Címoldal

A rászorulóknak könnyebb lesz bérlakáshoz jutni

A rászorulóknak könnyebb lesz bérlakáshoz jutni

Magyarországon egyedülálló bérlakásprogram indult el tavaly Szegeden. Egy rendeletmódosítás nyomán változhat a jövőben a pontrendszer: jobban figyelembe veszik majd az igénylők szociális helyzetét és a gyermekek számát is – többek között erről is tárgyalt a város pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerdán reggel.

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Narancsos-bazsalikomos csoki lett Szeged fagyija

Közel száz fagyi versenyzett ma délelőtt 10 órától a Klauzál téren az Év fagylaltja címért. Az idén először megválasztották Szeged hűs édességét is: ez a narancsos-bazsalikomos csoki lett. Az Év fagylaltja pedig a sós karamellel ízesített mascarponés túrókrém.

Újra világverseny kezdődött a Maty-érenFotógalériával

Újra világverseny kezdődött a Maty-éren

szeged tv tartalom Csütörtökön kezdődött meg az idei kajak-kenu gyorsasági világkupa második, szegedi szakasza. A Maty-éren a paraversenyekkel indult el a nemzetközi küzdelem, péntek reggel 8 órakor pedig az 500 és 1000 méteres előfutamokkal folytatódik. A világkupa 2014 után tért vissza Szegedre. (videóval)

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítményFotógalériával

Szeged igazi sportváros, sok a kiváló teljesítmény

Csütörtökön délután a városházán átadták a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért kitüntetéseket. A díjazottakat Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Joób Márton a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke köszöntötte.

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónálFotógalériával

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több mint 20 éves hagyománya van a Zápor tónál rendezett majálisnak, ahová minden évben több ezren látogatnak ki. Idén négy képviselő: Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szénási Róbert és Szentgyörgyi Pál fogott össze, hogy színvonalas programot biztosítson a kilátogató szegedieknek.

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Új helyre költözhet a Tourinform iroda

Hamarosan új helyre, a Széchenyi térre költözhet a Tourinform iroda, jól teljesítettek a város cégei tavaly, 40 millió forintból pedig megújulhat és bővülhet a Moszkvai körúti hajléktalanszálló – közgyűlés előtt tárgyalt a pénzügyi bizottság.

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Újabb 82 bérlakást újít fel hamarosan az IKV

Jobban a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak a szolgáltatóknak, akik közterületeken végeznek karbantartást vagy felújítást, ha elfogadja a közgyűlés azt a rendelettervezetet, melyet a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt többek között csütörtökön reggel.

Nagyszabású program indul az óvodák felújításáraFotógalériával

Nagyszabású program indul az óvodák felújítására

Az idén 750 millió forintból öt, a következő esztendőben pedig várhatóan 9-11 óvoda épülete újulhat meg Szegeden. A munkák a Tabán utcai intézménynél már meg is kezdődtek, a helyszínen Szeged két alpolgármestere, Nagy Sándor és Szentgyörgyi Pál tartott sajtótájékoztatót pénteken.

Rábólintott a büdzsére a bizottság

Rábólintott a büdzsére a bizottság

A pénteki közgyűlés előtt utolsóként a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tárgyalt a városi képviselőtestület elé kerülő napirendi pontokról.

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

A szolidaritásról szólt a szociális bizottság ülése

Jövőre minden szegedi újszülött szüleit 25 ezer forintos egyszeri támogatásban részesíti az önkormányzat. A városi képviselők pedig a napokban közel 700 családon segítettek ruhaosztással – jelentette be Joób Márton elnök a bizottság szerda reggeli ülésén.

Korábbi híreink

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

A város és az EDF Démász is támogatja a kajakosokat

Sikerekről és nehézségekről egyaránt szó esett az EDF Démász Vízisport Egyesület évzáró ünnepségén a Szent Györgyi Albert Agórában. A névadó főszponzor itt jelentette be, hogy a következő négy évre biztosítja a stabil anyagi hátteret a klub számára, és a város is kiemelten támogatja a kajakosokat, kenusokat és evezősöket.

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság

Szabó Mihályt támogatta a pénzügyi bizottság

Szerda reggeli ülésén meghallgatta a Szegedi Sport és Fürdők igazgatói posztjára pályázókat a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága. Minden bizottsági tag a Napfényfürdő Aquapolis Szeged vezetőjét támogatta.

Uszodaterveket mutatnak be az Agórában

Uszodaterveket mutatnak be az Agórában

Szeged új fedett uszodájának terveit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Györgyi Albert Agórában hétfőn nyílt kiállításon. A tervpályázatra rekordszámú, 21 munka érkezett. A bírálóbizottság egy budapesti mérnökiroda munkáját találta a legjobbnak, ez is látható a kiállításon.

Újra Családi nap volt Felsővároson

Újra Családi nap volt Felsővároson

szeged tv tartalomPalacsinta és gulyásleves- ezzel várták vasárnap délben a felsővárosiakat a 13. alkalommal megrendezett Pille utcai Családi Napon. Ezen kívül pónilovaglás, kézműves foglalkozás, arcfestés, lovaskocsikázás, háziállat szépségverseny, sőt bika rodeó is várta az érdeklődőket. A körzet képviselője a hagyományok szerint szabadtéri fogadóórát is tartott. (videóval)

Vajda Attila pekingi aranya a Móra-múzeumban

Vajda Attila pekingi aranya a Móra-múzeumban

Olimpiatörténeti kamarakiállítás nyílt hétfőn a Móra Ferenc Múzeumban, ahol a közönség megismerheti az olimpiák magyar aranyérmeseit a kezdetektől egészen 2012-ig. A tárlaton egy magángyűjtő, Szegi László relikviái mellett olimpikonjaink ikonikus tárgyait is kiállítják.

Fesztivál: néptáncosok ropták végig a belvárost

Fesztivál: néptáncosok ropták végig a belvárost

A részt vevő hat külföldi és három magyar együttes tagjainak menettáncával szerdán délután megkezdődött a 27. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál. Az 1966-ban indult fesztivált, amely most ünnepli alapításának 50. évfordulóját Szentgyörgyi Pál alpolgármester köszöntötte.

Kuka-gate és kiskertesek a közgyűlés előtt

Kuka-gate és kiskertesek a közgyűlés előtt

A nyári szünet előtti utolsó ülésüket tartották pénteken a városatyák: többek között terítékre került a szemétszállítás államosítása után kialakult áldatlan helyzet, jó hír viszont, hogy 10 százalékra növekedhet a kiskertekben a beépíthetőség határa.

Emléktáblát kap Darázs Antal Szegedtől

Emléktáblát kap Darázs Antal Szegedtől

Minden pályázót meghallgatott az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottsága, akik a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatói posztját szeretnék elnyerni. Arról is döntöttek, hogy születésének 70. évfordulóján emléktáblát kap Darázs Antal, az autósport hazai legendája.

Megújult a palánk a Jégpályán

Megújult a palánk a Jégpályán

Több mint 30 millió forintos beruházással elkészült a Jégpályán a teljesen új, korszerű, minden igénynek megfelelő palánk. A beruházó másfél hónap alatt készült el a munkával.

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

szeged tv tartalomBiztonságosabb lesz az élet és a közlekedés Baktóban, Kiskundorozsma-Sziksóson és Subasán, valamint Újszeged kertes övezeteiben, mert több utcában is fejlesztik a közvilágítást. Az új lámpákat még ebben az évben felszerelik.

Archívum

Újabb kiváló sportolót köszöntöttek

4 év alatt 2 milliárd kárt okozott a mutyikoalíció

Szeged kiváló sportolóit és sportvezetőit köszöntötték

„Birkózó város” diplomát kapott Szeged

Hét év alatt 14 uniós programot tervez a város

Tizedszer: családi nap felsővároson

Több mint kétmilliárd hulladékkezelésre

Felsővárosi napok: Trapiti, kisvonattal