Címoldal

Szeptember elején sztrájkolnak a fogorvosok

Szeptember elején sztrájkolnak a fogorvosok

szeged tv tartalom Az alapellátáshoz tartozó praxisok havi 750-800 ezer forintot kapnak, ám ez az összeg az alapvető költségeket sem fedezi, az orvosoknak a saját magánpraxisukból kell hozzájárulni a betegek gyógyításához. (videóval)

Sztrájkoltak a szegedi önkormányzati dolgozók

Sztrájkoltak a szegedi önkormányzati dolgozók

szeged tv tartalom A munkabeszüntetés miatt hétfőn délelőtt 8 és 10 óra között szünetelt az ügyintézés. Ennek ellenére senkit sem küldtek el, aki ebben az időpontban érkezett.

Ötezernél is többen sztrájkoltak reggel a hivatalokban

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által szervezett kétórás reggeli munkabeszüntetésen, amellyel béremelést szeretnének kiharcolni az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselőknek. - írja a hvg

Bérükért sztrájkolnak a szegedi köztisztviselők

Bérükért sztrájkolnak a szegedi köztisztviselők

Kilenc éve nem rendezte a kormány az önkormányzatoknál dolgozók bérét, akik időközben fizetésük értékének több mint egyharmadát elvesztették. Ezért hétfőn reggel 8 és 10 között Szegeden is kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a városházán.

Újra sztrájkoltak az önkormányzati dolgozók

Újra sztrájkoltak az önkormányzati dolgozók

szeged tv tartalom Nem ért célt az önkormányzati köztisztviselők júniusi, két órás sztrájkja, ezért mára egész napos munkabeszüntetést szerveztek. Azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzatoknál dolgozók bérét is emelje a kormány. A szerdai sztrájkhoz az érintettek közel 70 százaléka csatlakozott. (videóval)

Újra sztrájkolnak majd az önkormányzati dolgozók

Újra sztrájkolnak majd az önkormányzati dolgozók

szeged tv tartalom Nem ért célt az önkormányzati köztisztviselők júniusi, két órás sztrájkja, ezért egész napos munkabeszüntetést terveznek szeptemberben. Mint korábban arról beszámoltunk, az ok az, hogy július elsejétől a hasonló munkakörben dolgozó kormányhivatali és járási dolgozók bérét megemelték, a települések önkormányzati alkalmazottaiét viszont nem. (videóval)

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

Sztrájk: Egyenlő munkáért egyenlő bért

szeged tv tartalom Nem dolgoztak reggel a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói. Csak a legsürgősebb feladatokat látták el, 10 óráig szünetelt az ügyintézés. A városházi köztisztviselők 30 %-os béremelést szeretnének. (videóval)

Elveszett a bérük harmada – sztrájkoltak Szegeden is

Elveszett a bérük harmada – sztrájkoltak Szegeden is

Nyolc éve nem rendezte a kormány az önkormányzatoknál dolgozók bérét, akik időközben fizetésük értékének egyharmadát elvesztették. Ezért szerdán reggel 8 és 10 között Szegeden is kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a városházán. A szakszervezet 30 százalékos béremelést követel októbertől.

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

Szerdán sztrájkolnak az önkormányzat dolgozói

szeged tv tartalom Országszerte kétórás munkabeszüntetést tart holnap az önkormányzati dolgozók egy része. A köztisztviselők szakszervezete azért szervezett sztrájkot, mert magasabb bért akarnak. Ehhez állami támogatás kellene az önkormányzatoknak, de a kormány nem tárgyal a követelésekről, holott a köztisztviselők már 8 éve nem kaptak béremelést.

Sztrájkra készül a Köztisztviselők Szakszervezete

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az MTI-nek eljuttatott közleményében bejelentette, hogy sztrájkra készülnek.

Korábbi híreink

Szegeden is sokan voltak a sztrájkolók

Szegeden is sokan voltak a sztrájkolók

szeged tv tartalomA szegedi tankerület iskoláiban dolgozó tanároknak több mint fele nem vette fel ma a munkát, csatlakoztak a Pedagógusok Szakszervezete felhívására szervezett sztrájkhoz. A gyerekek közül a legtöbben otthon maradtak, a szülők oldották meg a felügyeletet, ők így támogatták a pedagógusok tiltakozását. (videóval)

Bírók is csatlakoznak a pedagógusok sztrájkjához

Egy bírók alapította testület közleményben jelezte, hogy szolidaritást vállal a sztrájkolókkal. Mivel a bírók számára speciális jogszabályokban tiltják a sztrájkban való részvételt, ezért a bírák úgy fejezik ki támogatásukat, hogy a tárgyaláson kívül is viselik a fekete talárt. - írja a hvg

Szegeden villámcsődülettel kezdődött a tanársztrájk

Szegeden villámcsődülettel kezdődött a tanársztrájk

Egész napos sztrájkot hirdetett mára a pedagógusok sztrájkbizottsága. Szegeden a munkabeszüntetés valamilyen formában az iskolák 70-80 százalékát érinti. A tüntetéshez három óvoda is csatlakozott. Reggel flash mobbal kezdődött a sztrájk.

Szegeden is sztrájkolnak a pedagógusok szerdán

Szegeden is sztrájkolnak a pedagógusok szerdán

szeged tv tartalomA pedagógusok felkészültek a holnapi egész napos munkabeszüntetésre. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt kérte, hogy holnap délben öt percre országszerte mindenki álljon le a munkával, aki rokonszenvezik az oktatásban dolgozók tiltakozó akciójával.

Az óvodai dolgozók is sztrájkolnak szerdán

Az óvodai dolgozók is sztrájkolnak szerdán

szeged tv tartalomNemcsak az általános és középiskolákban tartanak előre bejelentett sztrájkot szerdán. Az óvodákban dolgozók egy része is csatlakozik a megmozduláshoz, a bölcsődékben pedig szociális ágazati sztrájkot tartanak.

Megfélemlítik a sztrájkoló tanárokat

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett mára a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, ám a tankerületek mindent megtesznek, hogy a tanárokat eltántorítsák a sztrájktól. Az április 20-ra tervezett egész napos munkabeszüntetést is megpróbálják ellehetetleníteni, az igazgatókat telefonon fenyegetik. - írja a nepszava.hu

Pénteken újra sztrájkolnak a pedagógusok

Pénteken újra sztrájkolnak a pedagógusok

szeged tv tartalomKétórás figyelmeztető sztrájkot szervez péntekre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A munkabeszüntetéssel azokat a követeléseket akarják támogatni, amelyeket az elmúlt hónapok során az oktatás átalakítása érdekében fogalmaztak meg tanárok, szülők, és diákok.

Sztrájkolhatnak a könyvtárosok, a levéltárosok és a múzeumi dolgozók is

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) elnöksége elfogadhatatlannak tartja, ahogyan a kormány a közszféra problémáit kezeli – kezdi kedden kiadott közleményét a könyvtári, múzeumi, levéltári, művelődési intézményi és egyéb közgyűjteményi (pl. állat- és növénykertek), közművelődési (pl. szabadidő parkok, ifjúsági és gyermekházak) intézmények dolgozóit, nyugdíjasait tömörítő szervezet. - írja a 24.hu

Hülyének nézi a tanárokat a kormány

Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) immár egyetlen őszinte gesztusra sem képes, cinikus módon viszonyul partnereihez - fogalmaztak tegnap a Civil Közoktatási Platform (CKP) szóvivői, reagálva az Emmi közleményére. - írja a nepszava.hu

Eldőlt: április 20-án pedagógussztrájk lesz!

És április 15-én lesz még egy, valamint ugyanaznap a Pukli-féle polgári engedetlenségi mozgalom is. Gallóné Orbánt is értesítette a bejelentésről. Úgy fest, egymást érik a sztrájkok. - írja a Hvg

Archívum

Sztrájkra készülnek a közszolgálati érdekképviseletek

Akár sztrájkhoz is vezethet az elkeseredettség

PDSZ: Balog Zoltán összevissza beszél

A pedagógusok már készülnek a sztrájkra

A szénszünetben sem hallgatnak a hallgatók

Hallgatói Hálózat: hazudott Balog!

Szakszervezetek: érik a sztrájk

A közgyűlés is tárgyalja a hallgatók javaslatát

Országszerte sztrájkoltak a középiskolások

Felfüggesztették demonstrációt a hallgatók

Orbán már saját magával is szembe megy

Sztrájkbizottságot alakítanak a hallgatók

Hoffmann nem enged a tanároknak

Hoffmann Rózsa szerint nem lesz pedagógussztrájk

Nagyon kibuktak a tanárok a miniszter szavain

Elkeseredettek a tanárok! Jön a pedagógussztrájk?