Címoldal

Szúnyoglárvák és bacilusok is küzdenek a Föld Napján

Szúnyoglárvák és bacilusok is küzdenek a Föld Napján

Óriás szelektív csúzlival lőhetnek és hulladékból készített hangszerekkel is megismerkedhetnek azok, akik szombaton kilátogatnak a füvészkertbe. Újszegeden a Föld napi programokon minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.

Permetezik a vadgesztenyefákat Szegeden

Megkezdődött Szegeden a vadgesztenye aknázómoly elleni védekezése, a permetezési munkákat éjszaka végzi a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elkezdődött a hársfák és platánok lemosó permetezése

Az időjárástól függően a következő hetekben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei többek között a hársfák, platánok lemosó permetezését végzik.

Közlekedés: két keréken nehéz télen

Közlekedés: két keréken nehéz télen

szeged tv tartalom Több száz kilométernyi útszakaszt kell járhatóvá tenni a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft-nek. Elsősorban a tömegközlekedési útvonalak, az utak, járdák és kerékpárutak síkosságmentesítése a feladat. Továbbra is arra kérik a szegedieket, hogy mindenki alkalmazkodjon a téli közlekedéshez, hiszen a cég nem tud azonnal minden útszakaszt rendbe tenni csapadék esetén. (videóval)

Vízkereszt után indulnak a fenyőjáratok

Vízkereszt után indulnak a fenyőjáratok

A hagyományok szerint ma, vízkeresztkor ér véget a karácsonyi időszak. A legtöbb helyen ilyenkor bontják le a karácsonyfát, és helyezik ki a díszeitől megfosztott fenyőt az utcára. A szegedi környezetgazdák az idén is összegyűjtik a fákat, felaprítják, majd mulcsot készítenek belőle.

Nemzeti „kuka-gate: botrány botrány hátánFotógalériával

Nemzeti „kuka-gate: botrány botrány hátán

Áprilisban központosította a hulladékszállítást a kormány, de továbbra is a szegedi szolgáltató viszi el a szemetünket, ám az állam egy fillért nem utalt még a munkájáért, sőt, most 61 milliót akar inkasszálni a cég számlájáról – állítja Szabó Sándor országgyűlési képviselő.

Még mindig nem számlázzák ki a szemétszállítást

Még mindig nem számlázzák ki a szemétszállítást

szeged tv tartalom Továbbra sem kap számlát a szemét szállításról a lakosság. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási cég augusztusra ígér először többhavi számlát, de a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szerint szeptembernél hamarabb biztosan nem küldenek csekket. (videóval)

A környezetgazdákkal ünnepelhetjük a Föld Napját

A környezetgazdákkal ünnepelhetjük a Föld Napját

Óriás szelektív csúzlival lőhetnek és ökogubancot bogozhatnak azok, akik szombaton kilátogatnak a füvészkertbe. A szegedi környezetgazdák az idén is megrendezik Föld napi programjaikat Újszegeden, ahol minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.

Idén is díjazták a várost „felvirágozókat”Fotógalériával

Idén is díjazták a várost „felvirágozókat”

Idén is meghirdették a szegedi környezetgazdák a Virágos Szeged elnevezésű mozgalmat. Öt kategóriában 15 díjat osztottak ki a résztvevőknek szerdán a városháza dísztermében. Itt adták át a „Legszebb konyhakertek” országos mozgalom szegedi elismeréseit is.

Eközben a Budapesti körúton: mínusz 3 faFotógalériával

Eközben a Budapesti körúton: mínusz 3 fa

Biztos, hogy nem véletlenül láttak neki a kivágásuknak, a törzsüket elnézve elég életveszélyesnek tűntek. FRISSÍTVE – már tudjuk, mi történt!

Korábbi híreink

Nagy nyári fazonigazítás a város több pontján

Nagy nyári fazonigazítás a város több pontján

„Borbélyhoz mentek” a bokrok Szegeden: városszerte visszanyesik a növényeket.

Ökogubancot is bogozhatunk a Föld Napján

Ökogubancot is bogozhatunk a Föld Napján

Óriás szelektív csúzlival lőhetnek és ökogubancot bogozhatnak azok, akik szombaton kilátogatnak a füvészkertbe. A Föld Napján minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.

Ha tehetnék, a szobrok megfordulnának

Ha tehetnék, a szobrok megfordulnának

Tulipánba öltözött Szeged, nemcsak a Széchenyi tér, az egész város ragyog a virágoktól.

Illegális szemétlerakó lett a szelektív gyűjtőszigetekből

Súlyos büntetésre számíthat az, aki Szegeden illegálisan helyez el hulladékot. A szelektív szigetek mellett is tilos otthagyni a szemetet!

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

Új biogázerőművet avattak a hulladéklerakóban

A depóniagázt hasznosító új erőművet alakított ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az ENER-G Zrt.-vel együttműködve a szegedi regionális hulladéklerakóban, a beruházást szerdán adták át.

Permetezik a szegedi platánfákat

Megkezdődött Szegeden a platánfák favédelmi permetezése, a vegyszer emberre és háziállatokra ártalmatlan, tanácsos azonban néhány óvintézkedést betartani. Az éjszakai permetezés Szeged városrészeiben november 10-ig tart.

Táblákkal figyelmeztetik a szabálytalan bicikliseket

Táblákkal figyelmeztetik a szabálytalan bicikliseket

Kerékpáros figyelemfelhívó táblákat helyez ki balesetveszélyes csomópontokba Szegeden a rendőrség. Az önkormányzattal és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen kihelyezett táblák arra figyelmeztetik a kerekezőket, hogy szálljanak le a drótszamárról a gyalogátkelőhelyeken. Az első táblát csütörtökön helyezték ki a Dugonics téren.

10 ezer fát mentettek meg a papírgyűjtő diákok

10 ezer fát mentettek meg a papírgyűjtő diákok

Százhúsznál is több intézmény kapcsolódott be idén a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. által szervezett papírgyűjtésbe. A gyerekek összesen közel 830 tonna papírt gyűjtöttek, ezzel 9960 fa életét mentették meg.

Az idén is pályázatot hirdet a Virágos Szeged

Az idén is pályázatot hirdet a Virágos Szeged

Az idén is meghirdeti pályázatát a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom keretében a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság a pályázat során olyan kertek vagy ültetett virágok nevezését várja a lakosságtól, amelyek szebbé teszik Szeged arculatát.

A füvészkertben ünneplik idén a Föld Napját

A füvészkertben ünneplik idén a Föld Napját

Új, környezettudatosságra nevelő játékokkal, vetélkedőkkel, köztisztasági járműbemutatóval és interaktív bábelőadással színesített családi napon ünnepli idén a Föld Napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. április 26-án, szombaton 10 és 16 óra között az újszegedi füvészkertben.

Archívum