Címoldal

Szemetet szedtek a szőregi iskolások

szeged tv tartalom A vasút melletti kiserdőt rendszeresen kitakarítják. Az iskola egy helyi vállalkozóval közösen erdei iskolát alakított ki itt. A gyerekek azt mondják, az ilyen akciók jó hatással vannak a közösségi életre.

Önkéntesek szedték a szemetet Petőfi-telepen

Önkéntesek szedték a szemetet Petőfi-telepen

Jelentős problémát jelent az egész országban, közte Szegeden is az illegális szemétlerakás. Most jó néhányan összefogtak, és a Göndör soron felvették a harcok a szemét ellen és szombaton fél nap alatt rendbe tették a környéket.

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napjánFotógalériával

Gazt irtottak, padot szereltek a Föld napján

A belvárosi Mérey utca 13-15. szám alatti ingatlan parkjában szedték a szemetet és rendezték a terepet a Föld Napja alkalmából az IKV. Zrt. munkatársai. Az önkormányzati ingatlankezelő azért választotta ezt az udvart, mert itt minden jellemző problémát be tudtak mutatni egy kis területen.

Petőfi-telepen is sikeres volt a "Te Szedd" akció

Petőfi-telepen is sikeres volt a

Több tucatnyian csatlakoztak Petőfi-telepen az országos szemétgyűjtési programhoz, a Te szedd Akcióhoz. Az önkéntesek közel 100 zsák szemetet gyűjtöttek össze csütörtök délután.

Rekord lehet az idei TeSzedd! akció

Rekord lehet az idei TeSzedd! akció

Minden eddiginél több önkéntes minden korábbit meghaladó számú szemetes helyszínt szeretne tisztává varázsolni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció keretében. A kampány weboldalán a jelentkezési határidőig 128.605 önkéntes regisztrált előre az akcióra 2.240 találkozási pontra.

Még lehet jelentkezni a TeSzedd! akcióra

Még lehet jelentkezni a TeSzedd! akcióra

Már több, mint 80 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétszedési akcióra. A csatlakozni szándékozók még egy hétig, április 18-án éjfélig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon.

Sokan jelentkeztek a TeSzedd akcióra

Sokan jelentkeztek a TeSzedd akcióra

Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmára a regisztráció 2016. március 8-án indult. A www.teszedd.hu online regisztrációs felületén jelezhetik részvételi szándékukat azok, akik önkéntesként vagy koordinátorként szeretnének hozzájárulni az országos akció sikeréhez.

Az iskola környékén szedtek szemetet a diákok

Az iskola környékén szedtek szemetet a diákok

szeged tv tartalom Az iskolájuk körül szedték össze a szemetet önkéntes munkában a Tesz-Vesz Tavasz elnevezésű programban az egyik szegedi középiskola diákjai. Cigarettacsikkből nagyon sok volt, a munkához pedig többen is kellettek volna. (videóval)

TeSzedd!: szemétszüretelők jelentkezését várják

TeSzedd!: szemétszüretelők jelentkezését várják

Az idén már harmadik alkalommal csatlakozhatnak az ország „nagytakarításához” a szegediek is. Országszerte eddig már 50 ezernél is többen regisztráltak az önkéntes jelentkezőket váró TeSzedd! szemétszedési akcióra. Aki csatlakozni szeretne, az szeptember 11-ig megteheti a www.teszedd.hu oldalon.

Szemétszüretet rendeztek a polgárőrök TarjábanFotógalériával

Szemétszüretet rendeztek a polgárőrök Tarjában

A Szeged Tarjáni Polgárőr Egyesület tagjai szerveztek szemétszüretet vasárnap délután a Csillag téren és környékén. A munkálatokhoz szükséges zsákok, kesztyűk beszerzésében a terület önkormányzati képviselője, Kenyeres Lajos nyújtott segítséget, az összeszedett hulladékot pedig a szegedi környezetgazdák szállították el.

Korábbi híreink

Az Amway megtisztította a gyermekklinika környékét

Az Amway Hungária a Föld Napja alkalmából négy városban, Budapesten, Pécsett, Debrecenben és Szegeden hirdetett szemétszedési akciót. A vállalat dolgozói és termékforgalmazói minden helyszínen a gyermekklinikák környékét tisztították meg. Több mint százhúszan vettek részt az akcióban, és körülbelül 4.300 liternyi szemetet gyűjtöttek össze.

Egyetemisták gyűjtik össze a csikkeket

Egyetemisták gyűjtik össze a csikkeket

Szegedi egyetemisták „Tisztítsd meg Szegedet” címmel önkéntes akciót szerveznek péntekre, amelynek során az eldobált cigarettacsikkeket szedik fel a belvárosban.

Ajándék gyümölcs járt a szemétszüretért

Ajándék gyümölcs járt a szemétszüretért

Gyümölcsosztással egybekötött szemétszedést szervezett az újszegedi Erzsébet ligetben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Tabán Családsegítő Szolgálat kedden. A szünidőben céltalanul bolyongó gyerekeknek igyekeztek hasznos elfoglaltságot kínálni.

Szemétszedés a Greenpeace szervezésében

A Greenpeace szegedi aktivistái Május 26-án, szombaton szemétszedést szerveznek a szegedi körtöltés Fadrusz utca vonalától észak felé terjedő szakaszán. A szervezők várják a segíteni akaró szegedieket.