Címoldal

Tisztavizet öntenek a pohárba a TIK-ben

Tisztavizet öntenek a pohárba a TIK-ben

Szakemberek, tudományos kutatók és sportolók beszélnek a víz fontosságáról szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Víz világnapján maketten azt is bemutatják, hogyan öntötte el a nagyárvíz Szegeden 1879-ben.

Malaca volt a Széchenyi téri disznónak

Malaca volt a Széchenyi téri disznónak

Jó pár malac esett áldozatul a hét végén a toros pálinkafesztivál éhes vendégeinek. A Széchenyi tér egyik platánjának koronája között évtizedek óta megbúvó disznó most is megúszta. Szerencsére, így ezután is turistalátványosság maradhat.

A belvárosban kapott lábra egy fehér zongora

A belvárosban kapott lábra egy fehér zongora

Ki látott már zongorát sétálni? Mi igen, ma délelőtt egy fehér zongora korzózott a belvárosban. Néhány zeneművészetis hallgató segített is neki a járásban. A flash mobbal a ma kezdődő Bartók zongoraversenyre igyekeztek felhívni a szegediek figyelmét.

A helyes fogápolást tanították a város tereinFotógalériával

A helyes fogápolást tanították a város terein

Ma van az Egészséges száj világnapja. A fogorvostudományi kar hallgatói Szeged négy terén is szájhigiénés tanácsadással várták az érdeklődőket. Előtte a Dóm téren egy óriási fogat formázott a kar több mint 380 hallgatója. Van mire felhívni a figyelmet, a magyarok többségének a foga katasztrofális állapotban van.