Címoldal

47 év után megoldódhat a világ legrejtélyesebb gépeltérítése

Egy volt FBI-osokból, igazságügyi szakértőkből és magánnyomozókból álló negyvenfős csoport szerint végre sikerülhet kideríteni, ki lehetett az a rejtélyes ejtőernyős „bandita", aki 1971-ben sikeresen eltérített egy repülőgépet, majd a 200 ezer dolláros váltságdíj megkaparintása után örökre kámforrá vált. A férfiről mindössze egy elsárgult fantomkép maradt fenn. - írja az Origo

Hiába a hírzárlat: kormányzati repülőgépeket vásárol az Orbán-kabinet

Hiába a kormányzat hírzárlatra való törekvése az ügyben, újabb forrás erősítette meg szerdán közölt információnkat, miszerint Airbus A319-es utasszállítóból átalakított szállítógépeket vásárolnak a honvédségnek. - írja az mno.hu

Nem számított rá, de végül úgy utazott Krétára, mintha magánrepülőgéppel ment volna

Egy skót írónő akaratlanul is kimerítette az álomutazás fogalmát. A felszálláskor derült ki, hogy egyedüli utasként lesz a Krétára menő repülőn, így teljes VIP ellátást kapott a személyzettől. - írja a nuus.hu

Óriási siker volt a hétvégi repülőnapFotógalériával

Óriási siker volt a hétvégi repülőnap

Óriási érdeklődés volt a péntektől vasárnapig tartó Szegedi Repülőnapok és Légiparádé után, több mint 20 ezer látogató fordult meg a 100 plusz 2 éves Szegedi Repülőtéren a három nap alatt.

Csúcsra járt szombaton a RepülőnapFotógalériával

Csúcsra járt szombaton a Repülőnap

Az időjárás is a kegyeibe fogadta második Szegedi Repülőnap szervezőit, egy felhő sem volt az égen. Nem csoda, hogy ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a repülőtér bejáratára, annyian látogattak ki szombaton a rendezvényre, ahol számos program várta az érdeklődőket a levegőben és a földön egyaránt.

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustraFotógalériával

Repülőnapokkal jön idén az őszi bormustra

Rekord mennyiségű borászattal várja vendégeit az idén már hetedik alkalommal a Bor tér. Az őszi bormustrához szeptember közepén immár második alkalommal csatlakozik a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. A szervezők szerint a két esemény jól kiegészíti, erősíti egymást.

Nagy VIP-repülőgépet álmodott magának a kormány

Dollár tízmilliókba kerülő Airbus beszerzését fontolgatta a kormány, erről tárgyaltak is az év első felében. A Miniszterelnökség nem cáfolta értesülésünket. - írja a nepszava.hu

Aprópénzt dobott a repülő hajtóművébe egy utas

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe - írta a Blikk

Megdőlt ez a rekord is, felépült a világ legnagyobb repülőgépe

Paul Allen ikertörzsű gépmadara 2019-ben hagyja majd el a légkört. A Föld jelenlegi legnagyobb repülőgépe egy olyan behemót, amely nem a személyszállító repterek vendége lesz. Ez a gigász ugyanis az űrbe visz majd fel műholdakat, számol be a Wired. - írja a nuus.hu

Elárverezik Elvis Presley magánrepülőgépét

Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán. - írja a Blikk

Korábbi híreink

Lesz pénz a repülőtér fejlesztésére

Lesz pénz a repülőtér fejlesztésére

szeged tv tartalomA kifutópálya meghosszabbításával az eddiginél több utast szállító gép is leszállhat majd, és új épületek készülhetnek. A sport és az utazási célú repülést szét tudják választani, ha megvalósul a beruházás. (videóval)

Egy szaúdi herceg 80 sólymának vett repülőjegyet

Kikerült a Redditre egy fotó azzal a szöveggel, hogy a feltöltő egy kapitány barátja készítette, és egy szaúd-arábiai herceg 80 repülőjegyet vett sólymainak. - írj a 444.hu

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

Sikeres volt a Bortér és az első Repülőnap

szeged tv tartalomCsúcsra járt a hétvégén mindkét szabadtéri rendezvény, a Bortér és a Repülőnap is. Szegediek 10 ezrei keresték fel az eseményeket, szerencsére az időjárás is kegyes volt, nem esett az eső. A szervezők jövőre mindkét rendezvényt megismételnék.

„Drónok harca” a Szegedi Repülőnapokon

„Drónok harca” a Szegedi Repülőnapokon

A szegedi légiparádé zárónapján a repülés új sztárjai, a drónok csaptak össze egymással. Akik közelebbről akartak megismerkedni a kis modellekkel, „meg is simogathatták” a kis szerkezeteket.

Több ezren látogattak ki a Repülőnapra

Több ezren látogattak ki a Repülőnapra

A szervezők szombaton egész nap az eget és az előrejelzéseket figyelték, eléri-e Szegedet a beharangozott eső. Szerencsére a felhők csak riasztgattak, de elkerülték a repülőteret, így minden adott volt, hogy sikeres legyen a Repülőnap. Az volt!

Háromnapos légipardé kezdődött a repülőtéren

Háromnapos légipardé kezdődött a repülőtéren

Kivételes látványban lehet része annak, aki vasárnap estig kilátogat a Szegedi Repülőnapok és Légiparádéra. A Bajai úton mától három napig testközelből lehet megcsodálni több tucat repülőgépet, lesznek drónok, ejtőrnyős bemutató és műrepülő kötelék.

Bohócdoktorok a Szegedi Repülőnapon

A 2016-ban 100 éves Szegedi Repülőtéren szeptember 16-17-18-án három napos nagyszabású légiparádén nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is.

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

Programok: Repülés, borozás, két jó barát

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.

Reggel hazaérkeztek olimpikonjaink

Reggel hazaérkeztek olimpikonjaink

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

Eső után ismét jöhet a szúnyogirtás

Eső után ismét jöhet a szúnyogirtás

Augusztus első hetében, a korábbi csapadékos időjárás miatt az ország több térségében – így környékünkön is – jelentős mértékű szúnyoginvázió alakult ki. A héten Csongrád megye több településén is gyérítik a szúnyogokat: Szegeden szerdán száll fel a repülőgép.

Archívum

Felcsút szállodát és repülőteret kap

UFO miatt állt a forgalom a brémai repülőtéren

San José egyik utcájában szállt le egy kisrepülőgép

Égi lovagok mutatkoznak be a repülőnapon

Csongrád megyében is irtják a szúnyogokat

Sokkolta a nőt a fotó, amit készített

Rekordot döntött az FBI ufóaktája

6,8 milliárdos repülőt vett Hamilton

Nyíregyházi lánykérés, légi transzparenssel

Szántőföldre írta: Leszel a feleségem?

13 millióért béreltek gépet Orbánnak és kíséretének

Repülőnapon mutatkoznak be az égi lovagok

Alvódobozok a slágerek a senjangi reptéren

Pénzbüntetés kapott Repülős Gizi