Címoldal

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő. Az új előírások szerint 2018 elejétől taxiszolgáltatás csak két oldalon két-két ajtós, légkondicionált gépkocsival nyújtható.

Nehezítenék a civilek ételosztását

Módosítaná az ételosztások rendjét a humántárca, miközben Debrecenben adminisztratív terheket róttak az ezzel foglalkozó szervezetekre. - írja a nepszava.hu

Hús is lesz a szafaládéban - Kérdés, mennyibe fog kerülni

Több rozsliszt lesz holnaptól a kenyerekben és augusztustól húsból készülhet a krinolin. A Magyar Élelmiszerkönyv módosításával drágulás is jöhet. - írja a nepszava.hu

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

Egyelőre kevesen ismerik a „zöldrendeletet”

szeged tv tartalom Január elsején lépett életbe Szegeden az úgynevezett „zöldrendelet”, amelynek lényege a zöld, füvesített területek megóvása, valamint a közösségi együttélés szabályainak szigorítása volt. (videóval)

Pénztől esnek el a vérplazma-adományozók

Sokakat ért kellemetlen meglepetésként, hogy a kormány egy rendeletváltozással 3665 forintos felső határt szabott a vérplazma-adományozáskor kapható pénzösszegnek. - írja az Index

Kutyát tartani, sétáltatni csak szabályosan

Kutyát tartani, sétáltatni csak szabályosan

szeged tv tartalom A novemberi közgyűlésen fogadta el a testület a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet, amely szabályozza a kutyatartás és sétáltatás lehetőségeit a városban. Tóth Péter képviselő szerint a rendeletet több ponton módosítani kellene. Az önkormányzat nyitott a kutyatartók javaslataira. (videóval)

Meghalt a Coronita sörgyár tulaja, 80 lakosú szülőfalujára hagyta millióit

A 99 évesen elhunyt Antonio Fernández nagylelkű gesztusa a Cerezales del Condado nevű spanyol településsel tett nagyon jót. Költözz oda! - írja a nuus.hu

Kereskedők közjátéka a pénzügyi bizottság ülésén

Kereskedők közjátéka a pénzügyi bizottság ülésén

Kis híján meghekkelték a Cserepes sori kereskedők a pénzügyi bizottság ma reggeli ülését. Napirend előtt a bizottság tagjai a kereskedők véleményére lettek volna kíváncsiak, ám jogi képviselőjük ragaszkodott hozzá, hogy ő beszéljen, pedig nem kapott szót. Végül kényszerszünetet kellett elrendelni.

Dübörög a propaganda: kötelezték a bankokat a kormány reklámozására

Megszabták, milyen betűkkel, mekkora felületen, milyen színekkel kell a magánbankoknak is hirdetni a kormány reformjainak dicsőségét. - írja a hvg

Kormányrendelet az utolsó pillanatban

A legfrissebb lapinformációk szerint a jövő heti kormányülésen döntenek a vasárnapi zárva tartási törvényhez kapcsolódó rendelet(ek)ről. Hasonlóan az útdíj és az elektronikus áruszállítást követő rendszer bevezetéséhez, az érintetteknek alig egy-két napjuk marad a felkészülésre. Lehet, a kabinet arra vár, az érintett cégek előjöjjenek a farbával, hogyan mérsékelhetik a kötelező pihenőnap miatti veszteségeiket, és a rendelettel a maradék egérutakat is lezárják.

Korábbi híreink

Kicselezik a zárva tartást a multik

Senki nem jár jól a vasárnapi zárva tartással. Húszezer ember állása forog veszélyben, ám a multik mégsem lesznek zárva.

Több száz trafik zár be hétvégén

Csak a benzinkutakon több mint 300 trafik zár be a hétvégén, de a plázákban és a hipermarketekben is lehúzzák a rolót a nemzeti dohánybolton. Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiség működik.

Papíron előkerültek Mészáros Lőrinc disznói

Előkerültek a felcsúti polgármester sertései, melyeket heteken keresztül sikertelenül kerestünk a telephelyein. Legalábbis Mészáros Lőrinc közleményében, mely szerint több mint 7 ezer disznót vágtak tavaly. Ám a közlemény továbbra sem ad választ több felmerült kérdésre, így többek között arra sem, hogy milyen tevékenység után igényelték a 7,4 millió forintnyi támogatást, márpedig a minisztérium rendelete igen szigorú feltételeket szab.

Orbán aláírta: jön a Magyar Takarék

Most már a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sem lehet akadálya annak, hogy a kormány az áprilisi országgyűlési választásokig új kézbe adja a Takarékbank Zrt.-t és azzal együtt a teljes hazai takarékszövetkezeti szektor feletti irányítást.

Ez minden pedagógust érdekelni fog

A pedagógusoknak az adott év március 31-ig kell jelentkezniük az intézményvezetőnél a minősítő vizsgára, megjelölve az elérni kívánt fokozatot, a kérelmeket a kormányhivatal ellenőrzi és április 30-ig hagyja jóvá - a többi között ezt tartalmazza a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtását rögzítő kormányrendelet módosításának tervezete.

Kiakadtak a mérnökök az államosítási terveken

Államosításként fogják fel a magyar mérnökök a kormánynak azt a tervét, hogy 2014 és 2020 között az uniós beruházások tervdokumentációját csak állami tervezőirodák állíthatnák össze. A terv továbbá súlyosan versenyellenes, és nemcsak a magánszférát teszi tönkre, hanem a teljes magyarországi tervezést, állítják.

Rendeletekkel kormányozna Kövér

A rendeleti kormányzás lehetőségén morfondírozik Kövér László, ezzel a kormány működési területét növelné, a parlamentet pedig csak a legalapvetőbb garanciális szabályok megalkotására tartaná. Az Országgyűlés elnökének elgondolása párszor már szerepelt a magyar történelemben - Mária Teréziától Szálasin át a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsáig.

Szigorítottak: már csak egy légy lehet a vécékben!

Négyzetméterenként legfeljebb egy legyet tűrne meg a nyilvános helyek, például pályaudvarok vagy bevásárlóközpontok mellékhelyiségeiben a kínai egészségügyi minisztérium új szabálygyűjteménye.

Szombati közgyűlés: kemény csaták várhatók

Szombati közgyűlés: kemény csaták várhatók

Rendes ülést tart a december 1-jei munkanapon, kivételesen szombaton Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése reggel 9 órától a városháza dísztermében. Ismét heves viták várhatók a testület ülésén: napirendre kerül többek között a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetésének ügye, az SZKT több mint 150 milliós újabb támogatási igénye és ismét módosul a költségvetés is.

Rendelet szerint 3 kiló könyvet cipelhet az alsós

Elkezdődött a tanév, erősödnek a gyerekek, de a szülők is: gyakran ők cipelik a túlsúlyos iskolatáskákat. A Bors tízkilós alsó tagozatos sulimotyót is talált a reggeli mérlegelésnél.