Címoldal

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítményFotógalériával

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítmény

Csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A díjazottakat Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Joób Márton a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke köszöntötte.

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónálFotógalériával

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több mint 20 éves hagyománya van a Zápor tónál rendezett majálisnak, ahová minden évben több ezren látogatnak ki. Idén négy képviselő: Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szénási Róbert és Szentgyörgyi Pál fogott össze, hogy színvonalas programot biztosítson a kilátogató szegedieknek.

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Hamarosan új helyre, a Széchenyi térre költözhet a Tourinform iroda, jól teljesítettek a város cégei tavaly, 40 millió forintból pedig megújulhat és bővülhet a Moszkvai körúti hajléktalanszálló – közgyűlés előtt tárgyalt a pénzügyi bizottság.

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szolgáltatóknak, akik közterületeken végeznek karbantartást vagy felújítást, ha elfogadja a közgyűlés azt a rendelettervezetet, melyet a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt többek között csütörtökön reggel.

Nagyszabású program indul az óvodák felújításáraFotógalériával

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Az idén 750 millió forintból öt, a következő esztendőben pedig várhatóan 9-11 óvoda épülete újulhat meg Szegeden. A munkák a Tabán utcai intézménynél már meg is kezdődtek, a helyszínen Szeged két alpolgármestere, Nagy Sándor és Szentgyörgyi Pál tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Rábólintott a büdzsére a bizottság

Rábólintott a büdzsére a bizottság

A pénteki közgyűlés előtt utolsóként a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt a városi képviselőtestület elé kerülő napirendi pontokról.

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

Jövőre minden szegedi újszülött szüleit 25 ezer forintos egyszeri támogatásban részesíti az önkormányzat. A városi képviselők pedig a napokban közel 700 családon segítettek ruhaosztással – jelentette be Joób Márton elnök a bizottság szerda reggeli ülésén.

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

Sikerekről és nehézségekről egyaránt szó esett az EDF Démász Vízisport Egyesület évzáró ünnepségén a Szent Györgyi Albert Agórában. A névadó főszponzor itt jelentette be, hogy a következő négy évre biztosítja a stabil anyagi hátteret a klub számára, és a város is kiemelten támogatja a kajakosokat, kenusokat és evezősöket.

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság Fotógalériával

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság

Szerda reggeli ülésén meghallgatta a Szegedi Sport és Fürdők igazgatói posztjára pályázókat a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága. Minden bizottsági tag a Napfényfürdő Aquapolis Szeged vezetőjét támogatta.

Uszodaterveket mutatnak be az AgórábanFotógalériával

Uszodaterveket mutatnak be az Agórában

Szeged új fedett uszodájának terveit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Györgyi Albert Agórában hétfőn nyílt kiállításon. A tervpályázatra rekordszámú, 21 munka érkezett. A bírálóbizottság egy budapesti mérnökiroda munkáját találta a legjobbnak, ez is látható a kiállításon.

Korábbi híreink

Újra Családi nap volt Felsővároson

Újra Családi nap volt Felsővároson

szeged tv tartalomPalacsinta és gulyásleves- ezzel várták vasárnap délben a felsővárosiakat a 13. alkalommal megrendezett Pille utcai Családi Napon. Ezen kívül pónilovaglás, kézműves foglalkozás, arcfestés, lovaskocsikázás, háziállat szépségverseny, sőt bika rodeó is várta az érdeklődőket. A körzet képviselője a hagyományok szerint szabadtéri fogadóórát is tartott. (videóval)

Vajda Attila pekingi aranya a Móra-múzeumban

Vajda Attila pekingi aranya a Móra-múzeumban

Olimpiatörténeti kamarakiállítás nyílt hétfőn a Móra Ferenc Múzeumban, ahol a közönség megismerheti az olimpiák magyar aranyérmeseit a kezdetektől egészen 2012-ig. A tárlaton egy magángyűjtő, Szegi László relikviái mellett olimpikonjaink ikonikus tárgyait is kiállítják.

Fesztivál: néptáncosok ropták végig a belvárost

Fesztivál: néptáncosok ropták végig a belvárost

A részt vevő hat külföldi és három magyar együttes tagjainak menettáncával szerdán délután megkezdődött a 27. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál. Az 1966-ban indult fesztivált, amely most ünnepli alapításának 50. évfordulóját Szentgyörgyi Pál alpolgármester köszöntötte.

Kuka-gate és kiskertesek a közgyűlés előtt

Kuka-gate és kiskertesek a közgyűlés előtt

A nyári szünet előtti utolsó ülésüket tartották pénteken a városatyák: többek között terítékre került a szemétszállítás államosítása után kialakult áldatlan helyzet, jó hír viszont, hogy 10 százalékra növekedhet a kiskertekben a beépíthetőség határa.

Emléktáblát kap Darázs Antal Szegedtől

Emléktáblát kap Darázs Antal Szegedtől

Minden pályázót meghallgatott az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottsága, akik a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatói posztját szeretnék elnyerni. Arról is döntöttek, hogy születésének 70. évfordulóján emléktáblát kap Darázs Antal, az autósport hazai legendája.

Megújult a palánk a Jégpályán

Megújult a palánk a Jégpályán

Több mint 30 millió forintos beruházással elkészült a Jégpályán a teljesen új, korszerű, minden igénynek megfelelő palánk. A beruházó másfél hónap alatt készült el a munkával.

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

szeged tv tartalomBiztonságosabb lesz az élet és a közlekedés Baktóban, Kiskundorozsma-Sziksóson és Subasán, valamint Újszeged kertes övezeteiben, mert több utcában is fejlesztik a közvilágítást. Az új lámpákat még ebben az évben felszerelik.

Jövőre elektronikusan is bevallhatjuk a helyi adót

Jövőre elektronikusan is bevallhatjuk a helyi adót

Egyszerűsödik és korszerűsödik jövőre a helyi adók bevallása: 2017-től már az interneten, elektronikus formában is bevallhatjuk többek között a helyi iparűzési adót. Új, adóügyi adatlekérdező rendszert is indít a város – erről is tárgyalt szerda reggel a pénzügyi bizottság.

Sportolókat, vezetőket jutalmaztak

Sportolókat, vezetőket jutalmaztak

Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke és Szentgyörgyi Pál alpolgármester adták át az idei kitüntetéseket azoknak a versenyzőknek, edzőknek és sportvezetőknek, akik sokat tettek Szeged sportjáért.

Szegednek érdeke volt egy korszerű nagybani piac

Szegednek érdeke volt egy korszerű nagybani piac

Szerdán reggel ülésezett az önkormányzat Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága, és többek között foglalkozott a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. közelgő taggyűlésével, valamint garzonlakások bérbeadásának ügyével is.

Archívum

„Birkózó város” diplomát kapott Szeged

Hét év alatt 14 uniós programot tervez a város

Tizedszer: családi nap felsővároson

Több mint kétmilliárd hulladékkezelésre

Felsővárosi napok: Trapiti, kisvonattal