Címoldal

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épületeFotógalériával

Teljesen megújult a Tabán utcai óvoda épülete

A szegedi óvodafejlesztési program két helyszínen indult el márciusban: a Tabán Utcai és az Építő Utcai Óvodában, amelyek közül ma a megújult Tabán utcai óvoda átadására került sor.

Teljesen megújult az Építő utcai óvodaFotógalériával

Teljesen megújult az Építő utcai óvoda

A bölcsődék után az óvodák felújítása is folytatódik Szegeden. Három hónappal a beruházás kezdete után ugyanis péntek délután ismét birtokba vehették a gyerekek a tarjáni Építő utcai óvodát. A teljesen megfiatalodott épületet Botka László polgármester adta át.

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógátFotógalériával

Fesztiválnyitón adják át a felújított zsinagógát

Koncertekkel, kiállításokkal, tudományos konferenciákkal várja két hónapon át az érdeklődőket a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál. A rendezvénysorozat megnyitóján, vasárnap átadják a külsőleg teljesen felújított zsinagóga épületét.

Farekonstrukciós program indul a belvárosban

Farekonstrukciós program indul a belvárosban

Újabb bérlakásokat hirdet meg az IKV, bérlőt keresnek a REÖK-palota kávézójához, és 350 darab fát telepítenek városszerte. Többek között ezekről döntött a városi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága szerda reggeli ülésén.

Folytatódnak az útfelújítások a városban

Folytatódnak az útfelújítások a városban

Szeged önkormányzata közel egymilliárd forintot költ idén az utak, járdák állapotának javítására. A munkák a héten a Vedres és a Fűrész utcában is megkezdődnek.

Megszépül az ítélőtábla Sóhordó utcai épülete

Megszépül az ítélőtábla Sóhordó utcai épülete

Több mint tíz éve adták át a Szegedi Ítélőtábla Sóhordó utcai épületét. Az egykori Füszért székház teljes átépítése után az ország egyik legszebb bírósága nyitotta meg kapuit 2005 áprilisában. Most, több mint egy évtized után a megfakult és repedezett homlokzat hibáit javítják ki.

A Széchenyi tér múltja, és jelene

A Széchenyi tér múltja, és jelene

Nagy lehetőség, egyben nagy felelősség is a Széchenyi tér felújítása. Mivel most kezdődik a tervezés, és sok szempontot kell figyelembe venni ezek elkészítésénél, érdemes feleleveníteni a tér múltjának néhány elemét.

Teljesen megújult a Cső utcai BölcsődeFotógalériával

Teljesen megújult a Cső utcai Bölcsőde

Idén január 4-én kezdték el elsőként a Cső utcai bölcsőde felújítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A közel 34 milliárdos uniós fejlesztési forrásból 8 milliárdot fordítanak oktatási intézmények felújítására.

Hamarosan indulhat a Klapka tér felújítása Fotógalériával

Hamarosan indulhat a Klapka tér felújítása

Elkészültek a Klapka tér rekonstrukciós tervei, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság pedig pénteken reggeli ülésén megszavazta a beruházás elindításához szükséges előterjesztést.

Itt a nyár, itt az útfelújítások szezonja

Itt a nyár, itt az útfelújítások szezonja

Az idén – akárcsak tavaly nyáron – többszáz millió forint jut a város büdzséjéből a szegedi utak, járdák felújítására, korszerűsítésére. Holnap kezdődnek és augusztus végéig tartanak a nagy nyári útfelújítások.

Korábbi híreink

Készülhetnek a Széchenyi tér felújítási tervei

Készülhetnek a Széchenyi tér felújítási tervei

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi bizottsága tárgyalta a szakbizottságok közül utoljára a városi közgyűlés elé kerülő napirendi pontokat csütörtökön reggel. Az ülésen többek között elhangzott, hogy 90 millió forintot szán az önkormányzat a Széchenyi tér rekonstrukciójának tervezésére.

Áthelyezik a Móra Park szobrait

Áthelyezik a Móra Park szobrait

szeged tv tartalomElfogadta a városi közgyűlés a Móra Ferenc Múzeum előtt lévő szobrok áthelyezéséről szóló előterjesztést. A Tér és Forma Építész Iroda véleménye szerint a megújuló belváros és az új szökőkút kialakítása megfelelő alkalom arra, hogy az itt található műalkotások megfelelő helyre kerülve, a mostaninál hangsúlyosabban járuljanak hozzá a tér szépségéhez. (videóval)

Indul a rendelőfelújítás a Budapesti körúton

Indul a rendelőfelújítás a Budapesti körúton

Mesterek vették birtokba ma reggel a budapesti körúti orvosi rendelő épületét. A következő hónapokban több mint 230 millió forintból teljesen megújul a ’70-es években átadott, mára korszerűtlenné vált épület. Szeptember végén pedig egy 21. századi rendelőt kapnak vissza az itt élők.

Másfél év alatt teljesen megújulhat Tarján

Másfél év alatt teljesen megújulhat Tarján

Szeged jövő év elején fog támogatási kérelmet benyújtani a Zöld város kialakítása című felhívásra. A támogatási kérelem Belső-Tarján zöldfelületi rehabilitációjára vonatkozik. A tervről szerdán este tartottak lakossági fórumot a helyi általános iskola épületében.

Újabb utcák burkolata fiatalodik meg a héten

Újabb utcák burkolata fiatalodik meg a héten

A szegedi önkormányzat idei költségvetésében a korábbiaknál nagyobb összeget, 380 millió forintot biztosít az út és járdahálózat rekonstrukciójára. A tervek szerint több ütemben zajlik a felújítás. A héten újabb szegedi utcák burkolata fiatalodik meg.

Jövőre elkezdődhet Odessza megújítása

Jövőre elkezdődhet Odessza megújítása

Szeged jövő év elején fog támogatási kérelmet benyújtani a TOP6.3.2.-15. jelű, Zöld város kialakítása című felhívásra. A támogatási kérelem Odessza zöldfelületi rehabilitációjára vonatkozik. Erről a projektről tartottak lakossági fórumot szerdán este a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Folytatódik a félmilliárdos útjavítási program

Folytatódik a félmilliárdos útjavítási program

Újabb üteméhez érkezett Szeged idei, félmilliárd forintból megvalósuló útépítési-javítási programja. November első feléig újabb fél tucat utca burkolata fiatalodik meg.

A múlt és jövő találkozási pontja lesz a Stefánia

A múlt és jövő találkozási pontja lesz a Stefánia

A Zöld város kialakítása nevet viselő projekt keretében 850 millió forintból megújul a Stefánia, a Móra park, valamint a Roosevelt tér. Az elképzeléseket csütörtökön este lakossági fórumon ismertették a Körösy József Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Az újszegedi liget a város tüdeje marad

Az újszegedi liget a város tüdeje marad

Lakossági fórumon mutatták be az Erzsébet liget rekonstrukciós terveit a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában csütörtökön este. A részletes prezentáció után sok kérdés érkezett a tervezőkhöz és a képviselőkhöz.

Megindult a város útjainak felújítása

Megindult a város útjainak felújítása

Idén többszáz millió forintot költ a város az utak, járdák felújítására. Az eddig tervezett út- és járdafelújítási alapot további 80 millió forittal emelte meg a közgyűlés. A munkálatok hétfőn éjszaka kezdődtek a Csongrádi sugárúton.

Archívum

Hétvégén változások lesznek a 4-es vonalán

Homokzsákok helyett új partfal védi Szegedet

Különleges eljárással dolgozik a kivitelező