Címoldal

Díjesővel köszöntött be az Egyetemi TavaszFotógalériával

Díjesővel köszöntött be az Egyetemi Tavasz

Tizennegyedik alkalommal kezdődött Egyetemi Tavasz. A rendezvénysorozatot hétfőn este Szabó Gábor, az SZTE rektora nyitotta meg a Dóm téri központi épület átriumában, ahol fotókiállítás is nyílt egyetemisták alkotásaiból.

A nagykövet nyitotta meg a Kínai FilmnapokatFotógalériával

A nagykövet nyitotta meg a Kínai Filmnapokat

Egész napos szegedi látogatásán több intézményt meglátogatott a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete. Duan Jielong ellátogatott Botka László polgármesterhez, Szabó Gáborhoz, az SZTE rektorához, majd a Belvárosi Moziban megnyitotta a Kínai Filmnapokat.

Egyetemi nyílt nap: iránytű a továbbtanuláshoz

Egyetemi nyílt nap: iránytű a továbbtanuláshoz

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem december 1-jén, csütörtökön a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalokat képzési kiállítás, pályaorientációs teszt, az egyetem karait bemutató előadások és könyvosztás várja.

Kiválóságért díjat kapott a szegedi egyetem

Kiválóságért díjat kapott a szegedi egyetem

Elsőként nyerte el a hazai egyetemek közül az SZTE a brüsszeli központú EFQM szervezet „Elkötelezettség a Kiválóságért” díját. Szabó Gábor rektor átvehette a „Kiválóság Nagykövete” címet is a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

A szegedi egyetem a hazai oktatás zászlóshajójaFotógalériával

A szegedi egyetem a hazai oktatás zászlóshajója

Szombaton délelőtt tartotta tanévnyitó ünnepi szenátusülését a Szegedi Tudományegyetem, melyen az intézmény vezetésén kívül megjelent Botka László polgármester, Szabó Sándor országgyűlési képviselő, valamint Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár is.

Zsigmond Vilmosra emlékeztek SzegedenFotógalériával

Zsigmond Vilmosra emlékeztek Szegeden

Szeged díszpolgárának, a világhírű, Oscar-díjas operatőrnek Zsigmond Vilmosnak a Dobó utcai szülőházán avattak csütörtök délelőtt emléktáblát.

Diplomáciai nagyüzem a szegedi egyetemen

Diplomáciai nagyüzem a szegedi egyetemen

Nyolc hónap alatt 24 ország diplomatáit fogadta a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor. A Tisza-parti városban vendégeskedett 8 európai, 7 afrikai, 4 ázsiai, 3 közel-keleti, 2 latin-amerikai ország képviselője.

Stratégiai kérdésekben segíthet a Konzisztórium

Stratégiai kérdésekben segíthet a Konzisztórium

szeged tv tartalom Heteken belül megalakulhatnak a felsőoktatási intézmények új tanácsadó testületei. A Szegedi Tudományegyetemen 5 fő alkotja majd a konzisztóriumot, a rektor és a kancellár mellé három főt delegált a szakminisztérium. A versenyszférából érkező tagok stratégiai kérdésekben segítik majd az egyetem vezetését.

A 21. század klinikáján gyógyulhatunk a jövőbenFotógalériával

A 21. század klinikáján gyógyulhatunk a jövőben

– Minden új beruházás öröm egy város számára, de különösen fontos, hogy a most átadott klinikai tömbbel valódi korszakhatárként új minőséget tudhatunk közösen Szeged és térsége egészségügyi ellátásában – mondta Botka László a város új magkórházának átadásán. (videóval)

ELI: Tudományágak együttműködéseFotógalériával

ELI: Tudományágak együttműködése

szeged tv tartalom 300 millió forintos Uniós projektet zártak a Szegedi Tudományegyetemen. A források segítségével megalakították az ELITeam-et, melynek feladata lesz, hogy a különböző tudományágak képviselőinek segítséget nyújtson a hamarosan elkészülő lézerkutató központ lehetőségeinek kiaknázásában. (videó)

Korábbi híreink

Jubiláló fesztivál, és Solymos múltja

Jubiláló fesztivál, és Solymos múltja

Nem várt lelepleződés: az alpolgármester joghallgatóként tevékeny részese volt az első fesztiválnak.

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek az egyetemen

Szent-Györgyi Albertre emlékeztek az egyetemen

122 évvel ezelőtt, 1893. szeptember 16-án született Szent-Györgyi Albert. A Nobel-díjas szegedi tudósra szerda délután emlékeztek a Dugonics téri szobránál.

Kinyilnak Brüsszel kapui a szegedi tudásközpont előtt

Kinyilnak Brüsszel kapui a szegedi tudásközpont előtt

"A nemzetközi tudományos élet egyik jelentős regionális központjává válhat a szegedi lézeres kutatóközpont, amely Magyarország kiemelkedő sikere lesz" - jelentette ki Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő.

Még szélesebbre tárjuk a kaput Kína felé

Még szélesebbre tárjuk a kaput Kína felé

A Konfuciusz Intézet az Egyetemmel közösen kívánja létre hozni Szegeden a Kínai Központot, mely az Intézet alapvető céljaihoz nem kapcsolódó oktatási, innovációs valamint külkapcsolati feladatokat látja majd el. Az alapító szándéknyilatkozatot Szabó Gábor rektor, Devecz Miklós kancellár és Ujhelyi István, a Konfuciusz Intézet elnöke írta alá.

Programkavalkád a fény nemzetközi éve alkalmából

Programkavalkád a fény nemzetközi éve alkalmából

Változatos ismeretterjesztő programok, előadások, kiállítások, képzőművészeti tárlatok, nyári táborok várják az érdeklődőket, elsősorban az általános és középiskolásokat a fény nemzetközi éve alkalmából Csongrád megyében.

Új vezérkar irányítja a szegedi egyetemet

Új vezérkar irányítja a szegedi egyetemet

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem megújult vezetése. A rektor tájékoztatóját követően az új rektorhelyettesek ismertették terveiket, majd az újonnan kinevezett kancellár vázolta elképzeléseit.

Szabó: Közvetetten hat majd a gazdaságra az ELI

Szabó: Közvetetten hat majd a gazdaságra az ELI

A szegedi ELI (Extreme Light Infrastructure) projekt gazdasági hatása elsősorban közvetett módon valósul meg - mondta a Szegedi Tudományegyetem SZTE) rektora csütörtökön a témában tartott konferencia kapcsán az MTI-nek.

Együttműködik az egyetem és a rendőrség

Együttműködik az egyetem és a rendőrség

Újabb állomásához érkezett a Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közel két évtizedes együttműködése.

20 éves a Csongrád Megyei Kamara

20 éves a Csongrád Megyei Kamara

1994 novemberében alakították meg a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamarát. A kerek évforduló tiszteletére ma ünnepi közgyűlést rendeztek a kamara székházában, amelyen többek között felszólalt Botka László polgármester és Szabó Gábor, az egyetem rektora is.

Egyetemi tanévnyitó: az együttműködésé a jövő!

Egyetemi tanévnyitó: az együttműködésé a jövő!

Több mint hatezer új hallhatóval kezdi meg az idei tanévet a Szegedi Tudományegyetem. A felsőoktatás folyamatos átalakulása közepette indul az idei tanév is – fogalmazott Szabó Gábor rektor az universitas szenátusának ünnepi ülésén. A tanévnyitón felszólaló Botka László polgármester arról szólt, hogy Szeged és az egyetem sorsa több mint kilenc évtizede összefonódott. Közös siker, hogy az elmúlt években 300 milliárdos fejlesztési forrás érkezhetett a városba.

Archívum