Címoldal

Újra lehet regisztrálni a kerékpárokat

Újra lehet regisztrálni a kerékpárokat

Idén már negyedik alkalommal szervezi meg a rendőrség a BikeSafe program keretében a kerékpár-regisztrációt a Szegedi Rendőrkapitányságon. A cél a lopások megelőzése, illetve megtalált járművek könnyebb beazonosítása.

Egyszerűen védekezhetünk a kerékpár tolvajok ellen

Egyszerűen védekezhetünk a kerékpár tolvajok ellen

Újra várják a rendőrök a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra a biciklitulajdonosokat a Szegedi Rendőrkapitányságon. Eddig már több százan vetették nyilvántartásba kétkerekűjüket, hogy ezzel is megnehezítsék a tolvajok dolgát.

Újra lehetett regisztrálni a kerékpárokatFotógalériával

Újra lehetett regisztrálni a kerékpárokat

Pénteken már harmadik alkalommal várták a rendőrök a kerékpáros tulajdonosokat a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra. Most is több tucat kerékpár került nyilvántartásba.

Regisztrálni kell az 1 százalékért

Regisztrálni kell az 1 százalékért

szeged tv tartalom Regisztrálniuk kell a civil szervezeteknek, ha a 2018-as adóbevallás során igényt tartanak a magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-os összegére. Ezt október 2-ig kell megtenniük azoknak a szervezeteknek, akiket eddig még nem vettek nyilvántartásba. (videóval)

Augusztus 30-ig kell regisztrálni a Cégkapun

Augusztus 30-ig kell regisztrálni a Cégkapun

Augusztus 30-ig kell a gazdálkodó szervezeteknek regisztrálniuk a Cégkapun, de azoknak sincs okuk pánikra, akik ezt nem tudják határidőre teljesíteni, a törvény ugyanis az év végéig átmeneti felkészülési időt biztosít.

Folytatódik a kerékpár-regisztrációs program

Folytatódik a kerékpár-regisztrációs program

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra várják a biciklitulajdonosokat a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Újra lehet regisztrálni a kerékpárokat

Újra lehet regisztrálni a kerékpárokat

Eddig már két alkalommal biztosított a rendőrség a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációt a kétkerekűek tulajdonosainak annak érdekében, hogy nagyobb biztonságban legyen biciklijük. A jövő héten újra lesz lehetőség a regisztrációra.

Száznál több kerékpárt regisztráltak

Száznál több kerékpárt regisztráltak

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében több, mint 140 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány júniusban folytatódik.

A lopás ellen regisztrálja kerékpárját

A lopás ellen regisztrálja kerékpárját

A rendőrök a BikeSafe program keretében kerékpár-regisztrációra várják a biciklitulajdonosokat a Szegedi Rendőrkapitányságon pénteken délután. Az akció célja a kerékpárok nyilvántartásba vételével a lopások megelőzése.

Közel száz kerékpárt regisztráltak a rendőrök

Közel száz kerékpárt regisztráltak a rendőrök

A szegedi rendőrök a BikeSafe program keretében 92 biciklit vizsgáltak át, majd vettek nyilvántartásba az ingyenes kerékpár-regisztráció alkalmával. A kampány májusban folytatódik.

Korábbi híreink

Lopás ellen regisztrálták a kerékpárokat

 Lopás ellen regisztrálták a kerékpárokat

szeged tv tartalomBikesafe néven országos programot indított a rendőrség a kerékpárlopások megakadályozása érdekében, mert hazánkban évente több, mint 10 ezer kerékpárt lopnak el. Hétfőn a Párizsi körúton várták a biciklitulajdonosokat, hogy a járművüket bevezessék egy biztonsági adatbázisba. A következő hónapokban is lehet még jelentkezni.

Lendületben a kerékpár regisztrációs program

Lendületben a kerékpár regisztrációs program

A kerékpár lopások megelőzésének lehetőségeire, és a kerékpár regisztrációs programra hívták fel a figyelmet Szegeden, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpáros Klub Szegedi Szervezete által szervezett Bűnmegelőzési családi napon november 21-én.

Az Együtt-PM eltörölné a kötelező kamarai díjat

Az Együtt-PM szövetség azt javasolja a Parlamentnek, hogy törölje el a kötelező iparkamarai regisztrációs díjat, mert semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak cserébe.

Több botrányos téma is napirenden lesz Gyulán

Az oktatás államosítása okozta botrányok, az uniós pénzek kifizetésének csúszása, a kormányzati szándék ellenére nem csökkenő rezsi, a sok konfliktust kiváltott földtörvény – ezekben a témákban számítanak jelentős vitára a gyulai frakcióülésen a hvg.hu kormánypárti forrásai.

Hatezerért kell bejelenteni a konyhakertet

A MOSZ az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult, mert mintegy 350 ezer családot hoz méltatlan helyzetbe a kötelező mezőgazdasági földregisztráció, amelynek egyetlen hónap alatt kellett volna eleget tenniük - számol be róla a szombati Népszabadság.

Ezért hátrált meg a Fidesz regisztráció-ügyben

Túl költséges lett volna politikailag új frontot nyitni az amúgy sem népszerű választási regisztrációval kapcsolatban – ez lehetett az egyik fő oka annak, hogy a Fidesz – szokásával ellentétben – ezúttal belenyugodni látszik egy ellene született alkotmánybírósági határozatba. Ettől függetlenül érdekes, hogy Rogán Antal csak 2014-re zárta ki a választási regisztráció bevezetését.

Filippov: a Fidesznek vereség a döntés

Az Alkotmánybíróság döntése megnyugtató, ha arra utal, hogy az AB továbbra is az alkotmányosság őre és a kormánytöbbség érdemi ellensúlya kíván lenni – véli Filippov Gábor.

Megbuktatja az AB a regisztrációt

Az Origó hírportál információi szerint egy kivételével minden - Áder János köztársasági elnök által megjelölt - pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt. A testület nemcsak formailag, de tartalmilag is vizsgálta a jogszabályt: az AB szerint nem szükségszerű a regisztráció.

MSZP: kétszer győzzük le Orbánt

A választók előzetes regisztrációjára nincs szükség. Bevezetése semmivel sem magyarázható jogkorlátozást jelent. Ennek kimondását várnánk a köztársasági elnöktől és az Alkotmánybíróságtól - írja közleményében az MSZP.

Elfogadták az új választási törvényt

A jövőben csak azok szavazhatnak az országgyűlési, az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon, akik előzetesen kérik felvételüket a névjegyzékbe. És: nem hirdethetnek a kereskedelmi rádiókban és televíziókban a pártok 2014-ben az új, a parlamentben hétfőn elfogadott kampányszabályok szerint.

Archívum