Címoldal

Felkészültek a halottak napjára a temetők

Felkészültek a halottak napjára a temetők

szeged tv tartalom Felkészült a mindenszentek ünnepére és a halottak napjára az önkormányzati temetőket kezelő Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. Testamentum Temetkezési divíziója. Az általuk gondozott temetőkben folyamatosan takarítják a lehullott faleveleket és mindent előkészítenek a már a hétvégére.

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

Folyamatosan vizsgálják a szegedi fákat

szeged tv tartalom Folyamatosan vizsgálják a környezetgazdák Szeged fáit. Sőt, nyilvántartást vezetnek mintegy 70ezer fáról, ami újdonságnak számít. Minderre azért is van szükség, mert egyre koncentráltabban alakulnak ki extrém időjárási helyzetek. Ezt a fák nehezen viselik és könnyen történhet baleset. (videóval)

Virágba borultak Szeged parkjai, tereiFotógalériával

Virágba borultak Szeged parkjai, terei

Szegeden beköszöntött a tavasz. Ennek csalhatatlan jele, hogy virágba borultak a város kisebb-nagyobb terei. Az elkövetkezendő időszakban 100 ezernél is több virágot ültetnek ki, hogy minél színpompásabb legyen a város.

Hamarosan megkezdődik az útjavítások szezonja

Hamarosan megkezdődik az útjavítások szezonja

szeged tv tartalom Télen is folyamatosan dolgoztak az önkormányzati kezelésű úthálózaton a Környezetgazdálkodási Kft szakemberei. Áprilisig hideg aszfalttal, ideiglenesen foltozzák az utakat, azután kezdik meg az alapos helyreállítást. Az idén is több utca kap majd teljesen új burkolatot. (videóval)

Hamarosan lekapcsolják a díszkivilágítást

Hamarosan lekapcsolják a díszkivilágítást

szeged tv tartalom Jövő héten, hétfőn kapcsolja le a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. a közvilágítási hálózatról a december óta működő díszkivilágítás elemeit. Ezzel együtt elszállítják a Klauzál térről a városi karácsonyfát is. Amennyiben azonban a szegediek igénylik, akkor a munkákat elhalasztják és az ünnepi hangulat tovább is tarthat. (videóval)

Mulcs lesz a kidobott karácsonyfákból

Mulcs lesz a kidobott karácsonyfákból

szeged tv tartalom Karácsony után is jó célt szolgálnak a szegedi fenyőfák. Az utcára tett fákat a Környezetgazdálkodási Kft. ingyenesen elszállítja és a parkokban használható mulcsot készít belőle. A fenyők elégetését nem tanácsolják, mert a keletkező gyantás-kátrányos füst nagyon szennyezi a levegőt. (videóval)

Szemétszállítás: Nem az önkormányzat a felelős

Szemétszállítás: Nem az önkormányzat a felelős

2016. április 1. napjától átalakult a hulladékgazdálkodás rendszere a hulladékról szóló törvény alapján. Eddig az önkormányzat látta el a hulladékszállítási közszolgáltatást a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft-n keresztül és a bevételek is a szolgáltatót illették. A most kiküldött számlák azonban már egy állami cégtől érkeztek.

Újszegedről érkezett Szeged karácsonyfájaFotógalériával

Újszegedről érkezett Szeged karácsonyfája

Kedden délelőtt szállították át a Belvárosi hídon azt a hatalmas fenyőt, melyet a Klauzál téren állítottak fel, hogy jelképesen az egész város karácsonyfája legyen.

Felkészültek a télre a szakemberek

Felkészültek a télre a szakemberek

szeged tv tartalom Felkészült a Környezetgazdálkodási Kft. a téli időszakra. A Katasztrófavédelemmel közösen ellenőrizték a hóeltakarításra rendszeresített gépeket. Folyamatos ügyelettel biztosítják, hogy fagy vagy havazás esetén azonnal indulhassanak az utakat megtisztítani. (videóval)

A szép kertek díjazzák Szegeden

A szép kertek díjazzák Szegeden

szeged tv tartalom Kiskerteket, balkonokat, közösségi tereket és családi házak kertjeit díjazzák az idei Virágos Szeged városszépítő mozgalmon. Az idén negyedik alkalommal megrendezendő versenyre már lehet nevezni, több tavalyi győztes újból megméretteti magát és már gondosan szépítgeti kertjét. (videóval)

Korábbi híreink

Hulladékszállítás: még sok részlet homályos

Hulladékszállítás: még sok részlet homályos

szeged tv tartalom2015 decemberében módosították a hulladéktörvényt, mellyel létrejött az állami kukaholding. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. koordinatív és vagyonkezelési feladatokra hozták létre. A törvény április 1-jétől lépett hatályba, azóta a holding díjak beszedése az állami céghez került át a helyi szolgáltatóktól. (videóval)

Hamarosan beindulnak a szökőkutak

Hamarosan beindulnak a szökőkutak

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai megkezdték a város szökőkútjainak takarítását, karbantartását annak érdekében, hogy hamarosan beindítsák azokat. A 13 szökőkút közül május 1-jén hat kezdi el működését.

Megújultak a Széchenyi téri padok

Megújultak a Széchenyi téri padok

szeged tv tartalomFelújítják az összes Széchenyi téri padot, sőt a Dóm térre is kerülnek ki ezekből az újrafestett ülőalkalmatosságokból. Az önkormányzat 8 millió forintot biztosít a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht.-nak a munkára, ebből most 4 millió forintért összesen 100 padot tesznek rendbe. (videóval)

Kisebb kukára váltanak a szegediek

Kisebb kukára váltanak a szegediek

szeged tv tartalomMegteltek ma reggel az ügyfélszolgálati irodák. A nyugdíjasok, egyedülállók és a kétszemélyes háztartásban élők többsége a szemétszállítási díj megváltozása miatt ment a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. és a Szegedi Önkormányzat ügyfélfogadójába, hogy továbbra is fenntarthassa kedvezményét. (videóval)

Szentgyörgyi: Kirabolják az önkormányzatokat

Szentgyörgyi: Kirabolják az önkormányzatokat

Csütörtök reggel tartotta ülését a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottság, ahol 16 napirendi pont került a képviselők elé. Csak egyről beszéltek hosszabban a bizottság tagjai, a többit gyorsan, vita nélkül, szinte egyhangúlag elfogadták.

Zöldudvar Szőregen, ha akarják

Zöldudvar Szőregen, ha akarják

Évek óta húzódik Szőregen egy hulladékudvar megépítése. Igény van rá, de még soha nem sikerült olyan helyet találni, amit mindenki elfogadott. Most azonban dönteni kell és ebben a szőregiek véleményét várják a döntéshozók.

Már a hulladékszállítást is államosítják

Már a hulladékszállítást is államosítják

Országos szinten átalakul a hulladékgazdálkodás, április elsejétől megkezdi működését a már bejegyzett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., amely a szakmai koordinálásért felel. Azt nem lehet tudni, hogy Szegednek ez miért lesz jó.

Több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a gyerekek

Több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a gyerekek

szeged tv tartalomSzorgalmas gyerekek a szüleikkel-tanáraikkal együtt több száz tonna papírt gyűjtöttek össze a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közreműködésével. A hulladékgyűjtési versenyben csütörtökön hirdettek eredményt. (videóval)

Már díszitik a város karácsonyfáját

Már díszitik a város karácsonyfáját

szeged tv tartalomElkezdték feldíszíteni a város fenyőfáját a Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai. A Klauzál téren múlt szerdán felállított fa kedden nyeri el teljes szépségét.

Permetezéssel óvják a fákat Szegeden

Permetezéssel óvják a fákat Szegeden

szeged tv tartalomŐszi lemosó permetezést végeznek a parkokban és az utcákon. A permetszer természetes anyagú, emberre-állatra nem káros, és az autókról vízzel könnyen lemosható. A munkát éjszaka végzik, amikor kisebb az autóforgalom. (videóval)

Archívum

A hideg ellenére is kátyúznak a jövő héten

A jövő héten két helyen javítják az utakat

A jövő héten még folytatódik a kátyúzás

Folytatódik a kátyúzás Szeged útjain

Négy új helyszínen kátyúznak a jövő héten

Hamarosan kigyulladnak az ünnepi fények

Újabb három utcában kátyúznak a jövő héten

Még folytatódik a szegedi utak javítása

Jó idő van, folytatódhat az útjavítást

Amíg jó idő van folytatódik az útjavítás

A jövő héten is folytatódik a kátyúzás

A belvárosban és Rókuson folytatódik a kátyúzás

A jövő héten a belvárosban és Petőfitelepen kátyúznak

Újabb három utcában kátyúznak

Négy helyszínen lesz útjavítás a jövő héten

Járdát és utakat is javítanak a jövő héten

A jövő héten Újszegeden és a belvárosban kátyúznak

Utakat és járdákat javítanak a jövő héten

Újabb három utcában lesz útjavítás

Móravárosban és a belvárosban kátyúznak

Hulladékudvar épülhet Szőregen

A jövő héten is folytatják az útjavításokat

Újszegeden és Tarjában javítják a járdákat, utakat

Újabb helyszíneken lesz járdafelújítás és kátyúzás

Újabb három utcában kátyúznak a jövő héten

Folytatódik a szegedi utak kátyúzás

Folyamatosan kátyúznak a szegedi utakon

Tavaszi nagytakarítás: két hónapja kétszázan dolgoznak