Címoldal

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Kedvezménnyel utazhatunk az ünnepek alatt

Egyre nagyobb problémát okoz a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, hogy a szolgáltatásért járó díjat nem kapja meg a számlázást bonyolító állami cégtől – hangzott el többek között a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának hétfő reggeli ülésén.

Újra megjelent a Szegedi SportkisokosFotógalériával

Újra megjelent a Szegedi Sportkisokos

A tavalyi kiadvány sikere után az idén újra kezükbe vehetik a Szegedi Sport és Fürdők Kft. gondozásában megjelent Szegedi Sportkisokost. A tájékoztató füzetet Joób Márton, a közgyűlés sportbizottságának elnöke és Szentgyörgyi Pál alpolgármester mutatták be.

Palacsinta és kisvonat a Pille utcábanFotógalériával

Palacsinta és kisvonat a Pille utcában

Felsőváros egyik legnépszerűbb közösségi terén, a Pille utcai játszótéren rendezték vasárnap a városrész családi napját. A borús időjárás ellenére sokan kilátogattak a rendezvényre.

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épületeFotógalériával

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épülete

A szegedi óvodafejlesztési program két helyszínen indult el márciusban: a Tabán Utcai és az Építő Utcai Óvodában, amelyek közül ma a megújult Tabán utcai óvoda átadására került sor.

Világbajnoki érmeseit ünnepelte az SZVSE

Világbajnoki érmeseit ünnepelte az SZVSE

Az augusztusi londoni atlétikai világbajnokságon mindhárom éremből jutott a szegedi atlétáknak. A Biacsi testvérek a Szegedi Vasutas SE sportolóiként egy arany- és egy bronzérmet hoztak haza a para atlétikai világbajnokságról, míg edzéstársuk, a súlylökő Márton Anita egy csodálatos ezüstéremmel gazdagodott a versenyen.

A városházán köszöntötték Szeged bajnokaitFotógalériával

A városházán köszöntötték Szeged bajnokait

A DÉMÁSZ Szeged VE versenyzőit – Medveczky Erikát, Birkás Balázst, Nádas Bencét, Suba Róbertet és Varga Katalint – köszöntötték csütörtökön délelőtt a város és az egyesület vezetői. Az öt kajak-kenus kiváló eredményeket ért el az augusztusi csehországi világbajnokságon.

A rászorulóknak könnyebb lesz bérlakáshoz jutni

A rászorulóknak könnyebb lesz bérlakáshoz jutni

Magyarországon egyedülálló bérlakásprogram indult el tavaly Szegeden. Egy rendeletmódosítás nyomán változhat a jövőben a pontrendszer: jobban figyelembe veszik majd az igénylők szociális helyzetét és a gyermekek számát is – többek között erről is tárgyalt a város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerdán reggel.

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Közel száz fagyi versenyzett ma délelőtt 10 órától a Klauzál téren az Év fagylaltja címért. Az idén először megválasztották Szeged hűs édességét is: ez a narancsos-bazsalikomos csoki lett. Az Év fagylaltja pedig a sós karamellel ízesített mascarponés túrókrém.

Újra világverseny kezdődött a Maty-érenFotógalériával

Újra világverseny kezdődött a Maty-éren

szeged tv tartalom Csütörtökön kezdődött meg az idei kajak-kenu gyorsasági világkupa második, szegedi szakasza. A Maty-éren a paraversenyekkel indult el a nemzetközi küzdelem, péntek reggel 8 órakor pedig az 500 és 1000 méteres előfutamokkal folytatódik. A világkupa 2014 után tért vissza Szegedre. (videóval)

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítményFotógalériával

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítmény

Csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A díjazottakat Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Joób Márton a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke köszöntötte.

Korábbi híreink

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több mint 20 éves hagyománya van a Zápor tónál rendezett majálisnak, ahová minden évben több ezren látogatnak ki. Idén négy képviselő: Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szénási Róbert és Szentgyörgyi Pál fogott össze, hogy színvonalas programot biztosítson a kilátogató szegedieknek.

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Hamarosan új helyre, a Széchenyi térre költözhet a Tourinform iroda, jól teljesítettek a város cégei tavaly, 40 millió forintból pedig megújulhat és bővülhet a Moszkvai körúti hajléktalanszálló – közgyűlés előtt tárgyalt a pénzügyi bizottság.

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szolgáltatóknak, akik közterületeken végeznek karbantartást vagy felújítást, ha elfogadja a közgyűlés azt a rendelettervezetet, melyet a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt többek között csütörtökön reggel.

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Az idén 750 millió forintból öt, a következő esztendőben pedig várhatóan 9-11 óvoda épülete újulhat meg Szegeden. A munkák a Tabán utcai intézménynél már meg is kezdődtek, a helyszínen Szeged két alpolgármestere, Nagy Sándor és Szentgyörgyi Pál tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Rábólintott a büdzsére a bizottság

Rábólintott a büdzsére a bizottság

A pénteki közgyűlés előtt utolsóként a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt a városi képviselőtestület elé kerülő napirendi pontokról.

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

Jövőre minden szegedi újszülött szüleit 25 ezer forintos egyszeri támogatásban részesíti az önkormányzat. A városi képviselők pedig a napokban közel 700 családon segítettek ruhaosztással – jelentette be Joób Márton elnök a bizottság szerda reggeli ülésén.

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

Sikerekről és nehézségekről egyaránt szó esett az EDF Démász Vízisport Egyesület évzáró ünnepségén a Szent Györgyi Albert Agórában. A névadó főszponzor itt jelentette be, hogy a következő négy évre biztosítja a stabil anyagi hátteret a klub számára, és a város is kiemelten támogatja a kajakosokat, kenusokat és evezősöket.

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság

Szerda reggeli ülésén meghallgatta a Szegedi Sport és Fürdők igazgatói posztjára pályázókat a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága. Minden bizottsági tag a Napfényfürdő Aquapolis Szeged vezetőjét támogatta.

Uszodaterveket mutatnak be az Agórában

Uszodaterveket mutatnak be az Agórában

Szeged új fedett uszodájának terveit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Györgyi Albert Agórában hétfőn nyílt kiállításon. A tervpályázatra rekordszámú, 21 munka érkezett. A bírálóbizottság egy budapesti mérnökiroda munkáját találta a legjobbnak, ez is látható a kiállításon.

Újra Családi nap volt Felsővároson

Újra Családi nap volt Felsővároson

szeged tv tartalomPalacsinta és gulyásleves- ezzel várták vasárnap délben a felsővárosiakat a 13. alkalommal megrendezett Pille utcai Családi Napon. Ezen kívül pónilovaglás, kézműves foglalkozás, arcfestés, lovaskocsikázás, háziállat szépségverseny, sőt bika rodeó is várta az érdeklődőket. A körzet képviselője a hagyományok szerint szabadtéri fogadóórát is tartott. (videóval)

Archívum

IKV: Javítani kell a lakossági kapcsolatokat

Virág cukrászda: újabb pályázati forduló jön!

Regionális képviseletet nyitott az EXIM Szegeden

A cukorbetegségről rendeztek konferenciát

Ismét nyomulnak a jobboldali „tartótisztek”

Napsütéses Családi nap Felsővároson

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

4 év alatt 2 milliárd kárt okozott a mutyikoalíció

Szeged kiváló sportolóit és sportvezetőit köszöntötték

„Birkózó város” diplomát kapott Szeged

Hét év alatt 14 uniós programot tervez a város

Tizedszer: családi nap felsővároson

Több mint kétmilliárd hulladékkezelésre

Felsővárosi napok: Trapiti, kisvonattal