Címoldal

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepenFotógalériával

Ég az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár harmadik alkalommal lobban fel az adventi gyertya lángja Petőfi-telepen a templom előtt felállított adventi koszorún. Vasárnap délelőtt Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs plébános közösen gyújtották meg az első gyertyát.

A Napfényparkban tanítják közlekedni a fiatalokatFotógalériával

A Napfényparkban tanítják közlekedni a fiatalokat

A Magyar Autóklub szervezésében a Napfénypark parkolójában lévő rendezvénykamionban és a körülötte felépített tesztpályákon péntekig tart az a közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat, amely élményszerűen igyekszik a helyes közlekedésre nevelni

Szabadtéri fitneszpark épült a Balatoni utcában

Szabadtéri fitneszpark épült a Balatoni utcában

2017-ben a város a játszóterek felújítására és újak építésére 40 millió forintot fordít. Többek között öt helyszínen szabadtéri fitneszparkot alakítanak ki. Az egyik a Balatoni utcában épült, és már használhatják is a környék lakói.

Babazsúr kicsiknek és nagyoknakFotógalériával

Babazsúr kicsiknek és nagyoknak

Idén első alkalommal szervezték meg a Petőfi-telepi Művelődési Házban a Babazsúrt, amelyre a városrész 2015-2017 között született kisgyerekei és szüleik kaptak meghívót. A vendégeket számos program, arcfestés, játék és koncert várta. Míg a kicsik játszottak, a szülők a neveléssel kapcsolatos előadásokat hallgathattak.

Hangulatos szüreti piknik Petőfi-telepen

Hangulatos szüreti piknik Petőfi-telepen

Évek óta hagyomány a petőfi-telepi Petőfi Sándor Általános Iskolában, hogy egy szüreti piknik keretében köszöntik az őszt. Idén is több százan vettek részt a jó hangulatú rendezvényen.

Közösen búcsúztatták a nyarat a FodorkertiekFotógalériával

Közösen búcsúztatták a nyarat a Fodorkertiek

Idén második alkalommal szervezték meg a Fodorkert városrészben a nyárbúcsúztató családi délutánt, amely nagyon sok környékbelit megmozgatott. A szervezők palacsintával és számtalan programmal várták az érdeklődőket.

Jégkrém volt a táborozó gyerekek meglepetése

Jégkrém volt a táborozó gyerekek meglepetése

Csúcsra járnak a nyári táborok Szegeden. A Petőfi-telepi művelődési házban is közel 30 gyerek élvezi a nyarat. Őket lepte meg Szénási Róbert önkormányzati képviselő, aki jégkrémeket vitt a táborozó kicsiknek.

Önkéntesek szedték a szemetet Petőfi-telepen

Önkéntesek szedték a szemetet Petőfi-telepen

Jelentős problémát jelent az egész országban, közte Szegeden is az illegális szemétlerakás. Most jó néhányan összefogtak, és a Göndör soron felvették a harcok a szemét ellen és szombaton fél nap alatt rendbe tették a környéket.

Szív napját ünnepelték a Petőfi-telepiekFotógalériával

Szív napját ünnepelték a Petőfi-telepiek

Szombaton ismét ünnepeltek a Petőfi-telepiek, idén 15. alkalommal rendezték meg a Szív napját. A színpadon számtalan fellépő, kutya bemutató, ügyességi verseny, koncertek, véradás, és utcabál várta a kilátogatókat.

Szombaton újra Szív napja Petőfi-telepen

Szombaton újra Szív napja Petőfi-telepen

Idén 15. alkalommal szervezik meg Petőfi-telepen a Szív napja rendezvény szombaton 14 órától a Fő téren, valamint a művelődési házban. A kilátogatókat számtalan program várja majd.

Korábbi híreink

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több ezren ünnepeltek a Zápor tónál

Több mint 20 éves hagyománya van a Zápor tónál rendezett majálisnak, ahová minden évben több ezren látogatnak ki. Idén négy képviselő: Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szénási Róbert és Szentgyörgyi Pál fogott össze, hogy színvonalas programot biztosítson a kilátogató szegedieknek.

7000 tő virág talált gazdára Petőfi-telepen

7000 tő virág talált gazdára Petőfi-telepen

Három helyszínen közel 7000 tő egynyári virágot osztott ki az érdeklődő lakosoknak Szénási Róbert önkormányzati képviselő. Ahogy tavaly, idén is nagy sikere volt a kezdeményezésnek, gyorsan gazdára talált valamennyi virág.

Összemérték a kolbászokat Petőfi-telepen

Összemérték a kolbászokat Petőfi-telepen

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg Petőfi-telepen a Böllérfesztivált. A művelődési ház udvarán több mint 20 csapat mérte össze tudását. A zsűri a legjobb kolbászokat díjazat, de sok más elismerés gazdára talált szombaton.

Összefogás a mozgáskorlátozottakért

Összefogás a mozgáskorlátozottakért

Szénási Róbert önkormányzati képviselő és a Horizont Alapítvány is sokat tesz azért, hogy megkönnyítsék a Szegeden élő mozgáskorlátozottak életét. Az út nehéz, ám néhány eredményt már most is fel tudnak mutatni.

Újra adventi lámpás felvonulás Petőfitelepen

Újra adventi lámpás felvonulás Petőfitelepen

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Petőfi-telepen az Adventi lámpás felvonulást. Pénteken délután a résztvevők a Gábor Áron Óvodától a Fő téren álló templomig vonultak, lámpásokkal a kezükben.

Petőfitelepen is segítik a rászorulókat

Petőfitelepen is segítik a rászorulókat

Közel 50 csomagot állítottak össze a petőfi-telepi rászoruló családoknak, egyedül élőknek. A tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékokat adományokból és a körzet képviselőjének Szénási Róbertnek anyagi támogatásából tudták megvásárolni.

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Fellobban az első adventi gyertya Petőfi-telepen

Idén immár második alkalommal gyújtják meg Petőfi-telepen, a templom előtt felállított adventi koszorúkon elhelyezett gyertyákat. Vasárnap délelőtt az első gyertyát Szénási Róbert önkormányzati képviselő és Száva Szabolcs katolikus plébános lobbantotta fel.

Mézeskalácsházak épültek Petőfi-telepen

Mézeskalácsházak épültek Petőfi-telepen

Szombat délelőtt kellemes mézeskalács illat és hangos gyermekzsivaj fogadta a látogatókat a Petőfi-telepi Művelődési Házban. Az egyik teremben szorgos felnőtt és gyermek kezek mézeskalácsból formálták házakat.

Új nyelvi szaktantermet adtak át Petőfi-telepen

Új nyelvi szaktantermet adtak át Petőfi-telepen

Kedden folytatódott Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola fennállásának 90 éves évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat. Ezúttal iskolatörténeti kiállítás nyílt, és nyelvi szaktantermet adtak át.

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Az időjárás is támogatta Autómentes napot

Ráijesztett ugyan a reggeli az eső azokra, akik az autómentes nap kedvéért kerékpárra vagy tömegközlekedési járműre akartak szállni, de végül kegyes volt az időjárás mindazokhoz, akik a mozgást és a friss levegőt választották.

Archívum

Adventi lámpás felvonulás Petőfi-telepen

Mézeskalácsból készítik el Petőfi-telepet

20 év képviselői munkáját köszönték meg

Családi nap az őszi napsütésben

Botka: A szegediek saját sorsuk kovácsai

Jókedvű Családi nap a Balatoni utcában

Kiszámíthatóság nélkül nem működik a gazdaság

Kerekasztal a vállalkozásokról

Ajándékot vittek az Acél utcai otthon lakóinak