Címoldal

Képregényfesztivált rendeznek a Somogyiban

Képregényfesztivált rendeznek a Somogyiban

A magyar képregény műfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, az előadások, kiállítások témái közül azonban nem hiányozhatnak a belga-francia, amerikai, jugoszláv sőt a lengyel albumok sem.

Lesz új Ötven árnyalat-könyv! És azt is tudjuk, mikor jelenik meg!

Az Ötven árnyalata fanatikusok különösen örülhettek, amikor az Anastasia Steele történetét elbeszélő rendkívül szexi trilógia írója, E. L. James bejelentette, hogy a történetet megismerhetjük az igencsak kifürkészhetetlen Christian Grey szemszögéből is. - írja a glamour.hu

Varázslatos év lesz ez! Két új Harry Potter-könyv érkezik

Végre nemcsak a Trónok harca, hanem a Harry Potter rajongóinak is érkezett egy friss hír, aminek igazán örülhetnek. Mivel a nagy sikerű Harry Potter-sorozat első részét, a Harry Potter és a bölcsek kövét épp 20 éve (igen, ennyire öregek vagyunk) adta ki a Bloomsbury, úgy döntöttek, megünneplik ezt a kerek évfordulót. - írja a joy.hu

Legendás képregények címlapját készítették el lufiból

Ez a technika már messze túlmutat a lufiállatok szintjén, komplett képregényborítókat alkottak meg újra, mindössze néhány lufi segítségével. - írja a trendblog.hu

Újra képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

Újra képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

A képregény műfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, ahol a fesztivál több programja is kapcsolódik az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójához - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

Képregényfesztivált rendeznek a Somogyi-ban

Képregényfesztivált rendeznek a Somogyi-ban

A képregényműfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárban megrendezendő fesztiválra, amelynek idei díszvendége Branislav „Bane” Kerac újvidéki születésű képregényrajzoló lesz.

Megszavazták a legjobb Agatha Christie-regényt

Az Európa Kiadó is megszavaztatta az Agatha Christie-rajongókat – a három nyertes regényt hamarosan egy kötetben jelentetik meg. Délután flashmobot is tartanak az író 125. születésnapja alkalmából. - írja a hvg

Kiszámítható, ki a gyilkos Agatha Christie krimijeiben

Olvasók millióinak dolgát könnyítették meg brit kutatók azzal, hogy megfejtették Agatha Christie regényeinek titkát: állításuk szerint könnyedén kiszámítható, ki a gyilkos a világhírű brit író bűnügyi történeteiben. - írja a hvg

Újra képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

Újra képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

A képregényműfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik pénteken és szombaton ellátogatnak a Somogyi-könyvtárba, ahol a rajongók személyesen is találkozhatnak kedvenc alkotóikkal – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Könyv készül Robin Williams életéről

A The New York Times szerzője írja meg az augusztus 11-én elhunyt színész átfogó életrajzi kötetét.

Korábbi híreink

Egymillió dollár egy Superman képregényért?

Elárverezik a Superman-képregények első füzetének egy ritka példányát az eBay portálon. Több mint egymillió dollárt (230 millió forint) is adhatnak érte.

Jön a Harry Potter-folytatás

Az írónő Pottermore.com internetes oldalán bemutatott 1500 szavas történetben Harry Potter és barátai, Hermione és Ron, illetve családjaik a futball világbajnoksággal párhuzamosan futó Kviddics Világkupán találkoztak. A hamarosan 34. születésnapját ünneplő egykori varázslótanonc haját ősz szálak tarkítják, de még mindig ugyanazt a fémkeretes szemüveget hordja, amely "jobban illik egy stílustalan 12 éveshez".

Döbbenetes áron kelnek el a ritka képregények

Egymillió forintért árulják a legdrágább képregényt az interneten, s akadnak több százezres tételek is. Idehaza a régi NDK-s Mozaik-, Asterix- és Lucky Luke-példányokra vadásznak a gyűjtők.

Íme, a világ legkisebb képregénye: egy hajszálon!

A lézernél is finomabb és pontosabb eszköz segítségével készült el a világ legkisebb képregénye, amelyet a szerző egy emberi hajszálra rajzolt. A történet 12 kockából áll.

Újabb regénye jelenik meg J. K. Rowlingnak

Újabb krimije jelenik meg Robert Galbraith álnéven a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének, J. K. Rowlingnak - számolt be róla a The Guardian című brit napilap. A kiadó szerint lebilincselő az olvasmány, amelyet álnéven jegyez a Harry Potter-sorozat szerzője.

Képregényhősök kelnek életre a Somogyiban

Képregényhősök kelnek életre a Somogyiban

Szuperhősökkel és alkotóikkal találkozhatnak a képregénykedvelők az idei, immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Képregényfesztiválon. Pénteken és szombaton a Somogyi-könyvtárban kiállítások és előadások várják az érdeklődőket, a legnagyobb hazai kiadók pedig friss kínálatukkal jelentkeznek.

Színes programkavalkád a Múzeumok Éjszakáján

Színes programkavalkád a Múzeumok Éjszakáján

Fagyi 1 forint 50 fillérért, boszorkányégetés, Benczúr-kiállítás, egyperces maraton, „örkényes” képregényrajzolás- az idei Múzeumok Éjszakáján is igazi programkavalkáddal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum.

Tíz házat vehetne egy képregényből

Egy négy gyermekes családapa igazi képregény ritkaságra bukkant a falak mögött. Az amerikai férfi árverésre bocsátotta a Superman-ről szóló kis füzetet és akkor lepődött meg a legjobban, amikor már az első licitálók egy vagyont adtak volna érte. Ugyan az aukciónak még nincs vége, de már most tíz olyan házat vehetne az ereklye árából, mint amilyet elkezdett felújítani a minnesotai családfő.

Gitárral jön a moziba Vámos Miklós

Gitárral jön a moziba Vámos Miklós

Vámos Miklós hazánk egyik méltán legnépszerűbb írója új, Szitakötő című regényének bemutatója kapcsán érkezik Szegedre: a Belvárosi moziban február 21-én este 6 órától a könyvbemutató bemutatkozó – s egyben búcsú – koncert is lesz, hiszen az író régi-új zenei oldalát is megmutatja, kiegészülve a KFT Együttesből ismert Bornai Tiborral.

Ismét megelevenednek a képregények hősei

Ismét megelevenednek a képregények hősei

Szuperhősökkel és alkotóikkal találkozhatnak a képregénykedvelők az idei, immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Képregényfesztiválon. November 17-én, szombaton 10-18 óráig a Somogyi-könyvtárban kiállítások, előadások és „örömrajzolás” várják az érdeklődőket, a legnagyobb hazai kiadók pedig friss kínálatukkal jelentkeznek.

Archívum