Címoldal

Simicska belefojtotta a szót Orbánékba

A hatóságok még most is kivizsgálhatnák, hogy 2010-ben ingyen árasztották-e el a Fideszt népszerűsítő plakátok a közterületeket. Nem cáfolt, kérdésekre nem válaszolt, csak "leszólta" Simicska Lajost a Fidesz, miután a párt volt gazdasági háttérembere a 2010-es kampánya súlyos törvénytelenségét lebegtette meg. - írja a nepszava.hu

Egy külföldi vitte el Simicskáék 88 hektáros földjét

Összesen 167 millió forintot fizetett egy külföldi állampolgár egy 88 hektáros földért a keddi, győri földárverésen. A Hír TV úgy tudja, hogy eddig ez a legnagyobb terület, amely külföldi tulajdonba került a licitek indulása óta. - írja a hvg

Már nyolc hónapos a nyílt színi Simicska-Orbán harc

Éppen nyolc hónap telt el azóta, hogy Simicska Lajos nyilvánosan is nekiment egykori barátjának, Orbán Viktornak. A háború, mely teljesen átrendezte a hazai média- és közbeszerzési piacot, nem csillapodott az utóbbi hetekben sem, csupán a heves kezdet után egyfajta "hidegháborúvá" alakult át. - írja a Népszava

Simicska-ügy: csapataink harcban állnak

Az új HírTv szabad és objektív lesz, olyan csatorna, amelyhez "a gondolkodni is képes konzervatív tévézők" ragaszkodnak - erről beszélt Tarr Péter a Hír TV új arculatát bemutató sajtótájékoztatón. Ez látszólag egy szimpla nézőcsalogató ismertető, azonban a mondat háttérben kemény csaták zajlanak. - írja a stop.hu

Simicska lapja Lázározni kezdett

És azt ismerik, amikor Simicska Lajos megsértődik a kormányra, majd a Magyar Nemzet újságírója eszement Lázározásba kezd? - írja a stop.hu

Simicska aláaknázta a kormányt, és nem tud veszíteni

Maradt még muníciója Simicska Lajosnak. A kormányfővel háborúzó nagyvállalkozó cége, a Közgép a versenytársakhoz képest alacsony árajánlatokkal indul az állami megbízásokért. Az akcióval Brüsszel figyelmét is ráirányíthatja a magyar pályázati rendszerre.

Mészáros Lőrinc az új Simicska?

Míg a pixisből kiesett nagyvállalkozó sorra elbukta állami földjeit, Mészáros Lőrinc földbérletpályázatait gond nélkül hosszabbította a földalapkezelő. Ahogy régen Simicska esetében is tette. A felcsúti polgármester jelenleg 30 margitszigetnyi, több mint 3000 hektáros földterület felett rendelkezik. - írja a hvg.hu

Reklámadó, avagy egy barátság vége

Súlyos probléma elé állította a Fideszt és a harmadik Orbán-kormányt, hogy a miniszterelnöknek megromlott a kapcsolata a párt gazdasági holdudvarának meghatározó személyiségével, Simicska Lajossal.

1440 hektár állami földet vettek vissza Simicskáéktól

Ez ám a háborús területi veszteség! Irdatlan nagyságú állami földet vesztett Simicska Lajos a kormányfővel vívott háborújában – tudta meg a Blikk.

Újabb hadszíntér az Orbán-Simicska háborúban

Újabb hadszíntér nyílt az Orbán-Simicska háborúban - vélik az M4-es autópálya szakasz építésének leállításával az ügyet ismerők. Bizonytalan, hogy mikor és egyáltalán tovább épül-e az autópálya. Ami biztos, hogy uniós támogatás nem kap hozzá az ország, költségvetési forrás pedig nem látszik a láthatáron.

Korábbi híreink

Folytatódik a háború? Vizsgálat Simicska cégénél

Vizsgálódni kezdett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt.-nél, mely többek között a Szerencseszombat című műsort is gyártja - írja a Blikk.

Simicska megfojtja Orbán hátországát?

Hatalmas ütések érik Orbán Viktor és a Fidesz újonnan kiépült hátországát, amelyben Simicska Lajos immár nem "nemzeti nagytőkés", hanem "akkora gazember" amilyet még nem láttak. Maguktól zuhannak ki a csontvázak a páncélszekrényekből, vagy valaki lökdösi azokat?

Philip is kiveszi a részét a közösből

Rákay Philip a köztévétől való távozása után külsősként gyárt majd műsorokat az MTVA-nak – írta a Blikk, amely szerint az MTV júliusban leköszönő vezérigazgató-helyettese négy produkciót készíthet, akár több százmillió forintért. A lap úgy fogalmazott, hogy "Philip lép Simicskáék helyébe", már ami a köztévés műsorkészítést illeti.

Nem maradhat talpon Simicska?

Piacképessé tenni a Hír Tv-t, növelni a csatorna nézettségét – emelte ki lapunknak a televízióval kapcsolatos terveit a Hír Tv újdonsült elnöke. Fonyó Károly egyúttal megerősítette, hogy Simicska Lajos Hír Tv-s részvényeit a tulajdonában lévő Megapolis Media Zrt. vásárolta meg.

Újabb fronton támadták meg Simicskát

Már a köztévéből is ki akarják szorítani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó céget, amely a tévé legnézettebb műsorait gyártja.

Fidesz: hogyan tovább Simicska nélkül?

Öt év Orbán-kormányzás eredményeként a Fidesz ugyan ott tart, mint 1998-ban: az állami média kisajátításán túl nem rendelkezik saját, kommunikációs hátországgal - áll a Policy Agenda Simicska-Orbán háborúról szóló elemzésében.

A közmédia lesz Orbán új birodalma

Először szólalt meg Orbán Viktor Simicska Lajos csütörtöki totális háborút jelző nyilatkozata után. A kormányfő azonban annyit mondott, nem vesz részt ilyen vitákban. Pedig lenne miről beszélnie, hiszen a reklámadó leszállítása és szétterítés csak az utolsó csepp lehetett abban a háborúban, amely közte és a vállalkozó között lassan egy éve.

Simicska: akkor totális háború lesz, veszélyben a demokrácia

Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót - nyilatkozott a Népszavának Simicska Lajos, a jobboldal legjelentősebb médiatulajdonosa. Lapunk számolt be elsőként arról, hogy Lázár János több ízben is tárgyalt az RTL Klub német tulajdonosaival arról, hogy a tavaly bevezetett, az RTL Klubot 40 százalékban sújtó, utóbb 50 százalékosra emelt adó a jövőben 5 százalékra mérséklődik.

Simicska százmilliókat bukhat Orbán terve miatt

Nehéz évek várnak azokra az előző kormányzati ciklusban jelentős állami támogatásban részesített jobboldali lapokra, melyek Simicska Lajos érdekeltségébe tartoznak. Ha beváltja a miniszterelnök az ígéretét, akkor ezek a lapok, rádiók elveszíthetik bevételeik egy meghatározó részét. Kérdés, hogy politikailag jól jár-e a Fidesz, ha az állam elengedi a jobboldali média kezét. Úgy tűnik, a Simicska-birodalomhoz tartozó lapokat egyelőre nem lehet pótolni.

A régi barátok ejtve? Épül az új elit?

Valóban kiestek a pikszisből Simicskáék? Ha igen, ki léphet a helyükbe?- találgatja a gazdaság iránt fogékony közvélemény. A Figyelő áttekintette a "mozgásokat", és arra jutott: új elit van kiépülőben.

Archívum

A Simicska-birodalom nyerhet a válságon

Merre terjeszkedik a Simicska-birodalom?

Fidesz-közeli cég nyomul a távhőbizniszben

Milliárdos szerencsepénz Simicska cégének

Hogyan lehet 10 nap alatt 100 milliót gyűjteni?

Simicska Lajos üdvözli részvényeseit, alattvalóit

Simicska: ha nem tudja megvenni, megfojtja