Címoldal

Elrendelték egy alkalmi ismerősét leszúró fiatal férfi kényszergyógykezelését

Felmentette az emberölés vádja alól és kóros elmeállapota miatt elrendelte a kényszergyógykezelését a Szegedi Törvényszék kedden annak a fiatal férfinak, aki tavaly egy szegedi sörözőben meggyilkolta alkalmi ismerősét.

Elítéltek öt embert a 2006-os tiszai árvíz utáni fertőtlenítés ügyében

Egy embert végrehajtandó, négyet felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Törvényszék kedden a 2006-os tiszai árvíz utáni fertőtlenítéssel kapcsolatos csalás miatt.

Szegedi Törvényszék: tíz év a betegeket kifosztó szentesi ápolónak

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki eltulajdonította a szentesi kórház idős betegeinek értékeit.

Hat évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán első fokon a Szegedi Törvényszék egy szerb férfit, aki 15 kilogramm marihuánát próbált Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül 2016 karácsonyán.

Eredményes évet zártak a szegedi bíróságok

Eredményes évet zártak a szegedi bíróságok

A devizahiteles perek és az illegális határátlépőkkel kapcsolatos ügyek jelentették a legnagyobb kihívást tavaly a Szegedi Ítélőtáblán és a Szegedi Törvényszéken. A növekedő mennyiségű feladat ellenére a régebbi ügyek számát is sikerült csökkenteni a szegedi bíróságokon. (videóval)

Jól dolgozott a Ítélőtábla és a Törvényszék Szegeden

Jól dolgozott a Ítélőtábla és a Törvényszék Szegeden

Elismerően szólt a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla múlt évi teljesítményéről az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden, a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Felmentették a sakkozó megverésével gyanúsítottakat

szeged tv tartalom Első fokon felmentette a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és a súlyos testi sértés kísérletének vádja alól a Szegedi Törvényszék azt a két rendőrt, akit Szaúd Mohamed al-Marzúki egyesült arab emírségek béli sakkvezető 2012 júniusi bántalmazásával vádolt az ügyészség. Az ítélet nem jogerős.

Elítélték a korrupt földhivatali ügyintézőt

Elítélték a korrupt földhivatali ügyintézőt

Jogerősen két év, a végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy földhivatali ügyintézőt, aki ötvenezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból.

Korrupcióval vádolt rendőrök a bíróság előtt

Korrupcióval vádolt rendőrök a bíróság előtt

Nyolc, korrupcióval vádolt rendőr pere kezdődött meg kedden a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa előtt. A vádlottak a szolgálatuk során - összesen kilencven esetben - a vádhatóság szerint pénzt fogadtak el a megállított személygépkocsik, teherautók vezetőitől.

Nagylaki határrendészeket gyanúsítanak vesztegetéssel

Hat, vesztegetéssel gyanúsított határrendész előzetes letartóztatását rendelte el harminc napra a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa szerdán - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Korábbi híreink

Elítélték a villamoson verekedő szegedi férfit

Elítélték a villamoson verekedő  szegedi férfit

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki kegyetlenül bántalmazta egyik utastársát 2013. december 6-án a csongrádi megyeszékhely egyik villamosán - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Jobban teljesítő igazságszolgáltatás

Nemcsak a kormányzati kommunikáció szerint: az EU is elismeri a hatékonyabb, jobb, gyorsabb magyar bíróságokat. Közöttük is a szegediek élen járnak.

Együttműködés a bíróságok és rendőrség között

Együttműködési megállapodást írt alá a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Ítélőtábla 2014. december 29-én.

Paprika-per: Pénzbírságra ítélték a vádlottakat

Paprika-per: Pénzbírságra ítélték a vádlottakat

A Szegedi Törvényszék másodfokon jogerősen pénzbírságra ítélte a Szegedi Paprika Zrt. vezérigazgatóját és üzletágvezetőjét ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés és a fogyasztók megtévesztése miatt.

Cáfolták a szakértői vélemények a vádlottat

Cáfolták a szakértői vélemények a vádlottat

A Szegedi Törvényszék által kedden meghallgatott közlekedési- és az orvos szakértő is cáfolta annak az osztrák férfinak védekezését, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Később születhet ítélet a rendőrgázoló ügyében

Később születhet ítélet a rendőrgázoló ügyében

A szakértői vélemény elkészítésének csúszása miatt a tervezett áprilisi időpontnál később születhet elsőfokú ítélet a Szegedi Törvényszéken annak az osztrák férfinak az ügyében, aki 2012. október 11-én Apátfalván terepjárójával, a vád szerint szándékosan, halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt – közölte a tanácsvezető bíró a per keddi tárgyalási napján.

Gyermekmeghallgatót adtak át a törvényszéken

Gyermekmeghallgatót adtak át a törvényszéken

Az áldozatként, tanúként kikérdezett gyermekeknek a bírósági eljárások okozta stresszt csökkenti az a meghallgató helyiség, melyet hétfőn adtak át a Szegedi Törvényszéken.

Félmilliárd áfát csaltak el az aurókereskedők

Bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádol az ügyészség egy tízfős társaságot, amelynek tagjai importált, nagy értékű gépjárművek forgalmazásával foglalkoztak, de azok után több mint félmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizettek be - hangzott el kedden a vádirat ismertetésekor a Szegedi Törvényszéken.

Lemond mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Lemond mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Lemond önkormányzati képviselői mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jobbikos tagja, akit csütörtökön a Szegedi Törvényszék csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt jogerősen tíz hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott.

Felfüggesztett börtönt kapott Keresztúri

Felfüggesztett börtönt kapott Keresztúri

Jogerősen tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék csütörtökön Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlésnek a Jobbik listájáról mandátumot szerzett tagját.

Archívum