Címoldal

Szegeden dőlt meg az újraélesztési rekord

Szegeden dőlt meg az újraélesztési rekord

Közel ezren vettek részt pénteken az újraélesztési rekordkísérletben a rakparton. Ezzel Szeged megdöntötte a szombathelyeik által 2015-ben felállított rekordot. A rendezvény célja a figyelemfelhívás és a laikusok oktatása volt.

Hazahozták a balesetet szenvedett szegedi nőt

Hazahozták a balesetet szenvedett szegedi nőt

Stabil állapotban van az a 19 éves szegedi nő, akit csütörtökön szállítottak haza repülővel Bulgáriából, ahol három hete autóbalesetet szenvedett. A lány az intenzív osztályra került, egyelőre altatásban tartják.

Új eszközök a Klinikán 2,6 milliárdért

Új eszközök a Klinikán 2,6 milliárdért

szeged tv tartalom A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2,6 milliárd forint értékű eszközbeszerzés zajlott 2015 májusától decemberig. Egyrészt az új helyre költöző Dialízis Központot szerelik fel korszerű, saját tulajdonú gépekkel, másrészt továbbfejlesztették a klinika képalkotó diagnosztikai osztályainak eszközparkját és távdiagnosztikai rendszerét. (videóval)

Szegeden kevesebben vannak már a várólistán

Szegeden kevesebben vannak már a várólistán

szeged tv tartalom A legutóbbi, hatmilliárd forintos támogatás hatására 44 ezerről 37 ezerre csökkent a műtétre várók száma - mondta Rétvári Bence államtitkár. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ közleményben erősítette meg, hogy Szegeden is jó ütemben halad a várólisták csökkentése.

Újabb minőségi díjat nyert a klinikai központ

Újabb minőségi díjat nyert a klinikai központ

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja második alkalommal nyerte el az IIASA-Shiba minőségfejlesztési díjat. A rangos, nemzetközileg is jegyzett díjat először 2006-ban nyerte el a szegedi központ.

Integrált keringési központ jön létre Szegeden

Integrált keringési központ jön létre Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának új, 265 ágyas klinikai tömbjébe költözik a szív- és érrendszeri centrum, ezzel teljesen integrált keringési központ jön létre - ismertették kedden sajtótájékoztatón Szegeden.

Élesedett a fizetős rendszer az egészségügyben

Tavaly ősz óta tesztelték, mostantól élesedik a térítéses betegellátás rendszer a Szegedi Tudományegyetem klinikáin. A szervezési feladatok bonyolításáért egy 100 százalékban egyetemi tulajdonban lévő cég felel. Az állami egészségügyi ellátás marad az elsődleges és kiemelt feladat, de a szabad kapacitásokat értékesítheti a rendszer. Az orvosok a munkaidőn túli, önkéntesen végzett munkáért pluszpénzt kapnak, a bevétel egy része a klinikák közös kasszáját gyarapítja. Mindenki jól jár?

Uniós forrásból épült ki egy adatbázis a Klinikán

Uniós forrásból épült ki egy adatbázis a Klinikán

Elkészült a DermaHelp, az első magyar orvosi tudásmenedzsment alkalmazás, mely nagyszámú szöveges lelet feldolgozására épül. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ közel 40 millió lelete egy kutatható adatbázisba épült be. Részletes feldolgozásra a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika 120 ezer betegének mintegy félmillió lelete került.

Újabb einstand: vinné a kormány a klinikákat

Újabb einstand: vinné a kormány a klinikákat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra készül, hogy leválassza a klinikákat az egyetemekről, erről szeretne egyeztetéseket folytatni a gyógyítást végző intézményekkel. Magyarországon négy ilyen egyetem van, köztük a Szegedi Tudományegyetem, amely a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot működteti.

„Kiváló Egyetem”-díjat kapott a Klinikai Központ

Október 18-án Budapesten tartották meg a Figyelő című, nagy tekintélyű közgazdasági hetilap szervezésében a XXVII. Medicina Konferenciát, melyen elismerésben részesítették a szegedi egészségügyi intézményt.

Korábbi híreink

„Kasszaseprés”: 888 millió a szegedi klinikának

„Kasszaseprés”: 888 millió a szegedi klinikának

A teljesítmény, illetve részben likviditási szempontok szerint osztották szét az egészségügyi szolgáltatók között a múlt év végi „kasszaseprés” csaknem 27 milliárd forintos keretét – közölte az egészségügyi államtitkárság. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az öt egyetemi klinika közül a második legkevesebbet, 888 millió forintot kapott.