Címoldal

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszerFotógalériával

Ezer sebből vérzik a mai nyugdíjrendszer

Május 17-én tartják a Nyugdíjas Parlament országos ülését, amelynek megyei előkészítő ülését csütörtökön rendezték a Senior Centerben. Az eseményen az MSZP több meghatározó politikusa is részt vett.

Szeged fejlesztése volt a téma a Senior CenterbenFotógalériával

Szeged fejlesztése volt a téma a Senior Centerben

Nagy beruházások és tömegközlekedés fejlesztése Szegeden címmel Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tartott előadást szerdán délután a Senior Center Idősek Közösségi Központjában.

Endrei Judit nyitja idén az Idősek Akadémiáját

Endrei Judit nyitja idén az Idősek Akadémiáját

Hogyan gyógyít a lézer? Hány méter magas a zsiráf? Mit tehetünk a felmelegedés ellen? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők a szerdán induló Idősek Akadémiáján, amelyet az idén Endrei Judit könyvbemutatója nyit meg.

Fórum a nyugdíjakról a Senior CenterbenFotógalériával

Fórum a nyugdíjakról a Senior Centerben

Hasznos tudnivalókról hallhattak előadásokat, majd tehettek fel kéréseket 65 szegedi nyugdíjas klub képviselői csütörtök délelőtt a Senior Centerben. Boros Gyula, a rendezvény szervezője szerint rengeteg részlet vált világossá a tájékoztató végén a résztvevők számára.

Fenyőünnepet rendeztek a Senior CenterbenFotógalériával

Fenyőünnepet rendeztek a Senior Centerben

A karácsony közeledtével fenyőfát állítottak és vidám, műsoros ünnepet rendeztek az Idősügyi Tanács szervezésében a szegedi nyugdíjasok a Senior Centerben. Az ünnepi műsor keretében a szegedi szépkorúakat Joób Márton önkormányzati képviselő köszöntötte.

Gálaműsor a harmadik korosztálynakFotógalériával

Gálaműsor a harmadik korosztálynak

Idősek Világnapi ünnepi műsort szervezett az Idősügyi Tanács az ötvenhat nyugdíjasklub tagjainak. Idén is díjazták a klubtagok kiemelkedő munkáját.

Fenyőünnepet rendeztek a Senior CenterbenFotógalériával

Fenyőünnepet rendeztek a Senior Centerben

A karácsony közeledtével fenyőfát állítottak és vidám, műsoros ünnepet rendeztek az Idősügyi Tanács szervezésében a szegedi nyugdíjasok a Senior Centerben. Az ünnepi műsor keretében a szegedi szépkorúakat Szabó Sándor, Szeged szocialista országgyűlési képviselője köszöntötte.

Szépkorúak fotókiállítása nyílt a Senior CenterbenFotógalériával

Szépkorúak fotókiállítása nyílt a Senior Centerben

Nyugdíjasok a szegedi közéletben címmel nyílt fotókiállítás pénteken hazánk európai uniós tagságának 10. és a szegedi nyugdíjas fotókör megalakulásának 3. évfordulója kapcsán a Senior Centerben. Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: Szeged városának kiemelkedően fontos a nyugdíjasok közéleti szerepvállalása.

Tavaszköszöntő és díjeső a Senior CenterbenFotógalériával

Tavaszköszöntő és díjeső a Senior Centerben

Gálaműsor keretében osztották ki a nyugdíjas Ki, mit tud? és a senior novellapályázat győzteseinek díjait csütörtökön délelőtt a Senior Centerben. Az Idősügyi Tanács most először hirdetett a szegedi egyetemmel közösen novellapályázatot, a nyugdíjasok Ki, mit tud?-ját viszont az idén már hetedik alkalommal hirdették meg.

Botka László nyugdíjasokat köszöntött karácsonykor

Botka László nyugdíjasokat köszöntött karácsonykor

Botka László polgármester köszöntötte a szegedi nyugdíjas klubok tagjait csütörtökön délután a Szent-Györgyi Albert Agorában azon a karácsonyi ünnepségen, ahol a nyugdíjasok egymást lepték meg az ünnep alkalmából számtalan izgalmas produkcióval a Senior Center által rendezett ünnepi gálaműsoron.

Korábbi híreink

Fenyőünnepet rendeztek a Senior Centerben

Fenyőünnepet rendeztek a Senior Centerben

A hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi ünnepségre várták a város nyugdíjas klubjainak vezetőit és képviselőit pénteken délután a Senior Centerbe. A zsúfolásig megtelt nagyteremben szépen feldíszített óriási fenyőfa várta a szépkorúakat.

Senior Center: fórum a szociális ellátásról

Senior Center: fórum a szociális ellátásról

A szegedi Idősügy Tanács szervezésében a szociális ellátásokról tartottak fórumot csütörtökön délelőtt a Senior Centerben. Az eseményen bemutatkoztak a lassan egy éve működő járási hivatal munkatársai is, akiknek elsősorban a szociális ügyeket érintő problémákról tettek fel kérdéseket a szépkorúak.

A nőket ünnepelték a Senior Centerben

A nőket ünnepelték a Senior Centerben

Hagyományosan virággal és ünnepi műsorral köszöntötték a Nemzetközi Nőnapon a szegedi nyugdíjasklubok nőtagjait pénteken délután a Senior Centerben.

Karácsonyi ünnepség a Senior Centerben

Karácsonyi ünnepség a Senior Centerben

A hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi ünnepségre várták a város nyugdíjas klubjainak vezetőit és képviselőit a Senior Centerbe. A rendezvény vendége volt Farkasházy Tivadar humorista és Ujhelyi István, a Parlament alelnöke.