Címoldal

Árvízvédelem a határ két oldalán

Árvízvédelem a határ két oldalán

szeged tv tartalom Fejleszti az árvízi védekezést hazánk és Szerbia a határ két oldalán. Az Interreg együttműködés keretében a Vajdaságban mobil partfalat fejlesztenek, a Homokhátságon pedig 2000 hektár vízpótlását alakítják ki. (videóval)

Határmenti fotók láthatók a Kölcsey utcában

Határmenti fotók láthatók a Kölcsey utcában

Szabadtéri kiállítás nyílt a belváros kedvelt sétálóutcájában, a Kölcsey utcában. Október 1-ig a Magyarország és Szerbia határ menti régiójának elbűvölő látványosságai című fotópályázat legjobbnak ítélt tizenkét fotója tekinthető meg.

Edzőlegendák előtt tisztelgő vízilabdázókFotógalériával

Edzőlegendák előtt tisztelgő vízilabdázók

Lihotzky Károly és Kiss Lajos monogramja a következő szezonban ott lesz a Szegedi Vízipóló Suli valamennyi játékosának úszósapkáján és a fürdőnadrágjaikon.

Újranyitott régi átkelő RöszkénélFotógalériával

Újranyitott régi átkelő Röszkénél

Kihúzták a szalagot, nyisszantottak, előtte meg persze beszéltek. Plusz történt még valami, amire senki nem számított: átadták a régi 5-ös régi röszkei átkelőjét.

Határkikötő Szegeden: lehetett volna másképpFotógalériával

Határkikötő Szegeden: lehetett volna másképp

Vadonatúj úszómű ring a Tiszán a hajókikötőben. Táblája szerint személyforgalmi vízi határátkelőhely. Örüljünk, hogy van, de lehetett volna...

Egyre jobban megéri a határon túl vásárolni

Lassan feledésbe merülő tömegsportot éleszthet újjá a magyar kiskereskedelem módszeres kormányzati szétcincálása: minden feltétel adott a határmenti bevásárlóturizmus felfutásához. - írja a hvg.hu

Új államot hoztak létre a magyar határhoz közel

Horvátország és a Vajdaság között jött létre a 6 négyzetkilométeres senki földjén a törpeállam, amelyet Liberland Szabad Köztársaságnak neveztek el – írja a vs.hu

Rotarysták adománya a szerbiai Jamena lakóinak

Rotarysták adománya a szerbiai Jamena lakóinak

Május közepén az esőzések és az árvíz miatt több százezer embernek kellett elhagynia otthonát Szerbiában. Az egyik legnagyobb kárt szenvedett település a horvát-szerb határ mellett található Jamena volt.

Több határátkelő hazánk és Szerbia között

Több határátkelő hazánk és Szerbia között

Növelni kell a határátkelők számát Magyarország és Szerbia között, ez ugyanis hozzájárulhat a gazdaság fejlesztéséhez. 2020-ig megvalósítható lehet a Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal felújítása is – hangzott el az átkelők számának növelését célzó nemzetközi projekt nyitókonferenciáján a vajdasági Magyarkanizsán.

508 kamion éjszakázott Csongrád megyében

A szerbiai határrendőrség továbbra sem engedi belépni az országba a tehergépjárműveket. A határra személyautóval érkezők közül is csak azok utazhatnak be Szerbiába, akik legfeljebb Szabadkáig közlekednek. A menetrend szerinti autóbuszokat fogadják.

Korábbi híreink

Személygépkocsival Szabadkáig már szabad az út

A szerbiai határrendőrség tájékoztatása szerint személyautóval ismét beléphetnek az országba azok a szerbiai állampolgárok, akik legfeljebb Szabadkáig szeretnének eljutni. A nem szerbiai állampolgárokat, illetve a Szabadkán túli úticéllal rendelkezőket, valamint a teherforgalmat továbbra sem lépteti be a szerbiai határrendőrség. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

A hóhelyzet miatt nem lehet belépni Szerbiába

A szerbiai hatóságok 2014. február 1-én 13 órától megtiltották az országukba belépő személy- és teherforgalmat valamennyi Csongrád megyei határátkelőn. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Nem léphetnek be a kamionok Szerbiába

A szerbiai határrendőrség tájékoztatása szerint nem léphetnek be az ország területére a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek.

Egykori Pick Szeged edző irányítja a szerbeket a VB-n

A Szerb Kézilabda Szövetség (RSS) igazgatói bizottságának döntése értelmében a januári, Dániában sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokságon Vladan Matic ül majd a szerb válogatott kispadján, míg a nemzeti csapat sportigazgatója Dejan Perić lesz.

Román és szerb fürdőturizmus 3. rész

Román és szerb fürdőturizmus 3. rész

Cikksorozatunk folytatásaként tovább boncolgatjuk a fürdők használatának okait. Az emberek három ok miatt veszik igénybe a fürdők szolgáltatásait: szórakozás, kikapcsolódás; relaxáció; megelőzés és rehabilitáció. A legtöbb vendég csupán a kétezres évek közepétől kezdett el Szegeden és környékén ilyen szolgáltatást igénybe venni. Nagyon kevesen vannak azok, akik már a kilencvenes évek elején ide jártak fürdőbe, strandra.

Román és szerb fürdőturizmus 2. rész

Román és szerb fürdőturizmus 2. rész

A szegedi és Szeged környéki fürdőket bemutató első cikkünk folytatásaként fel kívántuk tárni a fürdővendégek motivációit és az általuk keresett szolgáltatásokat. Eredményeink alapján elmondható, hogy kicsik és nagyok egyaránt igénybe veszik a fürdők által kínált lehetőségeket. Igaz, a legtöbb vendég Románia nyugati részéről származik, ám szerbiai vendég is akad nagy számban.

Román és szerb fürdőturizmus 1. rész

Román és szerb fürdőturizmus 1. rész

Az utóbbi években Szegeden és környékén fellendült a fürdőturizmus. A vendégek nem csupán Magyarországról érkeznek. Számos a külföldi vendég is, főként Romániából és Szerbiából.

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 4. rész

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 4. rész

Az egészségturizmus a turizmus azon ága, mely az egészségi állapot megőrzése vagy javítása érdekében történik. Tehát itt nem beszélhetünk a kikapcsolódás tényezőjéről, teljesen más motiváció hajtja azokat, akik a turizmus ezen formáját művelik.

Nem örül Janicséknak a szerb exkapitány

Panda János, a szerb női kajakválogatott korábbi kapitánya nem örül a külföldi csillagok, így Benedek Dalma és Douchev-Janics Natasa „importálásának".

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 3. rész

Román és szerb egészségturizmus Szegeden 3. rész

Egy olyan város számára, melyben nagy szerepet játszik az egészségturizmus, fontos, hogy feltérképezzük a jelenség bizonyos folyamatait. Elengedhetetlen, hogy a lakosság maga is belelásson kicsit a kiváltó okokba motivációkba.

Archívum