Címoldal

Bállal ünnepeltek a tápéi házasokFotógalériával

Bállal ünnepeltek a tápéi házasok

1987-ben alakult meg a Tápéi Házasok Klubja, amelyet egy kisebb baráti társaság hozott létre. A céljuk az volt, hogy tartalmas programokat szervezve töltsék el szabadidejüket. A születésnapjukat bállal és számtalan színes műsorral ünnepelték szombat délután.

400 család kap tűzifát az önkormányzattólFotógalériával

400 család kap tűzifát az önkormányzattól

A szegedi önkormányzat már négy év óta segíti a rászorulókat télen tűzifával. Az erre fordíthat keret évről évre emelkedik, idén már 17,2 millió forint állt rendelkezésre erre a célra. A fára pályázni kell, a nyerteseknek most kezdték el kiszállítani a tüzelőt.

Tápéi búcsú – a több száz éves hagyományFotógalériával

Tápéi búcsú – a több száz éves hagyomány

Több száz évre visszavezethető hagyománya van a Tápéi búcsúnak. Idén is három napig ünnepeltek a városrész lakói. Az esemény csúcspontja a menettánc volt, de emellett számos színes program várta a látogatókat.

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombatonFotógalériával

Tápén a tarhonya volt a főszereplő szombaton

Nem babonások a tápaiak, idén 13. alkalommal rendezték meg a Tarhonya Fesztivált, ahol a hagyományos étel, a tarhonya elkészítését elevenítették fel. A főzőverseny mellett, amelyre tizennégy csapat nevezett, színes, zenés programok is várták az érdeklődőket.

Fórum: új út, jobb világítás a Baktói kiskertekbenFotógalériával

Fórum: új út, jobb világítás a Baktói kiskertekben

A Pihenő út újabb szakasza kap aszfaltburkolatot, több mint 200 köbméter mart aszfalttal pedig mellékutcákat tesznek heteken belül jobban járhatóvá a Baktói kiskertekben – ezt egy szombati lakossági fórumon jelentette be Szécsényi Ferencné, a terület önkormányzati képviselője.

Harmonikások mérték össze tudásukat TápénFotógalériával

Harmonikások mérték össze tudásukat Tápén

Több mint harminc fiatal harmonikás mutatta be tudását vasárnap Tápén a II. Országos és Nemzetközi Harmonikaversenyen. A zenészek az ország több pontjáról és a határon túlról is érkeztek.

Lovas fogatokon vonultak a tápéiak a Búcsú térre

Lovas fogatokon vonultak a tápéiak a Búcsú térre

Gyönyörű időben zajlott Tápén a hagyományos menettánc és lovas fogatok felvonulása szombat délután. Ezt követően kezdetét vette a Búcsú téren a mulatság, melyet este a Beatrice együttes koncertje zár.

Tarhonyáról szólt a szombat TápénFotógalériával

Tarhonyáról szólt a szombat Tápén

Tápén idén 12. alkalommal rendezték meg a Tahonyafesztivál, ahol a régi hagyományos étel, a tarhonya elkészítését elevenítették fel színes programok kíséretében. A főzőversenyre, ahol több különleges, tarhonyából készült étel is felvonultattak, 21 csapat nevezett.

Tápéi pályaavató Király GáborralFotógalériával

Tápéi pályaavató Király Gáborral

Korszerű műfüves pályát avattak hétfő délután a tápéi általános iskola közvetlen szomszédságában, a Tanítók terén. Az ünnepélyes átadáson megjelent Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa is.

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Tápén ismét megrendezik a tarhonyafesztivált

Augusztus 6-án, szombaton immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban a tarhonyafesztivált. A helyi hagyományőrzők jóvoltából reggel 7 órától ismét rotyoghatnak a finom ételek a bográcsokban a művelődési ház udvarán. A fesztivált egész napos programok kísérik.

Korábbi híreink

Mészáros Attila kapta a Tápéért emlékérmet

Mészáros Attila kapta a Tápéért emlékérmet

Különleges kulturális csemegékkel várták az érdeklődőket a hétvégén Tápén, ahol kinyíltak azok az udvarok is, melyek eddig rejtve maradtak a kíváncsi szemek elől. Szombat este átadták a Tápéért emlékérmet, amelyet idén a településrész volt önkormányzati képviselője, Mészáros Attila kapta

Kinyitják az udvarokat Tápén

Kinyitják az udvarokat Tápén

Hagyományteremtő szándékkel rendezik meg a hétvégén a Tápai Udvarok Napját. A változatos programok közös jellemzője, hogy mindegyiket valamelyik helyi épület udvarán tartják.

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

szeged tv tartalomBiztonságosabb lesz az élet és a közlekedés Baktóban, Kiskundorozsma-Sziksóson és Subasán, valamint Újszeged kertes övezeteiben, mert több utcában is fejlesztik a közvilágítást. Az új lámpákat még ebben az évben felszerelik.

Tavaszi forgataggal indult a szezon a Partfürdőn

Tavaszi forgataggal indult a szezon a Partfürdőn

Egész napos szabadidős programot szerveztek a szegedi nyugdíjasok az Újszegedi Partfürdőn. A Tavaszi forgatag keretében sütöttek, főztek, sportoltak, pihentek és táncoltak késő délutánig.

Az angyalkák is Baktóban karácsonyoztak

Az angyalkák is Baktóban karácsonyoztak

A múlt évihez hasonlóan ismét telepi karácsonyt szerveztek a Baktóban és a baktói kiskertekben lakóknak. A rövid műsor mellett forró ital, sütemény és kis ajándék várta a rendezvényre érkezőket.

Jó hír a kiskertekben élőknek

Jó hír a kiskertekben élőknek

szeged tv tartalomKönnyebb lehet a zártkertek adás-vétele egy új jogszabály alapján. Aki a Földhivatalnál ezt kérelmezi, annak az ingatlana kikerül az eddigi kötöttebb termőföld-alapú nyilvántartásból, és utána kevésbé szigorú szabályok vonatkoznak a rá. A lehetőség a jövő év végéig áll rendelkezésre.

Régi kérést teljesítettek Baktóban

Régi kérést teljesítettek Baktóban

Az önkormányzat saját forrás felhasználásával, 200 millió forintból újított meg járdákat és utakat Szeged több pontján a belvárostól a lakótelepeken át a külső városrészekig. Baktóban a Pihenő utca egy szakasza újult meg.

Elkezdődött az ingyenes tűzifa kiszállítása

Elkezdődött az ingyenes tűzifa kiszállítása

Az önkormányzat idén 9,5 millió forintot fordított tűzifa vásárlására, amelyet a legrászorultabbak között osztanak ki. Közel 450-en pályáztak, közülük 300 kapnak fát, a tüzelő kiszállítása ezen a héten kezdődött meg.

Gyerekekkel emlékeztek '56 hőseire Tápén

Gyerekekkel emlékeztek '56 hőseire Tápén

SZEGED TV - A tápéi Bálint Sándor Iskola tanulóinak műsorával idézték fel csütörtök délután 1956 eseményeit a Heller Ödön Művelődési Házban. A zenés színpadi produkció után az emlékezők megkoszorúzták a tápéi országzászló emlékművet. (Videóval)

Hagyomány, néptánc, vurstli, céllövölde

Hagyomány, néptánc, vurstli, céllövölde

Évszázados múltra tekint vissza a Tápai Szent Mihály Búcsú, amely idén is több száz embert vonzott. A rendezvénysorozat már pénteken elkezdődött, szombaton a búcsúra várták az érdeklődőket, vasárnap pedig szentmisével zárul a programsorozat.

Archívum