Figyelem, útlezárások lesznek a hétvégén

Figyelem, útlezárások lesznek a hétvégén

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésének napirendi pontjai között szerepelt egy, a tömegközlekedést érintő ideiglenes menetrendváltozás. A hétvégén érdemes lesz figyelni a tájékoztató táblákat.

Az időjárás is támogatta Autómentes napotFotógalériával

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Ráijesztett ugyan a reggeli az eső azokra, akik az autómentes nap kedvéért kerékpárra vagy tömegközlekedési járműre akartak szállni, de végül kegyes volt az időjárás mindazokhoz, akik a mozgást és a friss levegőt választották.

Korábbi híreink

Új buszjáratok indultak csütörtöktől

Új buszjáratok indultak csütörtöktől

szeged tv tartalom Két teljesen új buszjárat indult csütörtöktől Szegeden, a 24-es és a 32-es. Mindkettőt a tanév kezdetével megnövekedett utasforgalom miatt alakították ki. Több kisebb módosítás is lesz a még júniusban átalakított menetrendben, azóta ugyanis több észrevétel, javaslat érkezett az utasoktól az önkormányzat felé. (videóval)

A menetrendről vitáztak a bizottsági ülésen

A menetrendről vitáztak a bizottsági ülésen

Közel ötven, főként szentmihályi és kecskéstelepi lakos várta csütörtök reggel a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjait a városháza előtt. Azt szerették volna elérni, hogy állítsák vissza a 76-os busz korábban érvényes menetrendjét.

Zajlik az új menetrend finomhangolása

Zajlik az új menetrend finomhangolása

Két hete lépett életbe az új menetrend Szegeden, új troli és buszjáratok indultak, néhány útvonala módosult, és pár buszjárat meg is szűnt. Jelenleg a szakemberek értékeli a beérkezett lakossági véleményeket és szükség esetén módosításokat vezetnek majd be.

Ezek a változások a tömegközlekedésben

Ezek a változások a tömegközlekedésben

Új menetrend lépett életbe a szegedi tömegközlekedésben június 16-tól. A szolgáltató DAKK és SZKT a legtöbb járatot a régi rend szerint működteti, ám néhány módosításra, illetve ésszerűsítésre oda kell figyelniük az utasoknak.

Wi-fi a tömegközlekedési járműveken, ingyen 

Wi-fi a tömegközlekedési járműveken, ingyen 

Az önkormányzat tervei szerint 2017-re minden szegedi buszon, villamoson és trolin lehet majd ingyen internetezni. Először két villamoson és egy trolin tesztelik a wifi-rendszert, aki megtalálja, már használhatja.

Felújítják a Mars téri megállót

Felújítják a Mars téri megállót

szeged tv tartalomAz állami közútkezelő felújítja a Mars téri helyi autóbusz-megállót. A kenyeres pavilon előtt már lezárták az utat, és megkezdték a munkát.

Változások a parkolásban és a közlekedésben

Változások a parkolásban és a közlekedésben

A Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint március 5-én, szombaton az áthelyezett munkanap miatt változások lesznek a közösségi közlekedési, valamint a közterületi fizető parkolási rendben.

Közösségi közlekedés: az állam visszavonul

Közösségi közlekedés: az állam visszavonul

Az állam egyre kevesebb támogatást ad az önkormányzatnak a tömegközlekedés finanszírozására. A kialakult helyzetről Nagy Sándor alpolgármester blogjában írt egy összefoglalót, amit teljes terjedelmében közlünk.

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

Továbbra is a DAKK buszai szállíthatják a szegedieket

A szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága ismerhette meg elsőként azt a szerződéstervezetet, mely a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. és az önkormányzat közötti együttműködés feltételeit rögzíti. A bizottsági tagok támogatták a szerződés megkötését.

Még tárgyalnak a városi közlekedés áráról

Még tárgyalnak a városi közlekedés áráról

szeged tv tartalomAz önkormányzat túlzottan magasnak tartja azt a 4 milliárd forintot, amit az állami autóbusz-közlekedési cég kérne a jövő évtől kezdve a szegedi szolgáltatásokért. A menetrend és az utasok száma alakulásának az összefüggéseit még vizsgálják, hogy az árajánlatot pontosítsák. (videóval)

Archívum

Megérkezett Szegedre a harmadik új trolibusz

Nem drágul idén a szegedi tömegközlekedés

Bemutatkozott az új troli a szegedieknek

Korszerű utastájékoztató rendszer épül

Utasbarát fejlesztések Szegeden és környékén

167 millió forinttal még mindig kevesebbet kapunk

SZKT: jó gazdálkodással a sofőröknek is jutna

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepen

Újra indul a nosztalgia villamos

Közlekedési einstand ritkította a járatokat

Megkezdődött a Szegedre szánt troli gyártása

Változások a közlekedésben a hosszú hétvégén

Kormányzati elvonás ritkítja a járatokat

Tömegközlekedés és parkolás az ünnepek alatt

Közlekedés és parkolás szombaton

Így ne haljon meg, morbid, de egyben aranyos videó

Új kerékpártárolókkal gazdagodott a város

Menetrend: Szegedet is érintik a változások

Kerékpártárolók épülnek a végállomásokon

Teljes a Swing Szeged-flotta

Hét kerékpártároló épül