Címoldal

Új módszerek a bűnmegelőzésben

szeged tv tartalom Élmény- és művészetpedagógiával támogatják a bűnmegelőzést Szegeden. A Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ 16 millió forintot nyert arra, hogy egy éven keresztül több partner összefogásával, közösségi rendezvények szervezésével hívja fel a figyelmet a bűnmegelőzés lehetőségeire. (videóval)

Kezdődik az Egyetemi tavasz programja

Kezdődik az Egyetemi tavasz programja

Öt hét alatt hetven helyszínen 270 tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szórakoztató programra várják az érdeklődőket az Egyetemi tavasz rendezvénysorozatán Szegeden.

Fesztiválon mutatja be új arcát a REÖK

Fesztiválon mutatja be új arcát a REÖK

Interaktív rendezvényekkel bővül és átalakul a szegedi Reök-palota programkínálata. Az újdonságokba az Enter fantázianéven megrendezett napon, október 26-án kóstolhatnak bele először a látogatók. Az egész napos, ingyenes fesztiválon mutatkozik be először a REÖK látványműterme, a zeneszalon és a fotóműterem is.

Szent-Györgyi Albertre emlékeznek Szegeden

Szent-Györgyi Albertre emlékeznek Szegeden

Százhúsz éve, 1893. szeptember 16-án született Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatója, rektora. Hétfőn a C-vitamin szülővárosa, Szeged Szent-Györgyi Albert egész alakos köztéri szobrának ünnepélyes felavatásával tisztelgett a tudós emléke előtt. A megemlékezések a következő napokban tovább folytatódnak: többek között vadasparki programokkal és teniszversennyel.

Este lezárják a Huszár Mátyás rakpartot

Két olyan esemény is lesz a hétvégén Szegeden, ami miatt lezárják a Huszár Mátyás rakpartot. A Kamionos találkozó egyik rendezvénye és a nagy tömegeket vonzó Sárkányhajó VB miatt nem lehet majd használni a rakpartot, csak a gyalogosoknak.

Szegeden is megrendezik a Növények napját

Szegeden is megrendezik a Növények napját

Az idén már második alkalommal szervezik meg szombaton a Növények napját, amelyhez Magyarországon is több tucat intézmény, többek között a Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai és Ökológia Tanszéke is csatlakozott. Az SZTE Közép fasori Biológiai épületében délelőtt 10-től délután 4 óráig kísérletekkel, bemutatókkal és előadásokkal várják a téma iránt érdeklődőket.

A füvészkertben ünneplik a Föld Napját

A füvészkertben ünneplik a Föld Napját

Játékos vetélkedőkkel, kukafestéssel és bábelőadással színesített családi napon ünnepli meg idén a Föld Napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. április 20-án, szombaton 10 és 16 óra között, az újszegedi füvészkertben.

A hét végén minden a vízről szól Szegeden

A hét végén minden a vízről szól Szegeden

A több mint száz esztendős Szent István téri műemlékvíztornyot is megnyitják a hét végén a látogatók előtt: a víz világnapját március 22. és 24. között nagyszabású programokkal ünneplik a Tisza-parti városban. Az érdeklődők azt is megtudhatják a füvészkertben, hogy miért nem él meg a kaktusz víz nélkül, de bepillantást nyerhetnek a szegedi fürdők kulisszatitkaiba is.

Kulturális utazások Szeged és Szabadka között

Kulturális utazások Szeged és Szabadka között

Már meglévő és bejáratott, szakmai tapasztalatokkal szolgáló kulturális rendezvényeket, eseményeket kapcsol össze a Kulturális utazások Szeged és Szabadka régiójában című, hamarosan induló projekt.