Címoldal

Együtt kutat a szegedi egyetem és Pick

Együtt kutat a szegedi egyetem és Pick

A hentesáru- és szárazárugyártás új eljárásmódjainak kidolgozása érdekében indított közös kutatás-fejlesztési projektet 1,71 milliárd forintos uniós támogatással a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem.

Pick Zrt. eredményes volt a tavalyi év

Pick Zrt. eredményes volt a tavalyi év

Eredményes évet zárt 2015-ben a Pick Szeged Zrt., a cég nettó árbevétele 74 milliárd forintot tett ki, mintegy 10 százalékkal többet az előző évinél - mondta a társaság vezérigazgatója, Nagy Endre.

44 millió forint bírságot szabtak ki a Pickre

44 millió forint bírságot szabtak ki a Pickre

Jogsértő árazási gyakorlat miatt 44 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt-re - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Kábítószer is volt a szalámi mellett

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába kedden a kora reggeli órákban érkezett bejelentés, miszerint Szegeden a Jósika utca egyik ingatlanának pincéjébe betörtek, és onnan mintegy 100 kilogramm vegyes füstölt húsárut tulajdonítottak el.

A Pick szalámi is bekerült a Magyar Értéktárba

A Pick szalámi is bekerült a Magyar Értéktárba

A Hungarikum Bizottság döntésével öt új taggal bővült a hungarikumok gyűjteménye, emellett öt új elem – köztük a szegedi Pick téliszalámi is – bekerült a Magyar Értéktárba, amelynek egyebek mellett tagja lett még a zsolnay porcelán, valamint a badacsonyi kéknyelű is.

Vádlottak padján a szalámi tolvaj

Egy rúd téliszalámit rejtett kabátja alá L. Endre az egyik szegedi hipermarketben 2013. szeptember 20-án. A nyomozást a rendőrség befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Szalámi tolvajok rendőrkézen

Szalámit és kozmetikai szereket akart lopni anya és lánya az egyik hipermarketből, de lebuktak, a szegedi rendőrök őrizetbe vették őket és kezdeményezték gyorsított bíróság elé állításukat. Már mindketten bánják tettüket.