Címoldal

Múzeumi fieszta Szegeden több helyszínen

Múzeumi fieszta Szegeden több helyszínen

Múzeumi fiesztát tartanak Szegeden: a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-ja ugyanis a Móra Ferenc Múzeumba, a Fekete házba és a Szent-Györgyi Albert Agórába érkezik május 12-én, pénteken. Játszóházzal, interaktív tárlatvezetésekkel, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket egész nap.

Hangszersimogató roadshow jön az Agórába

Hangszersimogató roadshow jön az Agórába

Több mint száz kipróbálható hangszer, hangtechnikai eszköz és ministúdiók érkeznek április 25-én, kedden a Szent-Györgyi Albert Agorába. A Hangszert a kézbe országjáró interaktív zeneoktatási roadshow egész héten Szegeden vendégeskedik.

A tej volt a középpontban kedden Szegeden

A tej volt a középpontban kedden Szegeden

szeged tv tartalom Jól tűrte a műtehén, amint a gyerekek a fejést gyakorolták. Ez volt az egyik versenyszám a Tej Terméktanács által szervezett keddi roadshow-n, ahol a Rókus II. általános iskolások tehénfejésben, zsákbanfutásban és kvízekben mérhették össze tudásukat. (videóval)

Szegeden járt a Szakképzési Roadshow

Szegeden járt a Szakképzési Roadshow

Több mint 50 vállalkozás és szakképző intézmény vett részt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által elnökölt Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Roadshow-ján Szegeden.

Roadshow: Szegeden is „házhoz jön” a tőzsde

Roadshow: Szegeden is „házhoz jön” a tőzsde

Szegedre, az egyetem gazdaságtudományi karára érkezik október 10-én a Budapesti Értéktőzsde öt állomásból álló nyíltnap-sorozata, amelyen az érdeklődők ingyenesen látogatható előadások és kerekasztal-beszélgetések keretében kerülhetnek közelebb a tőzsde világához.

Kerékpáros roadshow újszegedi bringapárbajjalFotógalériával

Kerékpáros roadshow újszegedi bringapárbajjal

A borongós idő, az olykor szemerkélő eső ellenére is több mint száz kerékpárbarát vett részt az újszegedi ligetben szombaton délután rendezett nemzetközi kerékpáros roadshow szegedi állomásán. A Tisza-parti város biciklisei mellett Makóról és Hódmezővásárhelyről is érkeztek drótkerekezők, hogy részt vegyenek a programokon.

Kerékpáros roadshow – határok nélkül

Kerékpáros roadshow – határok nélkül

Szegedről indul szeptemberben az az uniós program, amelynek célja többek között az, hogy a biciklizésen keresztül közelebb hozza egymáshoz a határ két oldalán élőket: magyarokat és a szerbeket. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló nemzetközi kerékpáros roadshow Szegedet, Szabadkát, Horgost és Kecskemétet érinti majd.