Címoldal

A legjobb tanulókat keresik a megyében

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. A megmérettetésen a megye szinte minden szakképző iskolája képviselteti majd magát, az előzetes jelentkezések alapján 34 szakmában 432 tanulót vár a megyei versenyt szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A legjobb fiatal szakembereket keresik

A legjobb fiatal szakembereket keresik

Több mint 300 tanuló kezdte meg szereplését az Országos Szakmai tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőiben Szegeden. Az első napon asztalos, kárpitos, faipari technikus, mechatronikai technikus és automatikai technikus szakképzésekben adtak számot elméleti tudásukból.

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Összesen 13 Csongrád megyei tanuló vehet részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny áprilisi, fővárosi döntőjén. A szegedi és hódmezővásárhelyi diákok a megyei elődöntőket követő válogató versenyekről jutottak a fináléba, összesen 13 szakmában.

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

Összesen 27 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. A diákok összesen 17 szakmában léptek tovább az első, januári megmérettetések után.

Vetélkednek a szakmák legkiválóbb tanulói

Vetélkednek a szakmák legkiválóbb tanulói

szeged tv tartalom Csongrád megyében is elkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntői. Nálunk több mint 290 tanuló vesz részt az írásbeli fordulókon. A legjobbak a Hungexpón, áprilisban mérhetik össze tudásukat más megyék képviselőivel. (videóval)

Diákok versenyeztek  a "szabadulásért"

Diákok versenyeztek  a

Aprósütemény és torta készítésben is jeleskedni kell annak a diáknak, aki dobogós helyre pályázik a pék–cukrász szakma kiváló tanulója versenyen. Megéri igyekezni.

Szegediek is vetélkednek a Szakma Sztár Fesztiválon

Szegediek is vetélkednek a Szakma Sztár Fesztiválon

Közel 400 Csongrád megyei általános és középiskolai tanuló látogatott el Budapestre, a Szakma Sztár Fesztiválra, hogy megtekintsék versenyző diáktáraikat munka közben. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny utolsó, mindent eldöntő fordulójában Csongrád megyéből 14 – Szegedről 12, Makóról és Hódmezővásárhelyről 1-1 – tanuló méri össze tudását.