Címoldal

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az AgórábanFotógalériával

Cukorbetegség veszélyeiről is beszéltek az Agórában

A Nemzetközi Diabetes Társaság tagszervezetei november 14-én a világ több mint 130 országában ünneplik a nemzetközi Diabetes Világnapot. Szegeden, az Agórában az idős embereknek szerveztek programokat ebből az alkalomból.

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

A cukorbetegségre figyelmeztettek a TIK-ben

Interaktív játékokkal, egészségügyi szűrésekkel, előadásokkal és ételkóstolókkal is várták azokat, akik hétfőn betértek a TIK-be. A nemzetközi diabétesz világnapon a betegség veszélyeire figyelmeztettek.

Vércukorszintet is mérnek a szegedi bankban

Vércukorszintet is mérnek a szegedi bankban

Az Egy lépés az egészségért elnevezésű szűrőkörút június 21-én, szerdán a szegedi CIB bankfiókba is eljut. A Kiss Menyhért utcai pénzintézetbe bárki betérhet napközben egy rövid, ingyenes egészségszűrésre.

A védőnők is segítenek a rákszűrésben

A védőnők is segítenek a rákszűrésben

szeged tv tartalom Európában a méhnyakrák az emlőrák után a második leggyakoribb daganatos betegség a nők körében. Hazánkban évente több mint ezer nő kap rossz hírt az orvosától, és több százan elveszítik a betegséggel vívott küzdelmet. A halálozás csökkentése, illetve a szűrési részvétel arányának növelése érdekében a védőnőket is bevonják a megelőzésbe.

Szegedre érkezik az ingyenes szűrőbusz

Szegedre érkezik az ingyenes szűrőbusz

A Generali a Biztonságért Alapítvány egy szűrőbuszt indított útnak, mellyel a leggyakoribb betegségeket szűrik ki országszerte. Július 22-én Szegeden ellenőrizhetik az érdeklődők ingyenesen koleszterin- és vércukorszintjüket vagy vérnyomásukat.

Ingyenes fogászati szűrés Szegeden

Ingyenes fogászati szűrés Szegeden

szeged tv tartalom Évente 7000 gyermek ingyenes fogászati szűrését végzik el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntesei az országot járva. Autóbuszból átalakított mozgó rendelőjük tegnap érkezett Szegedre. (videóval)

Érszűkületnapot rendeznek Szegeden is

Érszűkületnapot rendeznek Szegeden is

Harmadik alkalommal rendez érszűkületnapot a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság csütörtökön. Szegeden, Budapesten és 4 másik vidéki nagyvárosban lesznek szűrések és különféle programok - mondta a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Folytatódik a méhnyakrák szűrési program

Folytatódik a méhnyakrák szűrési program

szeged tv tartalom Országszerte folytatódik a védőnői méhnyakrák szűrési program, amelynek az a célja, hogy az érintett nők a lakóhelyükhöz közel, az alapellátás keretében érhessék el a szűrővizsgálatot. A kormány összesen 480 millió forintot különít el ennek költségeire.

Most tehetünk egy lépést az egészségünkért

Most tehetünk egy lépést az egészségünkért

Egy lépés az egészségünkért címmel szűrőprogram indult a Csongrád megyében élők testi és lelki egészségének javítására. A november végéig tartó programot az Európai Unió közel 800 millió forinttal támogatja.

Szűrőkampányt a hepatitis világnapján

Országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez csütörtökön a hepatitis világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete. A tájékoztatás szerint Szegeden is lesznek szűrések.