Címoldal

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

Szeged, Budapest és Eger a legnépszerűbb úticélok

8 százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. Bár hosszú hétvégénk nem volt ebben az időszakban, mégis többet utaztunk, mint tavaly. Az 1-2 éjszakás üdülések voltak kelendőek, és inkább 4-5 csillagos szálláshelyet választottunk. Szeged egyre népszerűbb célpont.

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

Feleannyit utazunk, ha nem lesz SZÉP-kártya?

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, mely szerint a Magyar Kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét.

Gyöngytyúk, bilincs és Rolls-Royce

Virág és pezsgő a szobába, késő esti fuvar egy buliba, esetleg szexpartner keresése – mi számít extrém kérésnek a szálláshelyeken? E kérdésre várt választ felmérésében a Szallas.hu. Bár van, aki egy plusz törölközőért is díjat számít fel, a szállásadók többsége szívesen segít vendégeinek.

Szeged a 10 legjobban keresett úticél között

Szeged a 10 legjobban keresett úticél között

A Szallas.hu portál szerint a belföldi turizmus az idén további 3-4 százalékkal nőhet. A városok ranglistájának első tíz helyén nem volt nagy változás tavaly: még mindig Siófokra utaztak a legtöbben pihenni, Balatonlelle ugyanakkor kiesett az első tízből, helyette Szeged került a legkeresettebb célpontok közé.