Címoldal

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napjánFotógalériával

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napján

A belvárosi Mérey utca 13-15. szám alatti ingatlan parkjában szedték a szemetet és rendezték a terepet a Föld Napja alkalmából az IKV. Zrt. munkatársai. Az önkormányzati ingatlankezelő azért választotta ezt az udvart, mert itt minden jellemző problémát be tudtak mutatni egy kis területen.

Freedom House: Magyarország a sereghajtó

Magyarország demokráciaszintje esett a leglátványosabban az elmúlt 10 évben – áll a Freedom House idei jelentésében, amely szerint Közép-Európában Magyarország áll a legközelebb a tekintélyelvű rezsimhez. - írja az Index

Szintetizátorokat mutatnak be az Agórában

Szintetizátorokat mutatnak be az Agórában

szeged tv tartalom Utópia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferenciát rendez ősszel a Szent Györgyi Albert Agóra. Az érdeklődők a hangszerek megtekintése mellett ismert zenészekkel találkozhatnak.

Újabb kihívás előtt az érettségizők

Újabb kihívás előtt az érettségizők

szeged tv tartalom Csütörtök reggel megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. A megyében 2224-en maturálnak a legmagasabb fokon. A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban történelemből és biológiából adtak számot tudásukról a végzősök. (videóval)

Folyamatosan emelkedik a Tisza vízszintje

szeged tv tartalom A Tisza ukrajnai vízgyűjtő területén történt heves esőzések hatására napok óta Szegeden is folyamatosan emelkedik a folyó vízszintje. A hét elejéhez képest mostanáig mintegy két méteres a növekedés, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérése szerint ma reggel 301 centiméteres volt a vízállás.

Egyre jobban megéri a határon túl vásárolni

Lassan feledésbe merülő tömegsportot éleszthet újjá a magyar kiskereskedelem módszeres kormányzati szétcincálása: minden feltétel adott a határmenti bevásárlóturizmus felfutásához. - írja a hvg.hu

A mórahalmiak elhozzák a Pygmaliont a Kisszínházba

Március 27-én, péntek este 7 órától a Kisszínházban látható a Mórahalmi Színtársulat vendégjátéka, a Pygmalion. G. B. Shaw három felvonásos vígjátékát Lázár János rendezte.

Új zajtérkép készül: csendesebbek a Pesa-k

Új zajtérkép készül: csendesebbek a Pesa-k

Új zajtérkép készül Szegedről. Utoljára 2008-ban mérték fel a város zajszintjét, azóta jelentősen javult a helyzet: az M43-as sztráda kivezette a forgalmat a városból, az új Pesa villamosok pedig feleannyi zajt bocsátanak ki, mint elődeik. Szeged a nagyvárosok mezőnyében jó helyen áll: csendes városnak számít.

Akár a fél világ is víz alá kerülhet

London, Bukarest, Milánó, Szentpétervár, New York és Los Angeles mind víz alá kerül, ha elolvadnak a sarki jégsapkák. Hogy ijesztőbb legyen, a National Geographic most megmutatta, hogy nézne ki a világ a jóval magasabb tengerszint mellett.

Megkezdődtek a történelem írásbelik

Megkezdődtek a történelem írásbelik

Megkezdődtek és a kormányhivataloktól beérkezett jelentések szerint zavartalanul folynak a harmadik nagy tárgy, a történelem írásbeli vizsgái szerda reggel országszerte - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. Történelemből középszinten 1296 helyszínen 79 781 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 5753 diák érettségizik.

Korábbi híreink

Folyamatosan csökken a Tisza vízállása

Várhatóan pénteken délután a másodfokú szint, 750 centiméter alá csökken a Tisza vízállása Mindszentnél - tájékoztatta az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) az MTI-t.

Tovább emelkedett a Tisza vízszintje Szegednél

Tovább emelkedett a Tisza vízszintje Szegednél

Tovább csökkent a belvízzel elöntött terület, az árvíz ellen azonban még mindig csaknem 1850 kilométeren védekeznek - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság pénteken az MTI-vel. Szegeden 5-6 centimétert emelkedett a Tisza.

Tiszai ár: az alsórakpartig jöhet a víz

Tiszai ár: az alsórakpartig jöhet a víz

Az elmúlt napok csapadékos időjárása árhullámokat indított el a Tiszán és mellékfolyóin, a folyó vízszintje Szegednél is folyamatosan emelkedik. Míg tíz nappal ezelőtt 245 centimétert, addig szombaton reggel már 454-et mutatott a vízmérce Szegeden. A vízszintemelkedés az utolsó három napon megközelítette az egy métert. A rakpartot azonban egyelőre nem kell lezárni.