Címoldal

Van, ahol december 15-ig nem lesz e-recept

Hiába a novembere eleji bevezetés, egyelőre nem sikerült minden patika informatikai rendszerét alkalmassá tenni annak kezelésére. - írja a hvg

Sokan panaszkodnak az e-recept miatt

Sokan panaszkodnak az e-recept miatt

szeged tv tartalom Akadozva indult az úgynevezett e-recept a bevezetés első napján. A megoldás helyett egyelőre a szakminisztérium december 15-ig meghosszabbította az átmeneti időszakot, a háziorvosok pedig visszatértek a hagyományos vényhez. (videóval)

Hamarosan jönnek az e-receptek

Hamarosan jönnek az e-receptek

szeged tv tartalom November elsejétől élesben is kipróbálhatjuk, milyen, ha az új elektronikus receptet akarunk kiváltani a patikában. A betegek az új, chippel ellátott e-személyivel, vagy a régi személyi igazolvány és a TAJ-kártya felmutatásával juthatnak gyógyszereikhez. (videóval)

Nyakunkon az e-recept - Hátrányban a 65 év felettiek

Ne elégedjenek meg az örök életre szóló személyivel, kérjenek hat évig érvényes chipeset - ezt javasolja Alexin Zoltán a 65 év felettieknek. Az adatvédelmi szakértő úgy véli nehézkesebb lehet az e-receptek kiváltása, ha az idősebbek nem váltanak korszerűbb igazolványra. - írja a nepszava.hu

Hamarosan jönnek az e-receptek

Hamarosan jönnek az e-receptek

szeged tv tartalom Már nem csak papíralapú, de elektronikus receptekkel is kiválthatóak lesznek a gyógyszerek. November elsejétől egy új rendszer lép működésbe, melynek a tesztelése eredményes volt. A működéshez szükséges szoftvert az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fejlesztette ki. (videóval)

Egészséges italok szódával az ünnepekre

Egészséges italok szódával az ünnepekre

Az ünnepi időszakban szívesen készítünk magunknak otthon olyan italokat, melyekre hétköznap kevésbé szánunk időt. Pedig egyszerűen, kényelmesen, pár perc alatt kikeverhetünk egy-egy üdítőt egészséges hozzávalókból. Érdemes ezek közül választani az ünnepekre a bolti, cukros változatok helyett.

Lehet licitálni a Coca-Cola receptjére

Az atlantai Cliff Kluge a recept gazdája. Feleségével bukkant rá egy doboznyi levél és más irat között. A recept 1943-ból származik, azaz 70 éves. Képpel és videóval!

Görög ízek, görög névnapokFotógalériával

Görög ízek, görög névnapok

Első alkalommal mutatja be ebben a formában tevékenységét és kultúráját a Szegedi Görög Nemzetiségi Önkormányzat, jövő évi azaz 2013-as falinaptárat bocsátottak ki Görög ízek - görög névnapok címmel.

Világhírű ital receptjét találta meg ükanyja füzetében

Egy, a családja történetét kutató férfi véletlenül fedezte fel a legendás Jack Daniels amerikai whiskey receptjét egy 1853-ből származó, gyógyfűfőzetek receptjeit leíró walesi könyvben.