Címoldal

Tíz előadással indul a szabadegyetem

Tíz előadással indul a szabadegyetem

Neves tudósok mutatják be a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával dolgozó kutatócsoportok munkáját és eredményeit a Szabadegyetem – Szeged XX. szemeszterében, amely holnap, szerdán indul.

Indul a szabadegyetem: irodalom és orvostudomány

Indul a szabadegyetem: irodalom és orvostudomány

Szerdától folytatódnak a Szabadegyetem – Szeged előadásai. A 19. szemeszterben többek között bemutatkoznak az Új Nemzeti Kiválóság Program posztdoktor ösztöndíjasai és beavató előadásokat tarnak tudós nők.

Kutatónők a katedrán: indul a szabadegyetem

Kutatónők a katedrán: indul a szabadegyetem

„Nők a tudományban.” Ez a Szabadegyetem – Szeged előadássorozat 2016-2017-es tanév őszi szemeszterének a mottója. 13 előadás reprezentálja a tudós nők teljesítményét a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a kutatók 43, az oktatók 44 százaléka nő.

Bölcsész Szabadegyetem indul az SZTE-n

Bölcsész Szabadegyetem indul az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szeptembertől indítja Bölcsész Szabadegyetem programját: 21 egyetemi kurzust kínálnak az érdeklődő nem egyetemi polgároknak. A jelentkezők olyan szegedi tudósoktól tanulhatnak, akiket a világ minden táján ismernek és elismernek.

Világcégek, nagyvállalatok előadói a Szabadegyetemen

Világcégek, nagyvállalatok előadói a Szabadegyetemen

2016 szenzációja, hogy az SZTE Szabadegyetem – Szeged XVII. szemeszter előadójaként több világcégnek és néhány hazai vállalkozásnak a tudományhoz kötődő vezetője, illetve az igazságügyi miniszter is a hallgatóság elé áll, összeköti szakterületét a tudománnyal.

Putyini úton a magyar miniszterelnök

Rég nem tapasztalt vihart kavart Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde. A magyar miniszterelnök nem kevesebbet állított, mint az, hogy a liberális demokráciát Magyarországon a munkaalapú társadalom váltja fel. Orbán megkérdőjelezte a rendszerváltás mérföldkő jellegét is, ostorozta a liberalizmust, külföldről pénzelt aktivistáknak nevezte a civileket, elutasította az európai befogadó bevándorlási politikát.

Bálványos: Orbán Viktor demokráciája

"... az az állam, amit Magyarországon építünk illiberális állam, nem liberális állam." - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétvégi, a Bálványosi szabadegyetemen tartott beszédében. Az általános ellenzéki felzúdulás közepette érdemes magát az illiberalizmus fogalmát tisztázni.

Ismét megrendezik a Szeri Szabadegyetemet

Ismét megrendezik a Szeri Szabadegyetemet

Újra Szeri Szabadegyetemet rendeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a szombaton kezdődő rendezvénysorozat programjának középpontjában az egészség, az egészséges nemzettudat áll. Az idén is neves előadókkal, izgalmas, tematikus előadásokkal, rendhagyó történelemórákkal várják az érdeklődőket.

Folytatódik a Szabadegyetem-Szeged

Folytatódik a Szabadegyetem-Szeged

Körmendy Imre professzor A házasság és a város című előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem – Szeged programsorozat tizenegyedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.