Címoldal

A legjobb hallgatókat díjazták az egyetemen

Fotós orvostanhallgató, lézerspecialista és stroke-ot kutató hallgató is van az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei díjazottjai között. (videóval)

A szegedi tekéseknek a 13-as szám most szerencsét hoz

A szegedi tekéseknek a 13-as szám most szerencsét hoz

szeged tv tartalom A férfi tekecsapat szuperliga utolsó fordulójában a bajnoki aranyért gurítanak az Alabárdos Szegedi TE férfi tekései. Kiss Norberték a tabella második helyezettjéhez, a Zalaegerszeghez utaznak, és ha győznek a szegediek, tizenháromszoros bajnokok lesznek.

Eredményes évet zártak a szegedi bíróságok

Eredményes évet zártak a szegedi bíróságok

A devizahiteles perek és az illegális határátlépőkkel kapcsolatos ügyek jelentették a legnagyobb kihívást tavaly a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken. A növekedő mennyiségű feladat ellenére a régebbi ügyek számát is sikerült csökkenteni a szegedi bíróságokon. (videóval)

Már a hétvégén sokan lesznek a temetőkben

Már a hétvégén sokan lesznek a temetőkben

szeged tv tartalom Felkészült a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára az önkormányzati temetőket kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési társaság. Az általuk gondozott temetőkben folyamatosan takarítják a lehullott faleveleket és mindent előkészítenek a négynapos hosszú hétvégén várható nagy forgalomra. (videóval)

Tizenötödször adták át a Sófi Ösztöndíjjakat

Tizenötödször adták át a Sófi Ösztöndíjjakat

12 tehetséges egyetemistát támogat a szegedi Sófi Alapítvány idén is közel 1,5 millió forinttal. A kiemelkedő tudományos és tanulmányi teljesítményű SZTE-seknek járó elismerést 15. alkalommal vehetik át az SZTE-sek – ezúttal Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművésztől vasárnap délelőtt.

Jövőre újabb bajnoki cimmel ünnepelne Karsai

Jövőre újabb bajnoki cimmel ünnepelne Karsai

szeged tv tartalom Az idén minden sorozatot megnyerő Szegedi TE férfi tekecsapatának kapitánya, Karsai László 49 esztendősen is az együttes egyik legjobbja. A háromszoros világbajnok játékos továbbra sem tervezi a visszavonulását.

A Szeged Televízióval ismerkedett a bizottság

A Szeged Televízióval ismerkedett a bizottság

Az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága folytatta azt a hagyományt, hogy megismerkedik a testülethez kötődő intézmények munkájával. Szerdán délután a Szeged Televízió stúdiójába látogattak a képviselők, ahol meghallgatták meg Kozó Attila stúdióvezető beszámolóját.

Sófi ösztöndíjasok mutatkoztak be

Sófi ösztöndíjasok mutatkoztak be

szeged tv tartalom Konferencián számoltak be eredményeikről azok a biológushallgatók, akik a Szegedi Tehetségpont keretében működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány ösztöndíjára pályáztak. A fiatal kutatók támogatása amiatt is fontos, mert külföldön sokkal kedvezőbb feltételek mellett dolgozhatnak, mint itthon.

Teke: Rangadóval zárja az évet a Szegedi TE

szeged tv tartalom A Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutott együttes szombaton 14 órakor a nagy rivális Zalaegerszeget látja vendégül az újszegedi teke és bowling centrumban.

Teke: Kiss és Karsai szerződést hosszabbított

Két klasszisával is szerződést hosszabbított a Szegedi TE férfi tekecsapata. Kiss Norbert és Karsai László is újabb egy évre aláírt a bajnoki címvédő és bajnokok ligája ezüstérmes magyar együtteshez.

Korábbi híreink

Szegedi ezüstérem a teke BL-ben

Szegedi ezüstérem a teke BL-ben

Ezüstéremmel zárta a Szegedi TE férfi csapata az idei Bajnokok Ligája-sorozatot. A Tisza-partiak a tekézők legrangosabb kupájában címvédőként léptek pályára a Final Four döntőjében, ahol 5-3-ra kikaptak a német Zerbst együttesétől.

Másodszor védhetik meg a címüket: a Szegedi TE bejutott a BL-döntőbe

A szegedi tekézők 6–2-re legyőzték a szlovák Podbrezovát a férfi teke Bajnokok Ligája németországi elődöntőjében, így bejutottak a vasárnapi fináléba.

Kakukék Répcelakon főpróbálnak

Szombaton 14 órakor megkezdi a rájátszást címvédő Szegedi TE a férfi teke Szuperligában.

A Szegedi TE ismét ott van BL négyes döntőjében

A férfi tekézőknél a Szegedi TE idén is bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe - tudatta vasárnap a sportági szövetség az MTI-vel.

Teke: Negyeddöntős a címvédő Szeged

A címvédő Szegedi TE férfi tekecsapata bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

A címvédő Szeged közelebb került a Final Fourhoz

A címvédő Szeged 7-1-re nyert a vendég osztrák Sankt Pölten ellen, a Zalaegerszeg pedig 8-0-ra kikapott a német Zerbst otthonában a férfi teke Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonásán.

Felkészültek a szegedi temetők a Halottak napjára

Felkészültek a szegedi temetők a Halottak napjára

Az idén is több tízezer látogatót várnak a hét végi háromnapos ünnep idején a szegedi sírkertekbe. Most is meghosszabbított nyitva tartással várják a szegedi temetők mindazokat, akik halottak napja alkalmából szeretnék leróni kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál. A szeretteikre emlékezők biztonságára idén is fokozottan ügyelnek a rendőrök és polgárőrök.

Szegedi sikerek a St. Pölten ellen

A BL-győztes Tisza-partiak az osztrák St. Pölten otthonában léptek pályára felkészülési meccseken. A magyar együttes illetlen vendégnek bizonyult, mivel előbb 7-1-re, majd 8-0-ra verte a St. Pölten csapatát.

Bajnokok Ligája-döntős a Szegedi TE tekecsapata

A Szegedi TE bejutott a férfi tekecsapatok Bajnokok Ligájának döntőjébe. A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának vasárnapi híre szerint a Tisza-partiak a szlovákiai Final Four elődöntőjében 6-2-re verték az osztrák Sankt Pölten gárdáját.

Teke: Gond nélkül győzött a Szeged a BL-ben

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Szegedi TE a francia Strasbourg együttesét fogadta.

Archívum