Címoldal

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

A szecesszió szerelmesei megrohamozták a palotát

A szecesszió szerelmesei megrohamozták a palotát

Százak álltak sorba pénteken este a Reök-palota előtt, hogy még a megnyitó napján láthassák Alfons Mucha alkotásait. A szecesszió nagykövetének szegedi tárlatára több mint hatvan alkotás érkezett Prágából.

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszínFotógalériával

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszín

Negyedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Középiskolások Hetét március 6-11. között. Minden napnak más tematikája és helyszíne lesz.

A Kodály téren is népszerű volt a ruhaosztásFotógalériával

A Kodály téren is népszerű volt a ruhaosztás

Pár hónapja kezdték el gyűjteni a Societas tagjai és a baloldali képviselők a szegediek felajánlásait. Rövid idő alatt 400 zsák ruha, cipő, játék gyűlt össze, amelyet folyamatosan osztanak ki. Szombat délelőtt a Kodály téren válogathattak a felajánlások között a rászorulók.

Új számítógépek kerültek két fiókkönyvtárbaFotógalériával

Új számítógépek kerültek két fiókkönyvtárba

Immár három városrész három fiókkönyvtára gazdagodott egy-egy számítógéppel a körzet képviselőinek jóvoltából. Az intézményeknek Szénási Róbert, Tóth Károly és Kothencz János vásárolt gépeket. Északvárosrészben és Tarjánban szerdán adták át a gépeket, az olvasók azonnal használatba is vették azokat.

Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknakFotógalériával

Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak

Több száz rózsatövet osztott szét szombat délelőtt az Északi városrészben Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő, akik emellett rászorulók számára ruhákat és játékokat is gyűjtöttek az akció keretében.

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Második alkalommal rendezik meg azt a nyári olvasótábort, melynek résztvevői a Kultúrkör Egyesület és Somogyi Könyvtár szervezésében színes programokon vehetnek részt. A hétfő reggeli megnyitón Vajda Attila olimpiai bajnok kenus mesélt a sportról és a hétköznapjairól a kicsiknek.

Gyermekeink jövője mindennél fontosabbFotógalériával

Gyermekeink jövője mindennél fontosabb

Ivókutat és szabadtéri fitnesz gépeket is avattak az északi városrész gyermeknapján szombaton. A rendezvényen a körzet egyéni képviselője mellett részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Botka László polgármester is.

Toledói karácsony a Városházán Fotógalériával

Toledói karácsony a Városházán

szeged tv tartalom Szeged és az Egyesült Államokbeli Toledo 25 éve kötött testvérvárosi szerződést. A negyedszázados kapcsolat nemcsak művészeti, kulturális és gazdasági együttműködést hozott, hanem másfajtát is, hiszen idén már 23. alkalommal érkeztek karácsonyi ajándékok Amerikából a szegedi rászoruló gyerekeknek. (videóval)

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteniFotógalériával

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteni

Saját forrásból Oktatási Központot alakított ki a Nagybani Piac annak érdekében, hogy a jövő logisztikusai, marketing szakemberei az elméleti oktatás mellett gyakorlati tapasztalatokhoz is jussanak.

Korábbi híreink

Az Agórában köszöntötték a karácsonyt a szépkorúak

Az Agórában köszöntötték a karácsonyt a szépkorúak

A Szent-Györgyi Albert Agórában közösen ünnepelték a karácsonyt hétfőn délután a szegedi nyugdíjasklubok tagjai. Az Idősügyi Tanács által immár tíz éve minden esztendőben megszervezett közös ünnepségen az idén 320 szépkorú vett részt. A meghívottakat műsorral, ajándékokkal és süteménnyel várták.

Pályázatot ír ki a város a Virág cukrászdára

Pályázatot ír ki a város a Virág cukrászdára

Pályázatot ír ki a város az évek óta üresen álló patinás Virág cukrászda üzemeltetésére. Hosszú kálvária után az idén májusban került vissza az önkormányzat tulajdonába Szeged egyik jelképes épülete. A Jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság hétfőn döntött a pályázat feltételeiről: a Klauzál téri épületben a jövőben kizárólag cukrászda működhet majd.

Sokan elfogadták a jelöltek meghívását

Sokan elfogadták a jelöltek meghívását

A napsütéses őszidő is kegyeibe fogadta azokat, akik a Gáspár Zoltán utcai családi napot választották vasárnap délelőtt kikapcsolódásként. Több százan fogadták el a baloldali összefogás két önkormányzati képviselőjelöltjének – Tóth Károlynak és Mészáros Tamásnak – a meghívását. A vidám családi napot Botka László polgármester is meglátogatta.

Családi napot rendeztek a Szent István téren

Családi napot rendeztek a Szent István téren

A baloldali összefogás három képviselőjelöltje, Binszki József, Szondi Ildikó és Tóth Károly várta a környék lakóit az általuk szervezett Családi napra a néhány éve teljesen megújult Szent István téren, az Öreg hölgynek becézett víztorony tövében. Az érdeklődők többféle program közül is választhattak. A megjelenteket Botka László polgármester is köszöntötte.

Vidám Családi nap Makkosházán

Vidám Családi nap Makkosházán

A baloldali összefogás három képviselőjelöltje Kozma József, Mészáros Tamás és Tóth Károly várta a környék lakóit az általuk szervezett Családi napra Makkosházán, a Gyöngyvirág utcában, ahol többféle program közül választhattak az érdeklődők. A megjelenteket Botka László polgármester is köszöntött.

Emléktáblát avattak Rátkai Sándor emlékére

Emléktáblát avattak Rátkai Sándor emlékére

100 évvel ezelőtt született Rátkai Sándor, az utolsó szegedi papucsos mester. Ebből az alkalomból avatták fel a Munkácsy u. 5. szám alatti ház falán emléktábláját, amelyet Szeged városa és a család állított. Az avató beszédet Botka László polgármester mondta el.

Kozma József: a Fidesz a lelkünket is akarja!

Kozma József: a Fidesz a lelkünket is akarja!

– Kizárólag a pénzről és hatalomról szól mindaz, ami ma Magyarországon az oktatásban zajlik. Jó példa az iskolaügy átalakítása arra, hogyan lehet magánzsebekbe vándoroltatni a közpénzt – mondta Kozma József azon a sajtótájékoztatón, amelyet Tóth Károllyal közösen tartottak a demokratikus baloldal által indított, Fidesz: Hazudnak, csúsztatnak, elhallgatnak című tájékoztató sorozat részeként.

Ingyenes Wi-Fi a Dugonics téren

Ingyenes Wi-Fi a Dugonics téren

A szegedi Dugonics tér 2013-ban teljesen megújult, és a városfejlesztési projekt 2014-ben elnyerte a rangos Nívódíjat. A rekonstrukciónak köszönhetően a tér még kedveltebb pihenő- és találkozóhely lett a helyi lakosok, a szegedi tanulók, valamint a turisták körében, ahol július elejétől az Invitel ingyenes Wi-Fi szolgáltatása is elérhető.

Kiszámíthatóság nélkül nem működik a gazdaság

Kiszámíthatóság nélkül nem működik a gazdaság

A vállalkozások helyzetéről és kilátásairól beszélgetett két fiatal vállalkozóval – Szénási Róberttel és Joób Mártonnal – Tóth Károly önkormányzati képviselő az Összefogás Szegedért Egyesület által létrehozott Kerek az asztal elnevezésű civil vitafórumon az egyesület Földvári utcai székházában.

Feljelentést tett az MSZP az IH gazdálkodása miatt

Feljelentést tett az MSZP az IH gazdálkodása miatt

Vagyonának több mint 85 százalékát veszítette el és több mint 230 milliós adósságot halmozott fel három év alatt a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. A városi cégnek 2011-ben még 15 milliós nyeresége volt, de a cégvezetőt a Fidesz-Jobbik mutyikoalíció leváltotta, utódai aligha a város érdekét nézték. Ezért szerdán Tóth Károly szocialista önkormányzati képviselő a Csongrád Megyei Főügyészséghez fordult.

Archívum