Címoldal

A legjobb tanulókat keresik a megyében

Megkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői Csongrád megyében. A megmérettetésen a megye szinte minden szakképző iskolája képviselteti majd magát, az előzetes jelentkezések alapján 34 szakmában 432 tanulót vár a megyei versenyt szervező Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Titkos kormányjelentés: nagy bajban a szakképzés

Egyre népszerűtlenebb hiányszakmák, eredménytelen Hídprogram, lemorzsolódás, elöregedő pedagógusok - ez jellemzi a szakképzést egy a kormánynak készült, nem nyilvános jelentés szerint. - írj a nepszava.hu

Elég hal lesz az év végi ünnepekre

Elég hal lesz az év végi ünnepekre

Lesz elegendő magyar hal az év végi ünnepekre, sőt a kiegyensúlyozott belföldi kínálat mellett jelentős mennyiség jut exportra is - mondta az MTI-nek a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője.

Munkaerőhiány van a kereskedelemben

Munkaerőhiány van a kereskedelemben

szeged tv tartalom Az ország legjobb boltosait, kereskedőit díjazták a 13. Európai Kereskedelem Napján. Ez alkalom egyben arra is, hogy fókuszba állítsa a kereskedelmet, a nemzetgazdaság kiemelkedően legnagyobb foglalkoztatóját. A szakmai fórumon szó esett az ágazat legégetőbb problémájáról, a munkaerő-hiányról is, amely a szereplők mindegyikét kivétel nélkül kedvezőtlenül érinti. (videóval)

Kedvcsináló a pályaválasztáshoz

Kedvcsináló a pályaválasztáshoz

szeged tv tartalom Kevés pályaválasztás előtt álló diák tudja pontosan, mi is szeretne lenni. Ennek oka elsősorban az, hogy nem látnak bele az egyes szakmák kulisszatitkaiba. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzést támogató programjával a pályaorientációt igyekszik segíteni. Ma például a krúdy-s diákok ismerkedhettek az egyik szálloda szakácsainak munkájával. (videóval)

Harmadszor is a szegedi smasszerek nyertek

szeged tv tartalom Szeged nyerte a büntetés-végrehajtás hivatás mestere országos szakmai vetélkedőt. A szegediek már harmadik alkalommal diadalmaskodtak, 28 büntetés-végrehajtási intézet közül bizonyultak a legjobbaknak. (videóval)

Ez a 15 legrosszabbul fizetett szakma most Magyarországon

Ugyan akadnak luxusfizetést kínáló foglalkozások is szép számmal Magyarországon, minden ilyenre jut legalább 10 olyan, ahol még a bruttó 200 ezer forintot sem éri el a havi fix. Sőt, a negatív toplista tetején bőven 150 ezer forint bruttó alatt van az átlagfizetés. Mutatjuk a friss statisztikát és a korcsoportonkénti átlagokat is. - írja a penzcentrum.hu

Szakmák népszerűsítették magukat pénteken este

Szakmák népszerűsítették magukat pénteken este

Egy éjszakára bárki, bármilyen szakember bőrébe bújhatott péntek este a Szakmák Éjszakáján. A szakképző iskolák tárt kapukkal és több mint 120 programmal fogadták a pályaválasztás előtt álló gyerekeket és szüleiket.

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

Szakmák Éjszakája zenével és benzingőzzel

A Csonka János Szakgimnázium és Szakközépiskola idén április 21-én tartja a Szakmák Éjszakája nevű rendezvényét. Elsősorban a járműtechnika szerelmeseit és a kamionok iránt érdeklődőket várják pénteken az újszegedi iskolába az este 6 órától kezdődő rendezvényekre.

A legjobb fiatal szakembereket keresik

A legjobb fiatal szakembereket keresik

Több mint 300 tanuló kezdte meg szereplését az Országos Szakmai tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőiben Szegeden. Az első napon asztalos, kárpitos, faipari technikus, mechatronikai technikus és automatikai technikus szakképzésekben adtak számot elméleti tudásukból.

Korábbi híreink

Pályaválasztásban segíti a gyerekeket a Kamara

Több mint 500 gyereket vár a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs rendezvényére. November 16-án szerdán a Szent-Györgyi Agórában megrendezésre kerülő, Szakmák az Agóra Színpadán című programon interaktív foglalkozásokkal igyekeznek megkönnyíteni a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákok döntését.

Szegeden tíz iskolában lesz Szakmák éjszakája

Szegeden tíz iskolában lesz Szakmák éjszakája

Országszerte több mint háromszáz helyszínen, 700 vállalkozás részvételével rendezik meg a különböző szakmákat bemutató Szakmák éjszakáját pénteken. A Szegedről indult kezdeményezéshez az idén tíz Tisza-parti képzőintézmény csatlakozott.

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Tucatnyi Csongrád megyei tanuló került a döntőbe

Összesen 13 Csongrád megyei tanuló vehet részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny áprilisi, fővárosi döntőjén. A szegedi és hódmezővásárhelyi diákok a megyei elődöntőket követő válogató versenyekről jutottak a fináléba, összesen 13 szakmában.

Már takarítót sem lehet találni a magyar piacon

A hirdetések tanúsága szerint ezerszám keresik a takarítókat Magyarországon, mindhiába. Paár Zoltán, a Magyar Tisztaságtechnológiai Szövetség (Matisz) elnöke szerint „a legtöbb betöltetlen állás jelenleg a takarításban van”. A második helyen a vagyonőrök állnak. - írja a nol.hu

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

A különféle szakmák legjobb tanulóit keresik

Összesen 27 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. A diákok összesen 17 szakmában léptek tovább az első, januári megmérettetések után.

Vetélkednek a szakmák legkiválóbb tanulói

Vetélkednek a szakmák legkiválóbb tanulói

szeged tv tartalomCsongrád megyében is elkezdődtek a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntői. Nálunk több mint 290 tanuló vesz részt az írásbeli fordulókon. A legjobbak a Hungexpón, áprilisban mérhetik össze tudásukat más megyék képviselőivel. (videóval)

Szakmákkal ismerkedtek a fiatalok

Szakmákkal ismerkedtek a fiatalok

Több mint 800 Csongrád megyei általános iskolás ismerkedett a szakmákkal csütörtökön az Agórában. A Szakmák az Agóra Színpadán című rendezvényének célja a pályaválasztás előtt álló tanulók döntésének megkönnyítése volt.

Szegeden is lesz szakmai konferencia az olimpiáról

Szegeden is lesz szakmai konferencia az olimpiáról

A Magyar Olimpiai Bizottság szerdai közgyűlésén úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. Szegeden szakmai konferenciát rendeznek a pályázatról.

Diákok versenyeztek  a "szabadulásért"

Diákok versenyeztek  a

Aprósütemény és torta készítésben is jeleskedni kell annak a diáknak, aki dobogós helyre pályázik a pék–cukrász szakma kiváló tanulója versenyen. Megéri igyekezni.

Rezsicsökkentés: A hangzatos kampány ára

Csaknem lehetetlenre vállalkozott az elmúlt hetekben a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VDSZ): megpróbálta bemutatni, hogy a rezsicsökkentés kártékony, és hihetetlenül veszélyes a jövőre nézve. Ezt a kormányzati kampányfogást még az ellenzék is csak óvatosan merte bírálni.

Archívum