Címoldal

Kéznyom Tápén és Petőfitelepen

Kéznyom Tápén és Petőfitelepen

Mérlegen a képviselők – Önök ítélkeznek felettük! Milyen munkát végeztek 2017-ben? A Szegedi Tükör körképe Szécsényi Rózsáról és Szénási Róbertről.

Közösen ünnepelték a Karácsonyt TápénFotógalériával

Közösen ünnepelték a Karácsonyt Tápén

Zsúfolásig megtelt a Heller Ödön Művelődési Ház vasárnap délután, a tápéiak színes előadásokkal, programokkal, közösen ünnepelték a karácsonyt.

Tápén és Baktón is járt a MikulásFotógalériával

Tápén és Baktón is járt a Mikulás

szeged tv tartalom Tápétól Új-Petőfitelepen át Baktóig sok kisgyereket ajándékozott meg a Mikulás. A három városrészt magába foglaló körzet önkormányzati képviselője, Szécsényi Ferencné saját képviselői alapjából finanszírozta a Mikulás-járatot. (videóval)

Erdők, rétek, vizek a Hellerben

Mráz János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Tápén, a Heller Ödön Művelődési Házban Erdők, rétek vizek címmel december 8-án, pénteken délután 4 órakor.

Bállal ünnepeltek a tápéi házasokFotógalériával

Bállal ünnepeltek a tápéi házasok

1987-ben alakult meg a Tápéi Házasok Klubja, amelyet egy kisebb baráti társaság hozott létre. A céljuk az volt, hogy tartalmas programokat szervezve töltsék el szabadidejüket. A születésnapjukat bállal és számtalan színes műsorral ünnepelték szombat délután.

Tápéi búcsú – a több száz éves hagyományFotógalériával

Tápéi búcsú – a több száz éves hagyomány

Több száz évre visszavezethető hagyománya van a Tápéi búcsúnak. Idén is három napig ünnepeltek a városrész lakói. Az esemény csúcspontja a menettánc volt, de emellett számos színes program várta a látogatókat.

Szentmisével emlékeznek a Pajori búcsúkra

Tápén, a Szent Mihály templomban szombaton szentmisén emlékeznek a Pajori búcsúkra és a Pajori Iskola 110 éves évfordulójára.

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombatonFotógalériával

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombaton

Nem babonások a tápaiak, idén 13. alkalommal rendezték meg a Tarhonya Fesztivált, ahol a hagyományos étel, a tarhonya elkészítését elevenítették fel. A főzőverseny mellett, amelyre tizennégy csapat nevezett, színes, zenés programok is várták az érdeklődőket.

Harmonikások mérték össze tudásukat TápénFotógalériával

Harmonikások mérték össze tudásukat Tápén

Több mint harminc fiatal harmonikás mutatta be tudását vasárnap Tápén a II. Országos és Nemzetközi Harmonikaversenyen. A zenészek az ország több pontjáról és a határon túlról is érkeztek.

Megnyitották kapuikat a tápai udvarok

Megnyitották kapuikat a tápai udvarok

Évente egy hétvégén megnyílnak a tápai udvarok kapui, hogy bemutassák az érdeklődőknek a városrészben élők mindennapjait, hagyományait az itteni érdekességeket. Ezen a napon adják át a Tápéért Emlékérmet, amelyet idén Molnár János, vagy ahogyan a legtöbben ismerik "Szuszi" kapta.

Korábbi híreink

A hétvégén újra megnyílnak a tápai udvarok

A hétvégén újra megnyílnak a tápai udvarok

Különleges kulturális csemegékkel várják az érdeklődőket ezen a hétvégén Tápén, ahol kinyílnak azok az udvarok is, melyek évente csak egy alkalommal nyílnak meg a nagyközönség előtt. A rendezvény szenzációja a szombat este lép színpadra, ugyanis Bródy János ad koncertet a Piac téren.

Tűzoltószertárból védőnőház Tápén

szeged tv tartalomMintegy 30 millió forintból alakítanak át egy régi önkormányzati épületet, ahol a körzet két védőnője végre korszerű körülmények között tudja ellátni a gondozottakat. (videóval)

Szabó: A nők mindig több szerepben tündökölnek

Szabó: A nők mindig több szerepben tündökölnek

Tápé hölgyeit ünnepelték szombat délután a Heller Ödön Művelődési házban, ahol színes műsor és egy kellemes vacsora várta vendégeket, akiket Szabó Sándor Szeged országgyűlési képviselője köszöntött.

Focipályákat adott bérbe a város

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. sikeres pályáztatás után újabb két szegedi futballpályát adott bérbe. A Bazsalikom utcában található pályákat a Szent Mihály Kft. bérelheti a jövőben, így legtöbbször a helyi női labdarúgócsapat használja majd.

Tápén és Petőfitelepen tisztítják az ivóvizet

Tápén és Petőfitelepen tisztítják az ivóvizet

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat tisztítást végez október 24. és 28. között Tápé és Petőfitelep területén. A tisztítás következtében a víz zavarossá válhat, de ülepítés után fogyasztásra alkalmas.

Focipályák üzemeltetői keresi a város

Focipályák üzemeltetői keresi a város

szeged tv tartalomKét helyszínen három futballpálya üzemeltetési jogát pályáztatja meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Tápén egy műfüves kis pálya, Szentmihályon pedig egy élőfüves nagy és egy műfüves kis pálya kerülhet olyan egyesülethez, amely vállalja, hogy biztosítja a helyet fociedzésekhez, mérkőzésekhez, testnevelésórákhoz és tömegsportrendezvényekhez. (videóval)

Tarhonyáról szólt a szombat Tápén

Tarhonyáról szólt a szombat Tápén

Tápén idén 12. alkalommal rendezték meg a Tahonyafesztivál, ahol a régi hagyományos étel, a tarhonya elkészítését elevenítették fel színes programok kíséretében. A főzőversenyre, ahol több különleges, tarhonyából készült étel is felvonultattak, 21 csapat nevezett.

Vasárnaptól újra szól a harang Tápén

Vasárnaptól újra szól a harang Tápén

szeged tv tartalomElkészült a tápai Szent Mihály templom új harangja, amelynek érkezését körmenettel és szentmisével ünnepelték vasárnap. Az új harang öntéséhez szükséges pénzt, mintegy 3 millió forintot adományokból gyűjtötte össze a helyi plébánia. A harangot augusztus 14-én vasárnap szenteli fel Gyulay Endre püspök. (videóval)

Tápéi pályaavató Király Gáborral

Tápéi pályaavató Király Gáborral

Korszerű műfüves pályát avattak hétfő délután a tápéi általános iskola közvetlen szomszédságában, a Tanítók terén. Az ünnepélyes átadáson megjelent Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa is.

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Augusztus 6-án, szombaton immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban a tarhonyafesztivált. A helyi hagyományőrzők jóvoltából reggel 7 órától ismét rotyoghatnak a finom ételek a bográcsokban a művelődési ház udvarán. A fesztivált egész napos programok kísérik.

Archívum

Tápé: Hagyományőrzők és házasok ünnepeltek

Tápé elismerése: gyékényből szőtt hírnév

Szent Mihály napján búcsút rendeznek Tápén

Több pénzt akar a tápéi komp üzemeltetője

Ismét lesz tarhonyafesztivál Tápén

Megújul a tápéi szivattyútelep

Ivóvízhálózat ellenőrzés két helyszínen

Ismét ivóvízhálózatot tisztít a Vízmű

Megújul idén a tápéi szivattyútelep