Címoldal

A villamoson is fizethetünk már bankkártyávalFotógalériával

A villamoson is fizethetünk már bankkártyával

Az önkormányzat a „Cashless Szeged” koncepció keretében 2017 során több szolgáltatási területen vezetett be elektronikus fizetést. A készpénzhasználat nélküli fizetés rövidesen a tömegközlekedési eszközökön is lehetséges lesz.

Buszokból lesznek trolik Szegeden

Buszokból lesznek trolik Szegeden

szeged tv tartalom Átalakít két autóbuszt trolivá a Szegedi Közlekedési Társaság. Arra törekszenek, hogy a közlekedők kényelmét szolgálják, ezért klímás, modern, alacsonypadlós járművekkel bővül a flotta. A két modern troli még ősszel forgalomba áll. (videóval)

Gondok vannak a parkolóórákkal

Gondok vannak a parkolóórákkal

szeged tv tartalom Hétfő reggelre nem működött az új parkolóórák egy része. Az üzemeltető Közlekedési Kft. szerint szoftverhiba okozza a problémát. A gyártó mérnökei ma Szegedre érkeztek, de üzemzárásig nem sikerült elhárítani a hibát. Aki nem működő parkolóóra miatt nem tud jegyet váltani, azt nem fogják megbüntetni. (videóval)

Több helyen is felújítják a villamoshálózatot

Több helyen is felújítják a villamoshálózatot

szeged tv tartalom A télen a fagyok miatt több síntörés is volt a város villamosközlekedési hálózatában, és az elhasználódása miatt más részeken is javítani kell a pályát. A közlekedési társaság két belváros csomópont váltórendszereit korszerűsíti az idei felújítási keretből. Az Európa Ligetnél csendesebb lesz a villamos. (videóval)

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

Kedden reggel indul az új parkolási rendszer

szeged tv tartalom Június 6-án kedden reggeltől már csak az új automatákból vásárolt jeggyel lehet parkolni Szegeden. Az előre megvett, lyukasztós szelvények a jövő héten már nem érvényesek, akinek ilyen megmaradt, visszaválthatja. Az új automaták forint és euró pénzérmét, valamint érintős bankkártyát fogadnak el. Mobiltelefonnal továbbra is lehet parkolni, de már más mobilszámokkal. (videóval)

Nagy változások lesznek a parkolásban Fotógalériával

Nagy változások lesznek a parkolásban

Lassan 20 éve használjuk Szegeden a „lyukasztós” parkolószelvényt, azonban most elbúcsúzhatunk tőle, mivel június 6-tól már parkolóautomaták segítségével fizethetjük a parkolást. A városban 136 automatát helyeznek ki, ezek beüzemelése folyamatban van, a rendszer jövő héten kedden élesedik.

Már telepítik az új parkolóautomatákat

Már telepítik az új parkolóautomatákat

szeged tv tartalom Megérkeztek az új parkolóautomaták, a szakemberek megkezdték a beszerelésüket. Az új berendezésekből vásárolt jegyekkel június 6-tól lehet majd parkolni a belvárosban. Az autósoknak nem kell sokat gyalogolniuk a jegyért. (videóval)

Ingyen internetezhetünk a villamosokon és trolikon

Ingyen internetezhetünk a villamosokon és trolikon

szeged tv tartalom Jelenleg még csak néhány járműn érhető el a WIFI, és egyelőre csak a próbaüzem zajlik, az SZKT vezetése reméli, elnyeri tetszését a szegedieknek az internetelérés lehetősége. Abban is bíznak, hogy a közlekedés információk átadását is elősegíthetik az új szolgáltatással. (videóval)

Bővíteni szeretné flottáját az SZKT

Bővíteni szeretné flottáját az SZKT

szeged tv tartalom Megújítaná járműparkját a Szegedi Közlekedési Társaság. A cég több éves fejlesztési program keretében legalább 20, jobb esetben 40 alacsony padlós trolibusszal és 3-4 villamossal szeretné bővíteni a flottáját. Az újításra azért is szükség van, mert a régebbi járművekre a legtöbb idős utas csak nehezen tud felszállni. (videóval)

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Korszerűsödik a parkolás: indul az e-bérlet

Januártól eltűnnek a szegedi autók szélvédőire kiragasztott matricák. Az SZKT tovább korszerűsíti a parkolást: a jövő évi bérleteket már on-line is meglehet vásárolni. Májustól pedig teljes egészében átalakítják a parkolási rendszert – jönnek a napelemmel működtetett automaták.

Korábbi híreink

Elektromos autótöltőt tesztel az SZKT

Elektromos autótöltőt tesztel az SZKT

A Szegedi Közlekedési Társaság üzembe helyezte szeptember 23-án az első szegedi elektromos autótöltő pontot az Arany János utcai parkolóház udvarában. Az elektromos autót használók egyik nagy vágya teljesült azzal, hogy Szegeden elindult az első gyorstöltő-állomás.

Önjáró trolikkal kísérleteznek Baktóban

Önjáró trolikkal kísérleteznek Baktóban

Kísérletképpen két hétig önjáró trolibuszok közlekednek a 77A-s autóbusz néhány járatán. Az SZKT és a szegedi egyetem közös felmérése azt vizsgálja, alkalmas lehet-e a vonal az új típusú troliknak. Ez idő alatt a jártok menetrendje és a díjszabás is változatlan marad.

Kerékpárok is szállíthatók a szegedi villamosokon

Kerékpárok is szállíthatók a szegedi villamosokon

Díjmentesen szállíthatók kerékpárok a szegedi villamosokon, az új szolgáltatást csúcsidőn kívül vehetik igénybe az utasok. Az új szolgáltatás próbaüzeme megkezdődött.

Javíthatatlan a balesetet szenvedett villamos

Javíthatatlan a balesetet szenvedett villamos

szeged tv tartalomTotálkáros lett az a villamos, amely az egy héttel ezelőtti balesetben egy helyi járatos busszal karambolozott. A jármű főtengelye elferdült, javíthatatlanná vált, a kár több tízmillió forint. A villamos hiányzik a forgalomból, ezért pótolni kell. (videóval)

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Hídivásár miatt változik a trolibuszok közlekedése

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint a XVII. Hídivásár miatt május 21-én, szombaton üzemkezdettől május 22-én, vasárnap üzemzárásig az érintett 5-ös, 9-es és 19-es trolibuszvonalak közlekedési rendje változik.

Újra elindulnak a nosztalgia járatok

Újra elindulnak a nosztalgia járatok

A Szegedi Közlekedési Társaság, az előző évek hagyományait követve, a 2016-os évben ismét elindítja nosztalgia járműveit május 1-jén, vasárnap. A tervek szerint járművek szeptember 25-ig, vasárnap és ünnepnap közlekednek majd.

Egy kicsit felfordul a város vasárnap

Egy kicsit felfordul a város vasárnap

Április 24-én, vasárnap, két nagyszabású rendezvény is szerveznek a városban, az ÁRKÁD futófesztivált és a Critical Mass kerékpáros felvonulást. A rendezvények ideje alatt a jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Motoros felvonulás miatt késnek majd a trolik és villamosok

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint 2016. április 17-én, vasárnap 13.00 órától előreláthatóan 14.30 óráig szezonnyitó motoros felvonulást rendeznek. A rendezvény több trolibusz és villamos útvonalát is érinti, emiatt a tömegközlekedésben késésekre kell számítani.

Vasárnap változik a forgalmirend vaz 1-es, 2-es villamos vonalon

A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint 2016. április 3-án (vasárnap) 8.00 órától előreláthatóan 14.00 óráig az 1-es, 2-es vonalon Szeged Plaza/Európa liget és Anna-kút között villamosok, míg Anna-kút és Szeged pályaudvar végállomás között terelőútvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek.

Még tárgyalnak a városi közlekedés áráról

Még tárgyalnak a városi közlekedés áráról

szeged tv tartalomAz önkormányzat túlzottan magasnak tartja azt a 4 milliárd forintot, amit az állami autóbusz-közlekedési cég kérne a jövő évtől kezdve a szegedi szolgáltatásokért. A menetrend és az utasok száma alakulásának az összefüggéseit még vizsgálják, hogy az árajánlatot pontosítsák. (videóval)

Archívum

Nosztalgiautazás is lesz az SZKT nyílt napján

Hamarosan helyreáll a troliközlekedés

Szegedi formaruhák a Földalatti múzeumában

SZKT: jó gazdálkodással a sofőröknek is jutna

Változik az SZKT ügyfélszolgálatának nyitvatartási rendje

Az ünnepek alatt változik a menetrend

Változások a parkolásban és a tömegközlekedésben

November 7-ig érvényesek a bérletek

Nyolcszázan számolják meg az utasokat

Solymos: Tóthnak mennie kell

Változások a helyi közlekedésben és parkolásban

Pengeváltás az SZKT körül

Ünnepi menetrend

Parkolási rend az ünnepek alatt

Ünnepi nyitva tartás az SZKT ügyfélszolgálatán

Tovább érvényesek a parkolóbérletek

Korszerűsödött a Kistérségi szociális ellátás