Címoldal

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Jubileumi Várjátékokat rendeznek a Stefánián

Július 6-tól három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenöt színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés ifjúsági színdarabot.

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Másodszor lesz színházi találkozó egyetemistáknak

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar műveket mutatja be a Pinceszínház

Kortárs magyar szerzők műveit mutatja be jubileumi, tizenötödik évadjában a Szegedi Pinceszínház. Az idei évad első premierje Müller Péter Szomorú vasárnap című zenés játéka lesz Ádám Tamás rendezésében.

Lovaskocsizással nyílt meg a Várjátékok

Lovaskocsizással nyílt meg a Várjátékok

Gyermeknapokkal és lovaskocsizással nyílt meg csütörtökön a Szegedi Várjátékok. A színpadon délelőtt a napkirályról szóló mesét láthatták a legkisebbek, délután Nils Holgerssonal és a vadludakkal utazhatnak képzeletben.

Pizsamában nyitja idei évadát a Pinceszínház

Pizsamában nyitja idei évadát a Pinceszínház

A Hatan pizsamában című vígjátékkal nyitja 2014–15-ös évadát a Szegedi Pinceszínház. A tavaly már bemutatott Marc Camoletti darabot szeptember 27-én este fél 8-tól tekinthetik meg az érdeklődők. Az évad első bemutatóját – Janik László Reggel/este című darabját – november 7-én láthatja a szegedi közönség.

A Szegedi Pinceszínházban is indul az évad

Egy tavalyi bemutatóval kezdi idei évadát a Szegedi Pinceszínház, a Hatan pizsamában című komédia után november 7-én lesz látható az első bemutató, Janik László: Reggel/este című darabjának ősbemutatója.

Az idén is megrendezik a Szegedi Várjátékokat

Az idén is megrendezik a Szegedi Várjátékokat

Zenés mesejátékokkal, alternatív színházi előadásokkal és regényadaptációkkal is várja a XII. Szegedi Várjátékok idén az érdeklődőket. A július 3-án kezdődő programsorozat egy hónapon keresztül kínál szórakozást a kicsiknek és nagyoknak – mondta el a szervező Szegedi Pinceszínház vezetője a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Teátrumi tag lett a Szegedi Pinceszínház

Teátrumi tag lett a Szegedi Pinceszínház

Öt új tag, köztük a Szegedi Pinceszínház, a Nemzeti Színház és a Szabad Tér Színház felvételéről döntöttek a Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlésén. A Szegedi Pinceszínház 2001-től kezdve a Tisza-parti város egyetlen és első állandóan működő stúdiószínháza.

Sírkő és kakaó a Szegedi Pinceszínházban

Eörsi István Sírkő és kakaó című zenés "komitragédiáját" mutatja be pénteken a Szegedi Pinceszínház - mondta el a színház vezetősége szerdai sajtótájékoztatóján. Kancsár Orsolya elmondta: már régóta szerették volna a darabot színpadra vinni, de eddig nem volt rá lehetőség. Ebben az évadban még nem volt magyar szerző a repertoárban és olyan darabot szerettek volna bemutatni, amely komoly tartalommal bír, mégis könnyed formában.

Változik a műsor Szegedi Pinceszínházban

Két darabot is érint a műsorváltozás a Szegedi Pinceszínházban. A most szombati Tóték című előadás hamarabb kezdődik, a jövő szombati Boldogtalan hold pedig technikai okok miatt el is marad.

Korábbi híreink

A teátrumok világát viszik el az iskolákba

A teátrumok világát viszik el az iskolákba

Játékos formában – előadásokkal, szakkörökkel, tehetséggondozó foglalkozásokkal – viszi közelebb a teátrumok világát az óvodásokhoz és iskolásokhoz a Szegedi Pinceszínház egy újabb sikeres uniós pályázat segítségével.

Hervay-hagyaték a Szegedi Pinceszínházban

A Szegedi Egyetemi Színház kedden este kilenc órától felolvasóestet tart Hervay Gizella Zuhanások című művéből; a tragikus sorsú erdélyi költőnő, hagyatéka ekkor megtekinthető lesz a Szegedi Pinceszínházban, mielőtt a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba kerülne.

10 éves a Szegedi Pinceszínház

Örkény István születésének centenáriumán az író világsikerű tragikomédiája, a Tóték előadás-sorozatával ünnepli alapításának tízéves jubileumát a Szegedi Pinceszínház.