Címoldal

Repülővel érkeztek az ajándékok ToledóbólFotógalériával

Repülővel érkeztek az ajándékok Toledóból

Huszonhatodik alkalommal kedveskedtek ajándékokkal és ünnepi műsorral a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló szegedi gyermekeknek a városháza dísztermében ma délután. Szeged testvérvárosának, Toledónak ajándékait 51 apróság vehette át.

Tavasszal rózsába borul az Északi városrészFotógalériával

Tavasszal rózsába borul az Északi városrész

Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselők az idén már másodszor hirdettek rózsatőosztást az Északi városrészben. Szombaton délelőtt alig fél óra alatt több mint 800 tő rózsa talált gazdára a városrészben.

Új szabadtéri fitneszpark SzegedenFotógalériával

Új szabadtéri fitneszpark Szegeden

Ebben az évben 40 millió forintot fordít a város a játszóterek felújítására és újak építésére. Ma délelőtt Makkosházán avatták fel Szeged legújabb szabadtéri fitneszparkját. Összesen öt ilyen épül ebben az évben a városban.

Kis kalózok foglalták el a fiókkönyvtáratFotógalériával

Kis kalózok foglalták el a fiókkönyvtárat

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg azt a nyári olvasótábort, melynek résztvevői a Kultúrkör Egyesület és Somogyi Könyvtár szervezésében színes programokon vehetnek részt. Ebben az évben a kalózokról szól a tábor, amelynek idei sztárvendége a MOL-Pick Szeged játékosa Balogh Zsolt volt.

Zene, jókedv, kacagás és napsütésFotógalériával

Zene, jókedv, kacagás és napsütés

Évek óta hagyomány az Északi városrészben a családi nap megrendezése júniusban, ahová elsősorban a gyerekeknek szóló színes programokkal, koncerttel és játékokkal várják a környékbelieket. Szombaton a ragyogó napsütésben több százan látogattak ki a rendezvényre.

Évzárót tartottak az Idősek AkadémiájánFotógalériával

Évzárót tartottak az Idősek Akadémiáján

Sikeres esztendőt zárt a Senior Center által elindított Idősek Akadémiája. Az évzáró ünnepségen emléklapot kaptak az előadók.

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsiFotógalériával

100. születésnapját ünnepelte Béla bácsi

1917-ben, 100 éve született Kovács Béla. A Radnóti és Ságvári Gimnáziumok egykori kiváló franciatanára ma ünnepelte születésnapját, melynek alkalmából a családon és a tanítványokon kívül Szeged önkormányzatai is köszöntötte.

A szecesszió szerelmesei megrohamozták a palotát

A szecesszió szerelmesei megrohamozták a palotát

Százak álltak sorba pénteken este a Reök-palota előtt, hogy még a megnyitó napján láthassák Alfons Mucha alkotásait. A szecesszió nagykövetének szegedi tárlatára több mint hatvan alkotás érkezett Prágából.

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszínFotógalériával

Középiskolások Hete: Hat nap, hat helyszín

Negyedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Középiskolások Hetét március 6-11. között. Minden napnak más tematikája és helyszíne lesz.

A Kodály téren is népszerű volt a ruhaosztásFotógalériával

A Kodály téren is népszerű volt a ruhaosztás

Pár hónapja kezdték el gyűjteni a Societas tagjai és a baloldali képviselők a szegediek felajánlásait. Rövid idő alatt 400 zsák ruha, cipő, játék gyűlt össze, amelyet folyamatosan osztanak ki. Szombat délelőtt a Kodály téren válogathattak a felajánlások között a rászorulók.

Korábbi híreink

Új számítógépek kerültek két fiókkönyvtárba

Új számítógépek kerültek két fiókkönyvtárba

Immár három városrész három fiókkönyvtára gazdagodott egy-egy számítógéppel a körzet képviselőinek jóvoltából. Az intézményeknek Szénási Róbert, Tóth Károly és Kothencz János vásárolt gépeket. Északvárosrészben és Tarjánban szerdán adták át a gépeket, az olvasók azonnal használatba is vették azokat.

Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak

Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak

Több száz rózsatövet osztott szét szombat délelőtt az Északi városrészben Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő, akik emellett rászorulók számára ruhákat és játékokat is gyűjtöttek az akció keretében.

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Mesesziget az Északvárosi fiókkönyvtárban

Második alkalommal rendezik meg azt a nyári olvasótábort, melynek résztvevői a Kultúrkör Egyesület és Somogyi Könyvtár szervezésében színes programokon vehetnek részt. A hétfő reggeli megnyitón Vajda Attila olimpiai bajnok kenus mesélt a sportról és a hétköznapjairól a kicsiknek.

Gyermekeink jövője mindennél fontosabb

Gyermekeink jövője mindennél fontosabb

Ivókutat és szabadtéri fitnesz gépeket is avattak az északi városrész gyermeknapján szombaton. A rendezvényen a körzet egyéni képviselője mellett részt vett Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Botka László polgármester is.

Toledói karácsony a Városházán

Toledói karácsony a Városházán

szeged tv tartalomSzeged és az Egyesült Államokbeli Toledo 25 éve kötött testvérvárosi szerződést. A negyedszázados kapcsolat nemcsak művészeti, kulturális és gazdasági együttműködést hozott, hanem másfajtát is, hiszen idén már 23. alkalommal érkeztek karácsonyi ajándékok Amerikából a szegedi rászoruló gyerekeknek. (videóval)

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteni

A hallgatók gyakorlati képzését akarják segíteni

Saját forrásból Oktatási Központot alakított ki a Nagybani Piac annak érdekében, hogy a jövő logisztikusai, marketing szakemberei az elméleti oktatás mellett gyakorlati tapasztalatokhoz is jussanak.

Az Agórában köszöntötték a karácsonyt a szépkorúak

Az Agórában köszöntötték a karácsonyt a szépkorúak

A Szent-Györgyi Albert Agórában közösen ünnepelték a karácsonyt hétfőn délután a szegedi nyugdíjasklubok tagjai. Az Idősügyi Tanács által immár tíz éve minden esztendőben megszervezett közös ünnepségen az idén 320 szépkorú vett részt. A meghívottakat műsorral, ajándékokkal és süteménnyel várták.

Pályázatot ír ki a város a Virág cukrászdára

Pályázatot ír ki a város a Virág cukrászdára

Pályázatot ír ki a város az évek óta üresen álló patinás Virág cukrászda üzemeltetésére. Hosszú kálvária után az idén májusban került vissza az önkormányzat tulajdonába Szeged egyik jelképes épülete. A Jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság hétfőn döntött a pályázat feltételeiről: a Klauzál téri épületben a jövőben kizárólag cukrászda működhet majd.

Sokan elfogadták a jelöltek meghívását

Sokan elfogadták a jelöltek meghívását

A napsütéses őszidő is kegyeibe fogadta azokat, akik a Gáspár Zoltán utcai családi napot választották vasárnap délelőtt kikapcsolódásként. Több százan fogadták el a baloldali összefogás két önkormányzati képviselőjelöltjének – Tóth Károlynak és Mészáros Tamásnak – a meghívását. A vidám családi napot Botka László polgármester is meglátogatta.

Családi napot rendeztek a Szent István téren

Családi napot rendeztek a Szent István téren

A baloldali összefogás három képviselőjelöltje, Binszki József, Szondi Ildikó és Tóth Károly várta a környék lakóit az általuk szervezett Családi napra a néhány éve teljesen megújult Szent István téren, az Öreg hölgynek becézett víztorony tövében. Az érdeklődők többféle program közül is választhattak. A megjelenteket Botka László polgármester is köszöntötte.

Archívum