Címoldal

Stroke-diagnosztika felsőfokon Szegeden

szeged tv tartalom Új ultrahangkészüléket kapott a Klinikai Központ Neurológia Klinikája. Az adományokból és a Szegedi Tudományegyetem támogatásával megvásárolt készüléket a szélütést szenvedett betegek kivizsgálásában és kezelésében is tudják használni. A korszerű diagnosztikai berendezés már szolgálatba is állt a stroke-betegek ellátásában.

Új ultrahangos készülékkel küzdenek a szélütés ellen

Új ultrahangos készülékkel küzdenek a szélütés ellen

A nyaki erek keringésének vizsgálatára és a koponyán belüli erek károsodásának monitorozására alkalmas eszközzel gyarapodott a szegedi Neurológia Klinika. Az ultrahangos készülék a szélütést szenvedett betegek kivizsgálásában és kezelésében játszik meghatározó szerepet.

Szegeden is kampány indult a stroke megelőzéséértFotógalériával

Szegeden is kampány indult a stroke megelőzéséért

A sikeres megelőzésnek köszönhetően az elmúlt évtizedekben felére csökkent hazánkban a szélütésben elhunytak száma. A rák és a szívbetegségek után azonban még mindig a harmadik leggyakrabban halált okozó betegség. Most Szívvel a stroke ellen! elnevezéssel indult kampány.

Előrejelezheti a stroke-ot és az infarktust ez az új magyar találmány

Az eszköz két részből áll: egy hordozható mérőműszerből és egy okostelefonhoz vagy tablethez kapcsolható applikációból, és egy algoritmus segítségével segíti diagnosztizálni a stroke-ot és az infarktust. - írja a hvg

A stroke ellen küzdöttek a torony alatt

A stroke ellen küzdöttek a torony alatt

A Stroke Világnapjához kapcsolódva tartott szerdán ingyenes szűrővizsgálatot és tájékoztatót a szegedi városházán a Magyar Stroke Társaság. Magyarországon évente 42 ezer új szélütéses esetet regisztrálnak: hazánkban félóránként meghal valaki stroke-ban. Ezért is fontos a tünetek korai felismerése. Az idejében kezelt betegség ugyanis jó eséllyel gyógyítható.